Det er IKKE teit å jobbe.

Categories Hverdagskaos 🏃🏼‍♀️

Når jeg sluttet på videregående bestemte jeg meg ganske fort for at jeg måtte fortsette å ha noe fast i livet mitt. For min del har alltid rutiner vært viktig, og jeg liker å ha noe å dra til. Bloggen er en jobb, men jeg syntes både det er viktig og mye læring i det å ha en jobb jeg drar til, og et sted jeg kan gjøre noe helt annet. Jeg elsker å jobbe, og det er stort sett det jeg bruker tiden min på. Den siste tiden har jeg sett flere kommentarer både om meg selv og om andre som har handlet om hvor teit det er å sitte i kassa i forskjellige matbutikker, hvor teit det er å ha “en slik” jobb og generelt hvor teit det er å jobbe. 

For det første – Det er IKKE teit å jobbe. Den dagen du bærer på holdninger om at det er teit å jobbe tror jeg det er lurt å ta en oppvask av dine egne holdninger og verdier. Det å jobbe er faktisk det som gir deg mat på bordet og slik samfunnet vårt går rundt, og det er ikke teit.

For det andre – Jeg er lei av at man gjør narr av diverse yrker. Man er faktisk ikke mindre verdt eller taper fordi man må sitte i kassa på matbutikken? Jeg kan faktisk ikke fatte og begripe hvorfor det skal være så vanvittig feil. Det samme med det å jobbe i barnehage. Hvis du har disse holdningene og tankene lurer jeg iherdig på hvem du skal handle mat av og hvem som skal passe barna dine mens du er på den langt viktigere og finere jobben din? 🙂 OG: Ser du virkelig ned på disse menneskene? 

For det tredje – Vi tjener enormt på å vise respekt for hverandre sine yrker, fremfor å gjøre narr av de eller tro at vår egen jobb er så mye bedre enn andre sine. 

Det er så synd at man ser ned på hverandre på grunnlag av hvilke jobber man har, og at det trues med at man ender opp i kassa i matbutikken på hjørnet hvis ikke man får til noe eller oppnår noe, som om det er det verste som kan skje. Vi trenger jo folk til å utfylle alle mulige yrker! 

Selv jobber jeg per dags dato i klesbutikk og jeg stor trives med det! Det er givende, lærerikt og jeg får jobbe med klær, noe jeg digger. Jeg forventer respekt for min jobb, på lik linje som jeg respekterer din jobb som lege, lærer, advokat eller som stylist. 

Jobbene våre er kanskje en stor del av oss, men det har ingenting å si som vår verdi som menneske. Det er ikke teit å jobbe, det er teit å se ned på andre! 

 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty

3 kommentarer

3 thoughts on “Det er IKKE teit å jobbe.

  1. Det er veldig bra at du oppfordrer unge til å jobbe og skaffe seg sunne verdier til arbeidslivet! Men det vil alltid være et hierarki av yrker. Leger kommanderer en del mer respekt enn en blogger med deltidsjobb på klesbutikk, av den enkle grunn at det er en mye lengre og tyngre vei for å bli lege.

  2. Jeg er i ferd med å utdanne meg til lege, og jeg ser absolutt ikke ned på noen, men det er ubehagelig når folk ser opp til meg og reagerer så rart. De spør meg om alt mulig og tror på alt jeg sier, og noen føler de må hevde seg og forteller ut av det blå at studiet deres er mye vanskeligere, at de egentlig hadde karakterene til å studere medisin osv.. Blir sliten av at folk reagerer sånn og ser helt annerledes på meg. Jeg vil bli behandlet likt som andre slik jeg behandler andre likt uavhengig av yrke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *