Hvor mye tjener egentlig jeg?

Categories Hverdagskaos 🏃🏼‍♀️

“Tjener pappaen din mye penger?”, spør et av barna som leker utenfor vinduet mitt til kompisen sin.

“Jeg fikk hvert fall en kjempe stor kake i bursdagen min” får han til svar.

“Du er heldig, du”, svarer han.

Barna er kanskje fem år og noen minutter før var de på skattejakt, og lette etter en skatt. Jeg trekker på smilebåndet og tenker på hvor fint det hadde vært om alle kunne brydd seg like lite som femåringene. At alle kunne sett verdien i andre ting i penger. Og at vi ikke gikk berserk hver gang vi kan sjekke hva naboen tjener.

I dag er skattelistene offentliggjort og det har bugnet over med artikler med “håver inn millioner”, “så mye tjener de rikeste i din kommune” og “se hvor mye naboen tjener”. Lokalavisa mi har lokket med den ene etter den andre fristende artikkelen.

Klikk, klikk, klikk.

Det siste året har jeg ukentlig fått spørsmål om hva jeg tjener, jeg har fått spørsmål fra ukjente og jeg har fått private meldinger fra bekjente.

Da jeg startet å blogge hadde jeg ingen ide om at jeg verken kunne eller skulle tjene en eneste krone på det å blogge. For meg startet det jo som en hobby, en interesse og som noe jeg brant for. Og sånn er det fortsatt, heldigvis. Den eneste forskjellen er at jeg nå kan leve av noe av det jeg syntes er kulest i hele verden og av en av mine største interesser, nemlig det å skrive, dele og formidle.

Mange influensere er ekstremt åpne om hva de tjener, mange deler hvor mye de bruker på diverse ting og mange er flinke til å vise frem hvor mye penger de har på kontoene sine.

Jeg tror ekstremt mange har et glorifisert bilde av det å jobbe med sosiale medier, og jeg tror mange tror at det automatisk ligger ekstremt mye penger i det – Men det gjør det ikke. Men, hvis man får det til kan man fint leve av det. Og hvis ikke så er det en kul hobby!

Jeg lyver hvis jeg ikke sier at det økonomiske har en betydning, for situasjonen nå er jo at mine sosiale medier er levebrødet mitt. Det betyr at det automatisk har en hel del å si. Samtidig så ser jeg ingen grunn til at jeg skal snakke om min økonomi noe mer enn hva foreldrene mine trenger, enn det den gamle læreren min trenger eller enn det broren min trenger.

For min del har det skjedd mye økonomisk de siste årene og spesielt det siste året. Det er ikke bare på grunn av bloggen, men fordi jeg har gått fra å være skoleelev til å jobbe 100 % og vel så det. Jeg klarer meg godt, betaler regningene mine selv og stortrives med det jeg driver med.

Så hvis du lurer på om jeg blir rik av å blogge så kan jeg nevne noen av tingene jeg blir rik på:

– Jeg blir rik på opplevelser.

– Jeg blir rik på kunnskap og lærdom.

– Jeg blir rik på vennskap, kontakter og gode stunder.

– Jeg blir rik på latterkuler og tårer.

– Jeg blir rik på oppturer og nedturer.

– Jeg blir rik på erfaring.

– Jeg blir rik på en hverdag, et liv og en bransje jeg er evig takknemlig for å ta del i.

Og jeg er skikkelig, skikkelig heldig. Skål for det!

Hilsen hun som skal smile ekstra pent til alle nysgjerrige gamle bekjente som har vært inne og sjekket hva jeg hadde i lønn i fjor.

Klikk, klikk, klikk 😉

 

1 kommentar

1 thought on “Hvor mye tjener egentlig jeg?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *