JEG BRUKER ULL-BH!

Categories Inspirasjon

Jeg kan ikke huske sist det var så kaldt ute som det er nå. Det er nesten så jeg får vondt i tennene av å være ute og det river faktisk i marg og ben. Det er ingen hemmelighet at jeg hater å fryse, og jeg kan begynne av å fryse når jeg ser andre fryse. Og folkens, nå er vi faktisk nødt til å kle oss ute. 

Det er stadig vekk motetips å hente i magasiner og på landets nettaviser, og etter hva jeg har sett har vårtrendene som pleier å bli slengt ut 1.mars – Latt vente på seg. Grunnen er jo muligens at hvite sneakers og vårjakker kommer litt til kort akkurat nå… Dessverre. 

Tidligere i dag løp jeg gjennom Oslo sentrum, og jeg telte hele 22 mennesker med ankelsokker. Og for å komme med en liten fun fact: Kulden kan gi frostskader etter to timer. Det motiverte meg derfor til å lage en liten, “sånn-kler-du-deg-for-å-ikke-fryse-i-hjel-guide”:

– Jeg bruker ULL-bh! Det er faktisk genialt. Ull har helt unike egenskaper som gjør det svært godt egnet til undertøy. Det regulerer temperaturen og er varmeisolerende i kulde. Det fører fukt bort fra huden slik at du ikke føler deg klam eller begynner å fryse, og det har selvrensende og bakteriehemmende egenskaper som hindrer lukt og gjør at du kan bruke plaggene lengre mellom hver vask. Se:

– Dropp bomull! Tekstiler som bomull som suger til seg fuktighet, gjør at vi fryser mer.

– Varme sko! Føttene våre er konstant nær is og snø, og det sier seg selv at det fort blir veldig kaldt. Ull er egentlig nøkkelen på føttene også. Og, til gutt (17 tipper jeg), som gikk med varme sko, med ankelsokker i dag morges – Det er lite effektivt. 

– Dropp trusa! Men ikke nødvendigvis helt, men ekspertene sier faktisk at det er bedre å droppe trusa enn å for eksempel brukes bomullstruse nå som det er så kaldt ute. Det skal også bemerkes at ekspertene sier at det gjelder hvis man skal tilbringe mye tid ute… Ikke hvis du skal på kino. Det er viktig å holde rumpa varm, og det er veldig viktig å ikke sitte rett på rumpa. 

– Varme jakker. Er et must.

– Den stygge genseren, vet du. Jeg hørte her om dagen er jente si på bussen at ullgensere var stygt. Ullgensere er IKKE stygt. Det er varmt, godt og behagelig. For ikke å snakke om nødvendig! 

– Noe på hodet! Det er vondt å fryse, og en lue på hodet gjør med stor sannynslighet at du slipper en del frysing.  

– Votter! Hansker duger det også, men det er enda bedre med votter nå som det er kaldt ute. Jeg sliter med frostskader på min egne hender, og det unner jeg ingen. Det er verken pent eller godt! 

Det beste vi kan gjøre er jo egentlig å be om at det skal bli litt varmere… Kjapt. 
 

Facebook HER – Instagram HER – YouTube HER – Snapchat Martinehalvs

// Marty 

13 kommentarer

13 thoughts on “JEG BRUKER ULL-BH!

  1. Mest fornuftige jeg har lest på lenge!! 🙂 Selv sverger jeg også til hjemmestrikka sokker av ren ull, rett på beina, null tennissokker eller annet lignende under. Og restegarn av ull kan strikkes opp, til en stor lapp, toves og klippes til såler nedi skoene. Funker fjell. Har måttet gå til sånne tiltak pga dårlig blodsirkulasjon i føttene. (Les diabetes.) Anbefales å prøve.

  2. Man er ikke voksen før man lærer å kle seg ordentlig i kulda. Jeg har ulltrøye og ullongs.
    Og kom på marerittøyet fra barndommen. Strikkede ullbukser i shortsfasong som ble påtvunget oss utenpå truse og strømpebukser, og så utenpå der igjen langbuksene. Jau jau..det var vel for at jenter ikke skulle pådra seg blærekatarr, antar jeg. Men gudbedre så forhatt det plagget var sånn i forhold til skole og gym. Det var ikke alle som hadde sånn nidkjær mor.

  3. Skulle kanskje vært mer spesifikk da jeg spurte; hvor er den ull-bhen du har på deg fra? 🙂

  4. Fryser på barnematbeholderne du da 😉 Fine råd i kulda dette og litt uvant fra det dere unge damer vanligvis går i, men så er du litt uvanlig også da 😀

  5. Først må jeg si at jeg digger både deg og bloggen din! 🙂
    Ull-bh bruker jeg også på de kaldeste dagene. Bruker også ulltrøye fra Stormberg eller Kari Traa under genseren og er avhengig av tynne ullsokker hele vinteren. Ullongs under buksa på de kaldeste dagene og seff lue. Jeg elsker luer. Ull er gull! Ankelsokker nå er jo bare dust, jeg er glad jeg er gammel nok til å skjønne det, hehe. Ellers er jeg en sånn raring som elsker vinter og kulde, så jeg syns det er helt topp jeg så lenge det ikke blåser. Vinden går gjennom marg og bein, da får jeg aldri varmen, men tørr kulde går helt fint så lenge jeg kler meg godt. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *