Det verste jeg kan tenke meg

Categories Podkast 🎧

Når jeg googler tabu kommer det opp at tabu er et slags forbud, en forestilling om at en gjenstand, et begrep, en person eller en gruppe ikke må nevnes eller røres ved.

I november er tema i podkasten min tabu. Jeg vil snakke om det vi ikke snakker om, det vi skammer oss over og det som det nærmest er forventet at vi ikke skal snakke om.

For noen kan det å ha mensen være et stort tabu, for noen kan det å være forelsket i det samme kjønn være tabu og for noen kan det for eksempel være å ikke ha nok penger. Og i dagens episode er tema noe av det verste jeg kan tenke meg, nemlig incest.

Når jeg tenker meg om så slår det meg at jeg ikke kjenner noen som har vært utsatt for det, men om man ser på statistikker så er det åpenbart at jeg både har gått i klasse med noen som har vært utsatt for det, at jeg har spilt på fotballag med noen som har vært utsatt for det og at jeg hver dag går forbi noen, eller flere, som har vært eller blir utsatt for det.

Man vet at seksuelle overgrep er vanligere enn brystkreft, og man vet også at mørketallene er STORE. 1 av 100 blir dømt. 10 % av alle kvinner blir utsatt for voldtekt, og halvparten av de igjen opplever det når de er under 18 år.

I dagens episode snakker jeg med Jannicke. Jannicke er 24 år gammel og hun har blitt utsatt for incest i 7 år. Hun var 4, eller 5 år da det begynte. Hun klarer ikke helt å huske om hun hadde hatt bursdag enda eller ikke, og i dagens episode deler hun sin historie. En historie som er brutal, voldsom og forferdelig, og en historie som dessverre ikke er unik.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *