Er det greit å ligge med eksen?

Categories Blogg, Sex- og kjærlighetsspalten

Hver fredag deler jeg et nytt innlegg i min sex og singelliv-spalte. Det er SÅ mye jeg trenger å prate om, så mye jeg ikke skjønner og så mye jeg har på hjertet. Det ser så mye jeg ikke kan forstå når det kommer til kjærligheten og det er så mange ubesvarte spørsmål! Det virker som at singellivet er et konstant spill, og jeg blir aldri klok på spillereglene eller på hva som kreves. Ja, også er det ganske mye jeg har gått lei og som jeg ikke kan forstå meg på – Som hvert fall jeg syntes vi burde prate om! Er vi for kravstore, hva forventes det egentlig av oss og er det innafor å ligge på første date eller er det ut?

______________________________________________________________________________________________________

Jeg husker skikkelig godt da jeg kom over en artikkel i et blad da jeg var 12 år gammel. Jeg satt på venterommet hos legen, leste i eldgamle blader og hørte på folk hoste. Det er alltid like hyggelig. Artikkelen handlet om kjærlighetssorg, om ekser og om man kunne være venn med eksen sin. Martine på 12 år sugde til seg alt hun kunne og bet seg ekstra godt fast i den avsluttende setningen “det å være venn med en eks er som å ta vare på den døde hunden sin”. Herregud, så brutalt. Da hadde jeg akkurat sluttet å flørte (som jeg kalte det) med en fyr på naboskolen, som jeg ikke en gang husker etternavnet på den dag i dag.

Fra og med da bestemte jeg meg for at det var sånn det skulle være, men heldigvis har jeg endret litt mening de siste årene. Kanskje aller mest da jeg faktisk fikk min første ordentlige eks. For vi kranglet ikke, vi hatet hverandre ikke og vi fungerte godt som venner, så hvorfor i alle dager kunne vi ikke fortsette med det? Det sier seg kanskje selv at det i lengden blir vanskelig, men for min del var det helt naturlig å ha en vennskapelig tone og snakke om, og med hverandre med en hyggelig tone. Man må jo ikke hate noen hvis man ikke må, eller? Selv om det er en eks?

Jeg forstår at det kommer helt an på hvordan situasjonen er og jeg har også ekser jeg ikke har noe med å gjøre, som jeg aldri tenker på og som jeg aller helst ikke vil tenke på. På en måte tror jeg det er fordi vi var så ferdig med hverandre, eller, jeg med de, fordi det ikke var noe match og fordi det ikke fungerte. Samtidig så har man jo hatt en tid sammen, som forhåpentligvis hvert fall var litt ålreit, og personlig syntes jeg det kan – merk deg kan – være hyggelig og treffe på de, si hei og hade. Spesielt hvis jeg er ekstra digg den dagen (helst ikke ellers).

Når jeg stilte spørsmål om hva jeg burde skrive om i denne spalten svarte nesten litt for mange at de ønsket å lese om ekser, om det er dumt å ligge med eksen og om man faktisk kan være venn med eksen. Jeg er ingen ekspert, men jeg vet at det kan være svært ålreit å ligge med eksen, at det kan være svært dumt, at det går fint å være venn med eksen og at det går helt fint å ikke være venn med eksen. Jeg tror ikke det finnes noe fasitsvar, og det er jo det som er så forbanna frustrerende.

De fleste av oss vet jo at det kanskje ikke er lurt å ikke ligge med eksen, men hvor fristende er det ikke å sende en liten melding når man ligger ensom på sofaen en søndagskveld eller når man sent en lørdag er på vei hjem fra byen? Man mister jo alt som heter sunn fornuft, og det er både deilig, og brutalt på en gang. Hvert fall for meg. 

Men…

Er det greit å ligge med eksen? Ehm, ja. Selvfølgelig er det greit! Om det er lurt er en annen sak. En eks kan jo være en eks fordi man ikke fikk livene til å fungere sammen akkurat da, det kan være en eks fordi man behøvde noe annet akkurat da, det kan være en eks fordi h*n var utro, det kan være en eks fordi man mistet følelsene for hverandre, det kan være en eks fordi man ble dumpa. Det finnes så mange muligheter, og jeg har jo tro på at ting kan ordne seg og jeg kjøper ikke nødvendigvis argumentet om at “det er en eks for en grunn”, for man ble jo også sammen av en grunn. Jeg tror i utgangspunktet at det er lurt å finne seg en annen om man vil det og at det er lurt å ikke plage seg selv med en eks eller flere, men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er den rette til å si det.

Æsj. Jeg føler at det var like komplisert å skrive noe klokt om dette, som det faktisk er med en eks. Alle brudd er jo forskjellige, alle mennesker er forskjellige og alle saker er forskjellige. Personlig tror jeg hvert fall at det er viktig å ikke plage seg selv med en eks, å ikke la eksen ødelegge noe for deg og ikke minst ha det bra med seg selv. Det er jo egentlig alfa og omega. 

Hva mener du? Kan man være venn med eksen? Og… Er det greit å ligge med eksen? 

// Marty

 

 

3 kommentarer

3 thoughts on “Er det greit å ligge med eksen?

  1. Hvor er den t-skjorten fra? Elsk!

    Og enig i alt det du skriver her! Jeg er venn med min eks, veldig god venn faktisk.

    1. Jeg skulle så gjerne visst det! Den er fra et dansk merke, men jeg husker søren ikke hvilket og lappen fører meg ingen vei. Lover å rope ut hvis jeg finner ut av det!!!

      DET liker jeg <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *