Drit i det!

Categories Tanker 💭

Foto: Skjermdump NRK.no

Tenk alt vi hadde gått glipp av om vi bare hadde vært fremme ved midnatt a. Vi hadde gått glipp av dårlige one night stands, seige fyllekuler og av Covid-19. Om du sørger for at ungene dine har innetid til midnatt, så er ingenting et problem – For da slipper de unna. Det er jo faktisk genialt!

Som Ketil Seigen skrev: Bittert å tenke på at dersom det skipet til Bjørgvin i 1349 hadde rukket frem før midnatt, hadde hele svartedauden vært unngått.

Om du ikke rekker hjem før midnatt, nei, da får det bare trøste og bære. Stakkars alle som ikke rakk hjem før midnatt, etter en uke, eller to i luksus, sus og dus og som må rett hjem i 10 dagers karantene.

Drit i alle pengene vi de neste ukene må kaste ut av vinduet for at noen ikke kan nøye seg med en fjelltur, noen svette netter i telt eller ferie hjemme i kåken. Drit i bedriftene som har gått konkurs de siste månedene eller som bare kanskje klarer å berge seg gjennom krisen og som mister både arbeidskraft og økonomi fordi noen på jobben insisterte på å drikke paraplydrinker. Drit i de som har ofret bursdagen til barna, alt som heter ferie og fritid de siste månedene på grunn av jobb. Drit i alle de som har måtte avlyse bryllupet sitt, som ikke har kunne gått i begravelsen til noen de har mistet og de som knapt har fått være tilstede under fødselen til barnet sitt. Drit i alle de som ikke har sett verken familien sin, vennene sine eller kjærestene sine på månedsvis. Drit i alle de som har kjempet for å overleve, alle de som har blitt alvorlig syke og alle de som enda ikke tør å ta noen sjanser. Drit i alle de som vi har mista. Piña colada, solbrente skuldre og bikini er jo mye viktigere! Og hallo, la oss hvert fall drite i alle de som har sittet ensomme på landets sykehjem.

Fra spøk til alvor: Jeg driter i om du satt på flyet som landet før midnatt, eller om du kommer hjem i morgen. Jeg driter i om du syntes det er hyggelig at du slipper å sitte i karantene. Jeg driter i om du har ting du må gjøre og at du ikke har tid til å sitte i karantene. Jeg driter hvert fall i at du syntes at det er deilig å slippe karantene.

Noe sier meg at Covid-19 også driter i det.

Så mitt forslag til du som måtte ha litt sol og varme: Bli hjemme. Jeg skjønner at det er litt kjipt at ingen får se brunfargen du har fått deg, men jeg kommer på et par andre ting som er kjipere.

Det helvetes koronaviruset for eksempel.

5 kommentarer

5 thoughts on “Drit i det!

  1. Ja, fy søren som dette irriterer meg! Jeg er ikke ond, men jeg håpet litt på at flyene ankom etter 00.00! De visste at de tok en risk da de reiste da det ble grønt! De visste det kunne bli rødt når som helst! En ting jeg stusser veldig på er at de hadde fått sykepenger om de hadde måtte i 10 dagers karantene!? Fordi de dro da det var grønt. Altså, det er for meg uforklarlig! Å få lønn for å sitte i karantene de selv hadde forårsaket??? Nei, de pengene syns jeg de ikke hadde fortjent! Å holde seg hjemme er det beste for alle!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *