De håpløse bøndene!

Categories Takk til...❤️

Jeg er oppvokst på en gård og min nærmeste nabo var jordbæråkeren. Hver sommer syklet jeg til stallen for å holde på med hestene, på jordene rundt meg jobbet bøndene og det var trygt, fint og barnevennlig. Jeg har så mange gode minner derfra. Alt fra når vi barna smakte på kornet som bonden hadde gjort i stand for å sende avgårde, til vi lagde hytter på jordene av halmen som skulle fraktes videre. Eller når vi gikk på jordbærslang og spiste oss mette på jordbær lenge før middag.

I går kveld satt jeg og spiste kveldsmat sammen med familien min. På bordet sto det blant annet ferske rundtstykker, kokte egg, ost, både gul og brun, syltetøy, skinke, kjeks og i glassene våre var det melk.

På torsdag i forrige uke måtte jeg innom tre butikker for å få tak i melk, etter at alle landets hamstere hadde gått berserk i butikkhyllene. På fredagsmorgen var hyllene fulle av melk igjen. Takk og lov!

Vi har kanskje en tendens til å glemme hvor maten vår kommer fra. At den deilige fløteisen kommer fra et sted, at melken vi har i kaffen vår kommer fra et sted, at melet vi lager både vafler, brød og boller med kommer fra et sted og at maten i butikkhyllene ikke kommer dit av seg selv.

Det kommer fra jordbruket og landbruket. Fra bøndene. De som jobber døgnet rundt for at vi skal være mette i magen, de som står opp grytidlig og legger seg seint for å produsere mat og de som fortsetter å jobbe knallhardt i disse dager for å produsere, og levere.

Takk for den jobben dere gjør. Takk for at dere sørger for at vi er mette i magen, for at vi har mat på bordet og for at butikkhyllene er fulle. Takk til alle “de håpløse bøndene”, som ofte både glemmes og som oftere får en pekefinger enn det klappet på skulderen de fortjener.

Nå skal jeg lage vafler, med varer fra den norske bonden. Det gjør jeg for så vidt hele året, men det er i tider som dette jeg blir minnet på hvor viktig det er. Hvor viktig det er at vi kan produsere vår egen mat.

Heia norsk mat, og heia den norske bonden! Dere er enestående.

DEL GJERNE. 

 

5 kommentarer

5 thoughts on “De håpløse bøndene!

    1. Fra en bonde, tusen takk❤ Takk for at du minner om å sette pris på maten, den kommer ikke av seg selv!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *