Birgit Skarstein

Categories Podkast 🎧

Det er 2009 og Birgit er i Thailand. Hun er 19 år gammel og er på en reise hun lenge har gledet seg til før hun skal ta fatt på studier hjemme i Norge og jobber på barnehjem.

Dagen det er snakk om begynner helt normalt, eller så normalt det kan være når man er på ferie i Thailand. Birgit er på stranda, og skal bade. Hun hopper ut i vannet, etter kompisen hennes som nettopp har hoppet uti før henne.

Birgit lander med beina først. Hun lander på noe hun ikke skjønner hva er, og vannet rundt henne blir rødt. Da hun kommer opp fra vannet er foten hennes revet av og den henger kun på i huden. Birgit blir operert to ganger i Malaysia, før hun får komme hjem.

Hjemme venter det 16 nye operasjoner, og under den siste operasjonen går det galt. I et intervju med KK kaller Birgit det for et rutineuhell, da det gikk galt når legene skulle ta en såkalt epudiral bedøvelse. Hun forteller også om dagene etter sprøyten og at hun gradvis mistet evnen til å bevege beina. De tre første månedene levde hun med håpet om at lammelsen var forbigående. Det hadde skjedd med andre før og det kunne skje.

Men det viste seg at Birgit kom til å måtte belage seg på en helt ny hverdag. En hverdag i rullestol.

Siden da har hun tatt ti VM-medaljer, seks i roing og fire i langrenn, og hun er regjerende verdensmester. Hun er verdensrekordholder i roing og hun har vunnet verdenscupen sammenlagt i begge grener.

Og hun er et fantastisk forbilde. For Birgit er ikke en som gir seg, hun er blid som er sol og hun er flink til å minne oss på hvor heldige vi er. Ja, og alt hva kroppene våre duger til. Selv om man sitter i rullestol.

Da Birgit fikk beskjeden om at hun var blitt lam fikk hun et blackout, før hun etter en liten stund snudde seg mot moren sin og sa:

«Men mamma, jeg skal jo bli minister, og det trenger jeg ikke bein til. Dette går bra.»

I dag er hun gjest i podkasten min, og jeg gleder meg til å snakke med Birgit om trening, om kropp og om hvor hun henter kraften sin fra.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

6 kommentarer

6 thoughts on “Birgit Skarstein

 1. Hallo Birgit! Har nettopp sett klipp på TV2 fra `Skal vi danse`, og hets- kommentarer. Noen folk er infame. Ikke bry deg! Det var så nydelig å se deg danse! Håper du vinner!

  Mvh.

  Roar Eikhaug
  Roggesvei 46
  5155 Bønes.

  Jeg er pensjonert engelsk-og gymlærer, og er dermed topp kvalifisert til å vurdere innsatsen din. STÅ PÅ!!!!!

 2. Du er ei helt fantastisk flott og sprek dame Birgit! Du er en vinner, og det kommer du til å fortsette med, helt sikkert. Tenk på alle som liker deg, beundrer deg og er glad i deg. Det er bare noen tullinger som ikke har skjønt det. Alle vi andre gleder oss over deg, og med deg.

 3. Birgit, for et forbilde!
  Mange hadde blitt bitter, sint og deprimert etter noe sånn. Hun er bare en sol hele jenta, sterk, lykkelig og god.

 4. Kjære Birgit. Så synd det som skjedde, jeg er så stor fan av deg.
  Du er en så fin dame og en motivasjon for alle.
  Hilsen Else.

 5. Hei Birgit.
  Du danser så mye strølende og emosjeonell. Du er et forbilde for meg og min familie. Stå på !!! Jeg ønsker deg fortsatt å være så mye solrik og optimistisk og klare mye mye mer. Vi bygger livet våres selv og du gjør dette veldig bra. Tusen takk for din insats på norsk TV.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *