JEG BRUKER ULL-BH!

  •   

Jeg kan ikke huske sist det var så kaldt ute som det er nå. Det er nesten så jeg får vondt i tennene av å være ute og det river faktisk i marg og ben. Det er ingen hemmelighet at jeg hater å fryse, og jeg kan begynne av å fryse når jeg ser andre fryse. Og folkens, nå er vi faktisk nødt til å kle oss ute. 

Det er stadig vekk motetips å hente i magasiner og på landets nettaviser, og etter hva jeg har sett har vårtrendene som pleier å bli slengt ut 1.mars – Latt vente på seg. Grunnen er jo muligens at hvite sneakers og vårjakker kommer litt til kort akkurat nå… Dessverre. 

Tidligere i dag løp jeg gjennom Oslo sentrum, og jeg telte hele 22 mennesker med ankelsokker. Og for å komme med en liten fun fact: Kulden kan gi frostskader etter to timer. Det motiverte meg derfor til å lage en liten, “sånn-kler-du-deg-for-å-ikke-fryse-i-hjel-guide”:

– Jeg bruker ULL-bh! Det er faktisk genialt. Ull har helt unike egenskaper som gjør det svært godt egnet til undertøy. Det regulerer temperaturen og er varmeisolerende i kulde. Det fører fukt bort fra huden slik at du ikke føler deg klam eller begynner å fryse, og det har selvrensende og bakteriehemmende egenskaper som hindrer lukt og gjør at du kan bruke plaggene lengre mellom hver vask. Se:

– Dropp bomull! Tekstiler som bomull som suger til seg fuktighet, gjør at vi fryser mer.

– Varme sko! Føttene våre er konstant nær is og snø, og det sier seg selv at det fort blir veldig kaldt. Ull er egentlig nøkkelen på føttene også. Og, til gutt (17 tipper jeg), som gikk med varme sko, med ankelsokker i dag morges – Det er lite effektivt. 

– Dropp trusa! Men ikke nødvendigvis helt, men ekspertene sier faktisk at det er bedre å droppe trusa enn å for eksempel brukes bomullstruse nå som det er så kaldt ute. Det skal også bemerkes at ekspertene sier at det gjelder hvis man skal tilbringe mye tid ute… Ikke hvis du skal på kino. Det er viktig å holde rumpa varm, og det er veldig viktig å ikke sitte rett på rumpa. 

– Varme jakker. Er et must.

– Den stygge genseren, vet du. Jeg hørte her om dagen er jente si på bussen at ullgensere var stygt. Ullgensere er IKKE stygt. Det er varmt, godt og behagelig. For ikke å snakke om nødvendig! 

– Noe på hodet! Det er vondt å fryse, og en lue på hodet gjør med stor sannynslighet at du slipper en del frysing.  

– Votter! Hansker duger det også, men det er enda bedre med votter nå som det er kaldt ute. Jeg sliter med frostskader på min egne hender, og det unner jeg ingen. Det er verken pent eller godt! 

Det beste vi kan gjøre er jo egentlig å be om at det skal bli litt varmere… Kjapt. 
 

Facebook HER – Instagram HER – YouTube HER – Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Siste innlegg