Syv gode grunner til å droppe alkohol!

Categories Inspirasjon

Tilbake til hverdagen. Jeg kjenner at jeg er rimelig klar til å ta fatt på hverdagen igjen etter en ordentlig fin ferie. Jeg kjenner at jeg er skikkelig motivert på treningsfronten, at jeg har lyst på god og næringsrik mat og ikke minst: RUTINER. 

Jeg drikker jo ikke alkohol, så jeg er ikke en av de som har kost med meg med deilige viner og fancy drinker i sommer. Men! Jeg har faktisk vært på besøk på en vingård i sommer, og det anbefales – Edru eller ei. 

 Jeg vil anta at det er noen flere enn meg som kjenner på behovet for å komme i gang litt igjen og til å komme ned på jorda etter sommer, sol og ferie. Faktisk så vil jeg som et “hehe, nei jeg drikker ikke”-menneske komme med noen gode grunner til at du faktisk skal la være å drikke alkohol for en liten stund. 

For hva med en hvit måned? (Eller et hvit år, som meg). 

Det er faktisk verdt et forsøk!

1. Du får bedre immunforsvar! Det er jo kanskje ingen hemmelighet at alkohol svekker immunforsvaret vårt, og i mine øyne så er egentlig dette nesten god nok grunn til å la være i seg selv. 

2. Trening! Når vi inntar alkohol gjør det oss dehydrert, de gir oss dårligere balanse og koordinasjon og det svekker både reaksjonsevnen vår og konsentrasjonsevnen vår. I noen tilfeller kan alkoholen gjøre at vi presterer dårligere enn vanlig i hele 60 timer etter at vi har inntatt alkohol. Det kommer vel heller ikke som et sjokk at alkohol kombinert med trening ikke er så gunstig, så hvis man vil ha max utbytte av treningen man legger ned – Så dropper man alkoholen. 

3. Du sover bedre! Mange tror at man slapper mer av etter et glass vin eller en øl, og det stemmer jo at man kan bli sigen etter en glass vin, men faktisk så sover man faktisk dårligere fordi søvnkvaliteten blir dårligere etter at man har inntatt alkohol. Alkohol påvirker det stadiet i søvnen som er viktig at vi skal føle oss opplagte neste dag. 

4. Det er sunnere. Alkohol har ingen positive effekter på kroppen – Annet enn at man kan bli i godt humør noen timer (hvis det telles hos noen). Faktisk må du gjøre dette for å forbrenne de forskjellige enhetene: 

1 halvliter pils = 20 min jogging eller rask sykling

2 glass vin = 40 min rolig sykling eller 15 min aerobics

1 sixpack med pils = 1 time trappeløping eller 1 time og 45 min rask sykling

1 Margarita = 1 time aerobics eller litt over 2 timer og 30 min gåtur

5. Mer penger! Kjøper du vanligvis alkohol hver helg eller noen ganger i måneden sparer du penger på å ikke gjøre det. Alkohol er dyrt og alkovettorganisasjonen AV-OG-Til har utført dette regnestykket: 

Om man regner forbruket i vinflasker kan man regne med at nordmenn årlig bruker 8844 kroner i året på alkohol (66 flasker x 134 kroner = 8844 kroner). 

Tenk hvor mye annet kult man kan bruke de pengene på i stedet da!

6. Du slipper dårlige dager som følge av alkohol! Frister det ikke litt med noen freshe og friske søndager fremover? 

7. Andre muligheter. Når man ikke drikker alkohol finner man kanskje på andre ting, som også er veldig morro. Det å ta seg en tur på byen, danse, mingle og kjase kan være sjukt morro, men det finnes også ganske mange andre kule ting man kan gjøre i stedet for! Og edru. 

Viktigst av alt så er det vel egentlig å bare ha en avbalansert forhold og tenkte på helsa vår. Kos deg og lykke til med å komme tilbake til hverdagen igjen… Det trenger hvert fall jeg 🍻

LES OGSÅ: FIRE DIGGE DRINKER UTEN ALKOHOL 
 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs

4 kommentarer

4 thoughts on “Syv gode grunner til å droppe alkohol!

  1. Syntes det er så fint at du skriver innlegg som dette, du får sagt det liksom!
    Drikker ikke selv, men de fleste av vennene mine gjør. Har liksom alltid hatt innstillingen om å aldri drikke, men fy søren å folk skal rakke ned på folk som ikke drikker…

  2. Jeg drikker ikke alkohol, og det går helt greit. Da jeg var ung, fikk jeg spørsmål fra en kollega : “Drikker du ikke alkohol?Er du religiøs?”
    “Nei”, sa jeg. -“Da er du gal!” kom det tørt.
    Kanskje det, men jeg har det fortsatt ok, 40 år senere :p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *