Et tupp i baken!

Categories Inspirasjon

– Treningssettet mitt finner du HER 

Det er veldig hyggelig når jeg får spørsmål om hvor genseren min er fra, hvordan jeg fikser håret mitt eller hvor sengetøyet mitt er fra, men det er ekstra hyggelig å få treningsspørsmål. Du vet, for en fritidsmosjonist som meg så føles det cirka sånn:

Fra spøk til alvor: Alle spørsmål er veldig hyggelige å få, men i dag så tenkte jeg at det var på tide å skravle litt om løping. Ikke fordi jeg er en ekspert, superrask eller dødsgod til å løpe, men fordi det er så mange som fyrer av en melding og sier at de ikke veit hvordan de skal komme i gang eller hva de burde gjøre. Det er til og med en hel del som sier at de ikke kan løpe, og om bena dine sitter på og det ikke er noe hokkuspokkus så er det jo bare tullball, for det er klart at du kan løpe!

Jeg gidder ikke å fyre løs med et treningsprogram, for det finnes det er haug av andre mye mer kompetente mennesker enn meg som kan gjøre, men motivasjon og et tupp i baken serverer jeg mer enn gjerne.

Jeg har hatt perioder der jeg har vært helt rå til å løpe, også har jeg hatt perioder der jeg har vært alt annet enn rå, og uten å snakke ned meg selv her, så har jeg følt meg som dette:

Jeg har ofte trodd at jeg må være god i ting for å gjøre det, men det er jo egentlig ganske dust – For øvelse gjør jo mester. Jeg har etter hvert skjønt at jeg ikke må løpe verken fort, langt eller proft for å løpe, for å få både utbytte og for å få glede av det, og det er jo det som er nøkkelen. Ja, det og huske på at alt er bedre enn ingenting!

Så når jeg har følt meg som kompisen over så har jeg gjort litt, litt til, enda litt til og fortsatt sånn til jeg har klart enda litt til. Vel vitende om at man ikke kan være like god hver gang! Om du klarer et minutt, så løp er minutt! Om om du klarer 500 meter, så løp 500 meter! Om du klarer 30 sekunder, så løp 30 sekunder! Om du gjør det noen ganger på rad, så tar det ikke så lang tid før minuttet blir til tre, før de meterne blir til en kilometer og til sekundene blir til minutter. Det er jo oss selv vi konkurrerer med, og selv om det både kanskje er vondt og tungt, så er det lite som slår det å klare litt mer neste gang man gjør det!

Nå sjekker PT-Marty ut her, men om du er en av de som tror at du ikke kan eller at du er for dårlig: Ta på deg joggeskoa og gjør ditt beste du, det er mer enn bra nok – Og du løper lenger enn om du blir sittende i sofaen💪🏻

… Og om du vil fylle på med DISSE superdigge proteinpannekakene som jeg lever for om dagen etter trening😂

4 kommentarer

4 thoughts on “Et tupp i baken!

  1. Hvilken av pannekakene er din favoritt? 🙂 Jeg elsker at du snakker om trening på den måten si gjør!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *