Hva i alle dager gjør vi egentlig nå?

Categories Tanker 💭

“Sorry, jeg kan ikke komme, jeg tror nemlig jeg begynner å bli forkjøla”.

Noe sier meg at den setningen har vært flittig brukt den siste tiden. Det er for så vidt helt rett, men det er jo også ganske kjekt å ha noe å skylde på for å slippe den konfirmasjonen man eller helst skulle latt være å dra i, det møtet eller den tilstelningen med jobben.

For all del, det er vel ingen av oss som elsker en god unnskyldning for å slippe unna med det som ikke frister, men om det nå skulle være sånn at vi skulle  trenge det – Så har vi jo den aller beste unnskyldningen nå. Er du forkjøla er det rett hjem, ingen unntak. Litt snørrete? Hjem. Hoster du? HJEM. Du skal aller helst bli hjemme et par dager ekstra, holde deg unna folk og du behøver hvert fall ikke å komme, for vi kan ikke risikere noe som helst. Det er jo helt rett, og jeg er neppe den eneste som er møkkalei av Covid-19 og som nærmest brekker meg av røde tall og kjipe nyheter. Det er allikevel et faktum, og selv om noen kjendiser bryter koronaregler på Instagram, noen fester fra seg som aldri før og noen driter i at vi andre er møkkalei, så lurer jeg på hva i alle dager vi egentlig gjør nå.

For høsten har ankommet, og for hver dag som går så nærmer vi oss det vi alltid gjør om høsten.Vi snakker snørrete neser, såre halser og kanskje til og med et nys eller fire. Det er jo liksom ikke noe nytt, men vi har jo ikke akkurat rom for noen gråsoner.

Jeg er jo med stor sannsynlighet neppe den eneste som i månedsvis har vært mer åpen for å slippe en fis, enn å hoste i det offentlige rom.

“Slapp av, jeg har ikke korona altså, hehe”.

Så hva i alle dager gjør vi nå når forkjølelsene kommer på løpende bånd, for vi slipper jo ikke unna de, selv om vi kanskje hadde fortjent det nå.

Det er jo tross alt et faktum at det for mange er lettere å skulke enn noen gang nå. Trenger du et par dager hjemme, så er det enklere enn noen gang. Vil du slippe unna, så er det bare å snufse litt med nesa. Nå hadde det jo tatt seg ut om noen av oss gjorde det, men dersom atte, hvis som atte noen syntes det hadde vært kjekt med noen ekstra dager på hytta rett før høstferien liksom.

Jeg veit da søren jeg, en ting er hvert fall sikkert og det er at det er mye jeg både har lurt på og lurer på om den dritten her. Ja, så kan jeg vel avslutte med å si:

Prosit. Bless you, og hele den pakka der. 

Kanskje det hjelper, sånn i tilfelle noen skulle la jobben i stikken bare fordi de kan eller droppe avtalen bare fordi de kan.

1 kommentar

1 thought on “Hva i alle dager gjør vi egentlig nå?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *