HVA ER DET VI HOLDER PÅ MED?!

Categories Tanker 💭

Jeg har akkurat skrollet meg gjennom flere kommende russ sine Instagramkontoer, etter å ha lest om russ som utestenger jenter over 60 kilo. I år også.

Jeg har sett videoer der kommende russ slår glassflasker i ansiktet sitt for å få oppmerksomhet, videoer av jenter som kler av seg for å få henge med russen og videoer der man får klar og tydelig beskjed om at jenter over 60 kilo ikke er velkomne. Eller… Ingen feite horer som ser ut som hvaler.

Hvor skal dette egentlig ende? Hvem har vi blitt? Hva er det vi ønsker å oppnå? Ønsker vi et samfunn bestående av blærete drittunger som kategoriserer og dømmer andre? Et samfunn der all vår verdi ligger i hvordan vi ser ut? I hvor mange vi har ligget med? I hvor langt vi er villige til å gå for oppmerksomhet?

Jeg orker knapt å tenke på det, for det er så fjernt, kvalmt og det er så dumt.

Og jeg lurer litt på om de foreldrene som ukritisk sponser russebusser, som sitter på sidelinja og ser på og som har oppdratt barna sine til å holde på som dette vet hva de holder på med…

Vet du om barnet ditt er en av de som frivillig stiller seg opp for å få dartpiler kastet i ryggen? Vet du om det er barnet ditt som slår en glassflaske i ansiktet for og så hoppe fra en ti meter høy klippe? Vet du om det er barnet ditt som slåss for å vise hvem som er kongen på haugen? Vet du om barnet ditt er en av de som takker ja til å suge fem russegutter på rad for å få rulleplass? For oppmerksomhet? For status? For å liksom bli likt?

Dette er ikke gøy lenger. Det har tatt helt av og det skremmer meg. Det skremmer meg at så mange signerer på rævva holdninger, at det lages sanger som er direkte mobbing, at det er en syk standar og at det gang på gang tråkkes på ALT som har med sunne og gode verdier å gjøre.

Ja, og det skremmer meg at det er snakk om fremtidens advokater, leger, fotballtrenere, lærere, vernepleiere og medmennesker.

Det er nok nå! Barna deres MÅ ikke være med på en russebuss for å bli noe. Barna deres behøver ikke å bruke 100 000,- på noen uker av livet sitt for å bli likt. Barna deres kan ikke være med på dette sjuke presset. Og dere må slutte å unnskylde det med at de må få lov til å ha det litt moro. Det er rett og slett skikkelig rævva.

Kjære ungdom som tror at dette er viktig: Hvilken russebuss du er på har ingenting å si den dagen du skal søke jobb. Verdien din måles ikke i hvor mange du har ligget med. Hvor mye du veier har ingenting å si for hvor bra du er på fest.

Hilsen er feit hval over 60 kilo som er sjokkert, og som lurer på om den russen det er snakk om vet hva mødrene deres veier, om de hadde likt om det gjaldt søsteren sin og om hva de gjør, den dagen det går skikkelig gærent.

Selv om det bare var på kødd.

DEL GJERNE.

 

5 kommentarer

5 thoughts on “HVA ER DET VI HOLDER PÅ MED?!

  1. Tvangsend ungene til enten Sibir eller Russland i to år, det tenker jeg hadde vært en god lærepenge for dem. Jeg tuller ikke.

  2. Takk, takk, takk, Martine, for at du tør å bry deg, tør å ta til motmæle mot denne forferdelige ukulturen. Disse jentene og unge kvinnene trenger at noen står opp for de!

  3. Flott skrevet har ei jente sjøl som er russ i år ho jobber på kveld ingen russebuss nei her spares d i BSU men kosser seg går fint hilsen stolt far

  4. Flott innlegg og at du tar et oppgjør med et syn på menneske som er helt uholdbar. Sosiale medier er kommet for å bli og flere blir det, og jeg synes det er ok, men samtidig er jeg sikker på at her ligger mye av holdningene som du beskriver. Mvh

    60-årig It entusiast

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *