Det er ikke min skyld!

Categories Tanker 💭

I går sto jeg bak en stressa mor på matbutikken. Moren hadde med seg tre barn som aller helst ville gjøre alt annet enn å være med og handle, og frustrasjonen til moren gikk utover gutten bak kassa. Han som gjorde så godt han bare kunne.

I år er det den første sommeren siden jeg var 13 år at jeg ikke har en butikkjobb, og jeg skriver fordi jeg selv har opplevd å bli skjelt ut mange ganger. Jeg har fått kjeft for å være for treg, for hyggelig, for at varer ikke har kommet, for at noen sine barn har sølt, for at noen akkurat har skilt seg, for at det regner ute, for at noen ikke passer buksen de prøver og for at jeg i det hele tatt har valgt å jobbe i butikk. 

Jeg kan godt lytte til at du mener at det er sånn det er å jobbe i butikk, men da håper jeg du vil lytte til meg og høre på at det faktisk ikke er gutten bak kassa, min eller noen andre butikkansatte sin skyld at du har en dårlig dag, at skattepengene enda ikke har kommet eller at barna dine helst ikke ville være med på butikken! 

De aller fleste av oss som jobber i butikk syntes faktisk at det er ganske ålreit og de aller fleste av oss prøver å gjøre vårt beste. Vi forsøker å hilse pent på alle, hjelpe den eldre damen med posene og ønske deg en fin dag. Det hadde derfor vært hyggelig om du kunne smilt tilbake, vært litt hyggelig og sett oss – Ikke minst. For nei, vi er ikke “bare en bak kassa” – Vi gjør faktisk en god jobb og vi fortjener respekt. Selv om barna dine gråter for at de ikke får is eller en ny kjole. 

Ikke kjeft på oss for at prøverommet er fullt, vi jobber antakeligvis på spreng, så ta heller med deg plaggene dine ut og heng de på plass. Ikke svar frekt når vi spør om du behøver en pose, vi kan ikke vite at du ikke trenger det. Ikke kjeft på oss for at du har en dårlig dag, det er faktisk ikke vår skyld.  

Hvis du kjenner deg igjen i dette: Husk at den butikken du handler i er noen sin arbeidsplass, på lik linje som din. Prøv å tenke på hvordan du hadde ønsket å blitt behandlet eller hvordan du ville behandlet sønnen eller datteren din bak kassa, i prøverommet eller på lageret.  

Så vær så snill! Neste gang du går inn i en butikk, om det er for å handle brød, et par sko eller en ny TV. Legg vekk telefonen din, hils på de bak kassa og vis respekt for at vi gjør den jobben vi gjør. 

Vi gjør så godt vi kan – Akkurat som deg.

Takk ❤️

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

7 kommentarer

7 thoughts on “Det er ikke min skyld!

  1. Så sanna och så kloka ord och jag kan inte annat än att hålla med dig till 100% i det du skriver, been there and done that:);)

  2. Kjenner meg så igjen! Det er ikke måte på hva jeg får kjeft for. Somregel går det inn ene øret og ut andre. Men noenganger såret kommentarer og noenganger blir jeg så frustrert at jeg knapt greier å holde tilbake et velfortjent men uprofesjonelt svar. Det går sjeldent en vakt uten at jeg har fått ufortjent kjeft eller fått følelsen av at jeg er dum. Helt ærlig tærer det faktisk på litt. Og jeg blir fortsatt etter så mange år nesten daglig sjokkert over hvordan visse mennesker oppfører seg. Heldigvis er det mye flere hyggelige kunder, folk med folkeskikk enn det er folk uten. Men samtidig er det for mange av de som mangler sosiale antenner, folkeskikk og selvinnsikt.

  3. Helt enig med deg.
    Og ikke minst når man står alene timevis i butikk å smile på kunder og hjelpe uten at vi har ikke anledning å spise eller gå på toalettet….

  4. Så utrolig bra skrevet Martine. Du har helt rett. Dette er ting som irriterer meg når jeg jobber for Folk lar sin dårlige dag faktisk gå utover oss i kassen eller legger skylda på oss om vi ikke har fått varer til butikken selvom vi har bestilt. Jeg har blitt skreket til av en gammel dame som ikke fikk det hun ville og la skylda på meg men jeg kunne ikke noe for at hovedkontoret ikke hadde ordnet miks buketter til rosa sløyfe aksjonen i oktober ifjor…. noen ganger må man bare la det prelle av seg men er veldig vanskelig noen ganger også. Men takk for at du skriver dette innlegget. Håper mange leser det 👏🏼

  5. Vel, det handler også om å bli voksen og faktisk takle at andre har en dårlig dag for man kan jo ikke forvente at hele verden skal smile til deg hver eneste dag. Når man har lært seg å leve med verden slik den faktisk er så forstår man også at man ikke lenger kan være så hårsår for alt. Verden er faktisk tusen ganger mer brutal og ondskapsfull enn dette, fordi det onde eksisterer. Det er det Bibelen og vår sanne skapereGUD(Jesus) lærer oss når vi også vet det så forstår vi hvorfor våre forfedre lagde Norges grunnlov med dette som grunnlag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *