Jeg behøver din hjelp…

Categories Hverdagskaos 🏃🏼‍♀️

… Til å gjøre en forskjell💕

Her om dagen fikk jeg spørsmål om hvorfor jeg mener at kvinnedagen er viktig. Det er mye jeg kunne svart. Som for eksempel at kvinner og menn skal ha like muligheter. At kvinner skal ha samme lønn som menn. At det handler om frihet, muligheter og likestilling.

Og alt dette er rett, med veldig mye mer. Men den aller største grunnen for meg, den er at det finnes altfor mange jenter og kvinner ute i verden som ikke en gang vet at det eksisterer en egen kvinnedag.

I forbindelse med kvinnedagen har jeg laget en innsamling der jeg ønsker å samle inn penger til Plan International og for at de skal kunne fortsette å gjøre en forskjell for jenter og kvinner verden over. For at færre jenter skal bli diskriminert, for at de skal få utdanning av god kvalitet, for å senke antallet barneekteskap, for å trygge lokalsamfunn, for arbeidsplasser, for eierskap over egen kropp og for å kunne være der under kriser og katastrofer.

Fordi…

Hvert år blir 12 millioner jenter gift mens de ennå er barn.

130 millioner jenter mellom 6 og 17 går ikke på skolen.

200 millioner jenter og kvinner som lever i dag, har blitt utsatt for kjønnslemlestelse og andelen ser ut til å øke.

Der barn ikke har det bra, så har jenter det verst.

Millioner av jenter verden over går ikke på skolen fordi de har mensen, fordi de må hjelpe til hjemme og fordi de blir nedprioritert i familien.

Om du og jeg kan gjøre livet til én jente der ute i verden, som ikke en gang vet at denne dagen eksisterer bedre, så er det verdt det.

Du finner innsamlingen HER

Ditt bidrag vil utgjøre en forskjell, uansett hvor mye eller lite du gir. Alle bidrag hjelper.

Takk for at du bidrar og for at du deler. Og du? Husk at alt hjelper. Sammen gjør vi en forskjell💕

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *