Jeg er ikke tjukk, jeg er glad!

Categories Tanker 💭

Jeg er en av de som trener hele året og som prøver å være i så mye fysisk aktivitet som mulig. Og om du lurer på om det var snikskryt, så kan jeg skrive under på at det var det. Litt skryt må da være lov! 

Både på treningssenteret, i hverdagslige situasjoner og på Instagram så møter jeg mange fordommer, utsagn og teite kommentarer knyttet til både kropp og til trening. Alt fra mannfolka som trener for harde livet på grunn av femtiårskrisa, til jenter som slenger med leppa om andre jenter og til unge gutter som ler eller harsellerer med andre.

Det er ikke så lenge siden jeg selv fikk en kommentar på at jeg er tjukk på Instagram etter at jeg postet et bilde fra treningssenteret, og jeg har tenkt mye på det siden.

Ikke fordi det å være tjukk er det verste jeg kan være, langt ifra, men fordi noen sier det for å såre meg. For du vet ikke hvordan jeg har det, hva som er grunnen til at jeg ser ut som jeg gjør og jeg har heller ikke bedt deg om din mening. Du vet ikke om jeg går på medisiner som påvirker vekta mi, du vet ikke om jeg kjemper en kamp mot overspising eller om jeg går gjennom en depresjon.

Du vet ikke om jenta du latterliggjør og kaller for et skjelett kjemper mot en alvorlig spiseforstyrrelse.

Du vet ikke om de gamle damene du syntes tar altfor stor plass og snakker altfor mye i garderoben på treningssenteret er skikkelig ensomme og at den eneste gangen de har noen å prate med er der.

Du vet ikke om han som flekser i speilet, som tar bilder og viser seg frem endelig har funnet sin plass her i verden etter mange år med mobbing på grunn av utseende sitt.

Du vet ikke om hun du gjør narr av ovenfor kompisene dine fordi hun er så stor nettopp har utført en av verdens kuleste jobber, nemlig å føde barn.

Du vet ikke om den store og sterke mannen du latterliggjør fordi han løfter så lite nettopp har gjennomført en operasjon.

Du vet ikke om han gutten som alltid skifter på do og som du gjør narr av skammer seg over sin egen kropp etter mange år med overgrep.

Du vet ikke om jenta som ofte drar etter bare fem minutter og som du kaller for lat, sliter med sosial angst.

Vi vet aldri hva som er grunnen til at noen ser ut som de gjør eller er som de er. Men, vi har alle vårt og vår historie. Så la oss heller være litt rause, la oss heie, la oss rydde opp etter oss, la oss gi et smil, la oss bidra, la oss hjelpe og la oss senke terskelen for å komme seg på treningssenteret! Jeg vet at jeg har mer enn nok med meg selv når jeg er der, og det har nok de aller fleste andre også.

Jeg har hvert fall bestemt meg for at jeg skal gi en hjelpende hånd og et smil, i stedet for å være en dritt fordi jeg tror at jeg er bedre enn noen andre.

Så GOD TRENING til store, små, høye, lave, brede, trente, utrente, nybegynnere, kvinner, menn, unge og gamle. Vi er så flinke som i det hele tatt kommer oss dit og jeg heier på oss alle💪🏻 

Og du? Husk at ikke alt er som det ser ut: Og at jeg ikke er tjukk, jeg er glad – Og jeg har aldri hatt det bedre! For ikke å snakke om at det er bedre å være tjukk, enn slem. 

– Følg meg på Instagram: @martine.halvs

 

7 kommentarer

7 thoughts on “Jeg er ikke tjukk, jeg er glad!

  1. Blir så glad! Langt inn i hjerterota mi når unge jenter virkelig har skjønt hva det vil si å se et menneske!! Fantastisk flott beskrevet. Og vi er ALLE så vanvittige bra. Heier på deg Martine.

  2. Helt enig!!Bra innlegg <3

    Jeg må bare spørre om råd.

    Jeg blir kaldt tynn hele tiden…noe jeg egentlig blir kjempe glad for, men jeg vet at familien min (mor,far og søsken)mener det "ille". spiser 4 ganger om dagen(sunt og variert) og trener 1 til 2 ganger i uken.
    Jeg har også har masse energi i hverdagen til barne mine..jeg er lav 156 cm og veier 48 kg og føler meg topp. syns det er drøyt at noen skal mistenkte jeg sliter med en psykisk lidelse (spiseforstyrrelse)grunnet at jeg er slank/tynn. Jeg er "ung" 25 år født 2 barn og er stolt over kroppen min.. har du tips til hva jeg kan svare de som kommer med slike påstander? Kan det bare være misunnelse lurer jeg på?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *