Veska mi er fake

Categories Tanker 💭

I går kom jeg over et kommentarfelt der foreldre diskuterte hva som var en vanlig pris på en skoleveske. Kommentarfeltet var relativt delt og svarene varierte mellom 300 kr og 15 000 kroner. Enkelte foreldre begynte nesten å krangle og forklaringene bak veskene var mange. Foreldrene skrev at døtrene hadde vært med å betale noe for vesken, og at de brukte det for å gjøre de økonomiske ansvarlige og lære seg å ta vare på ting. Andre svarte at veskene var gaver døtrene hadde ønsket seg, mens andre sa at de hadde arvet fra mødrene sine. Andre sa at dyre merkevesker var totalt uaktuelt. 

Jeg vet ikke alderen på barna til foreldrene som diskuterte, men satt igjen med en følelse av at foreldrene som hadde døtre med dyre merkevesker hadde et behov for å forklare seg, og enkelte påsto til og med at de følte seg angrepet fordi de hadde mye penger. De faktorene kan vi selvfølgelig diskutere opp og ned, men kommentarene som satt mest spor i meg var kommentarene som gikk på at døtrene trengte så dyre vesker fordi alle andre hadde det. 
Jeg personlig har aldri hatt en dyr merkeveske, det har aldri vært aktuelt fra foreldrene min side, og jeg har aldri ville legge så mye penger i en selv.

Ordet lykke er det mange som bruker i denne sammenhengen. Akkurat som om man blir lykkeligere av å bære dyre vesker. Akkurat som om 15 års gamle jenter blir lykkeligere av å bære dyre merkevesker.

For ingen av oss trenger dyre merkevesker fordi alle andre har det, og ingen av oss blir lykkeligere av det. Det er i mange settinger foreldrene i disse kommentarfeltene som legger standaren på hvordan det skal være og på hva som er normalt. Jeg klandrer ikke de som bærer dyre vesker, men jeg syntes synd på de som tror de må det, fordi alle andre har det. Jeg syntes ikke vi skal nekte noen å kjøpe eller bruke akkurat hva de vil, men jeg håper at de som gjør det, gjør det fordi de vil – Og ikke fordi de føler at de må. Jeg må også påpeke til de i kommentarfeltet som sa at det handlet om verdi, at det skremmer meg at voksne mennesker tror hva barna deres bærer handler om verdien deres som menneske. 

Jeg syntes du skal se på bildet under her, og se om du syntes min verdi som menneske synker, fordi veska mi er fake. 

Les også: Lærepenge – Fake vesker støtter det sorte markedet. 
 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs

 

// Marty

21 kommentarer

21 thoughts on “Veska mi er fake

  1. Veldig bra innlegg Martine 🙂
    Jeg heller har ikke behov for å gå rundt med merkevesker og har aldri hatt noe merkeveske.
    Freece &Company veske har jeg hatt som jeg arvet av tanta mi eller har jeg H&M vesker og er like fornøyd 😛
    Jeg blir ikke lykkeligere om jeg går med en veske til flere tusen kroner 😛

  2. Genial avslutning <3 Selv har jeg aldri skjønt at store penger skal gå til en veske, når jeg tenker meg om så vil jeg vel heller ha de samme pengene oppi vesken?

  3. Jeg er helt enig i det du sier. Det å bruke så mye penger som ett forsøk på å “passe inn” er kjempe trist.. Om det er det som skal til for at du skal få være en del av gjengen, så er nok ikke dette noen “venner” du vil ha i livet ditt uansett.. Jeg “ønsker” meg en designer veske selv, men jeg hadde aldri i verden fått en så dyr veske av mamma og pappa i håp om at jeg skal passe inn.
    En ting jeg derimot er “uenig” med deg i (kan vel ikke akkurat si uenig med tanke på at du ikke har uttalt deg om det meeen) er det å gå med falske designervesker.. Nå kan jeg ikke kalle dette dobbeltmoralsk, for jeg anntar at du går med veska av den grunn at du synes den ser bra ut. Men jeg synes det blir feil å “reklamere” for en kopi av ett merke. Det at det faktisk blir produsert falske vesker, med nøyaktig lik logo, detaljer etc. synes jeg er helt feil. Dette er jo selvsagt ikke din feil, så jeg kan ikke legge den skylden på deg. Men jeg personlig ville aldri ha gått med en falsk veske..

  4. Veldig godt innlegg!
    Jeg kjøpte min første litt dyrere veske rett før jeg fylte 17. Jeg hadde spart penger i 1 år, men selv om jeg hadde råd etter så langt tid, sa mamma og pappa at jeg ikke fikk lov før jeg hadde skaffet meg jobb. De ønsket at det skulle være en slags motivasjon til å få ut fingeren og søke jobber.
    Jeg er i dag 20 år, bor i egen leilighet, betaler mat, husleie, strøm, mobilregning, u get it selv. Mamma og pappa har alltid gitt meg det jeg har trengt, men har lært meg til at hvis jeg skal ha noe mer fancy enn det de har å tilby, så får jeg spare penger på egenhånd. Etter fylte 18 har de jo ikke så mye å si lenger på hva jeg velger å bruke pengene mine på og ikke. Personlig velger jeg heller å spare i noen måneder til noe jeg virkelig ønsker meg, enn å kjøpe masse rimeligere ting hver mnd. Jeg setter mer pris på det, ser mer av verdien og tar bedre vare på det. Det er en ærlig sak, som jeg ikke er flau over. Det viktigste for meg er at det ikke er de materialistiske og overfladiske tingene som definerer meg, og både jeg og de rundt meg, vet at de tingene som er viktig for meg og som jeg brenner for, er aaalt annet enn merkevesker- og klær. Ble veldig glad for at du klarte å vinkle innlegget slik at det er helt lov å bruke så mye penger man vil på materialistiske ting, men at man må huske på at det ikke gjør en lykkeligere å gjøre det. Eller at man ikke skal gjøre det kun fordi andre gjør det. Og så er jeg glad for at du har lest deg litt opp på det svarte markedet, for det er helt forferdelig 🙂

  5. Dersom vesken din er såkalt fake, er det altså en ulovlig piratkopi? Det er alt annet enn greit, siden noen tjener penger på å rappe andres design uten lov.
    Men er det et eller annet rimelig og heller ukjent veskemerke, så er det greit nok. Og helt sikkert mer fornuftig økonomisk.
    Den ene vesken min kostet 50 kr på salg for noen år siden. 🙂 Den har neppe kostet mer enn 200-250 kr opprinnelig. Er det noe jeg gir blanke i, er det vesker. Jeg skal bare ha noe å frakte småting i siden lommene ikke klarer all verdens skrammel. 🙂 Men noen har veskedilla, andre skodilla, og da bruker de mer penger på det. Det er helt ok, men de kan la være å bry seg med dem som velger noe annet og billigere, synes jeg. De som plasserer seg selv blant ” upper class” eller ” eliten” kun pga merkevarer, er rimelig blåst i toppen. (Jeg gidder ikke pynte på uttalelsen min der.)
    Husker en klassevenninne av datteren min. Jenta ” glemte” stadig å fjerne prislapper på nye klær. Det var viktig å vise andre at det kostet mye…. At venninnene ayntes hun var latterlig, sier seg selv. Men de sa det ikke til henne da. Moren var faktisk ikke helt fornøyd med datterens dyre krav ( folk med vanlig inntekt), men når foreldrene ikke setter ned foten, kan de ha det så godt.

  6. Du må gjerne søke opp hvilken industri falske designervesker kommer fra, for det er en utrolig uetisk industri. Hvis du ikke skal bruke penger på en dyr vekse trenger du heller ikke fronte en falsk merkevare, mener jeg. Heller en billig veske uten et falskt design, enn en billig kopi av et designermerke med helt andre industrielle forhold enn den falske du bærer.

  7. Nope. Jeg droppet ut av VGS og jeg var den det aldri kom til å “bli noe av”. Alle designerveskene jeg har har jeg kjøpt etter at jeg har jobbet hardt og hatt gode resultater på jobben. Det er noe jeg har belønnet meg selv med når jeg har nådd nye mål, noe jeg har jobbet knallhardt for. Veskene gjenspeiler min personlige suksess og hver gang jeg bruker de minner de meg på hvor utrolig heldig jeg er, hvor langt jeg har kommet. Og det gjør meg faktisk lykkelig.

  8. Enig med deg. Jeg har en dyr veske fra Michael Kors som jeg fikk av foreldrene mine. Jeg hadde aldri brukt denne som skole veske. Jeg er omtrent redd for å bruke den for den var dyr.
    Jeg pleier selv max kanskje og bruke 300kr og til skole ting når jeg gikk der så var det rett og slett en sekk. Skjønner ikke hva som skjer med dyre vesker til skolen. Alt av den tunge vekta pga bøkene ødelegger jo veskene. De går fortere i stykker med tanke på det de bruker dem til.
    Blir helt satt ut av denne diskusjonen som var oppe i fjord eller for noen år siden angående det med vesker.
    Men bra skrivet. Helt enig med deg.

  9. Vesker og generelt falske merkevarer bidrar til å ødlegger merket sin verdi og er utrolig irriterende med folk som prøver å være noe de ikke er. Men viktigst av alt så bidrar kjøp av falske merke varer med å finansiere terrorgrupper som IS og al Qaida. I tillegg til det bidrar til ett stort sort marked for blant annet menneskehandel. Syns det er mer verdig å gå med veske fra Nelly enn en fake veske fra ett dyrt merke da du prøver jo bare å være og ha noe som du verken er eller har.

  10. Jeg blir helt ærlig, lykkelig av å kjøpe meg en dyr designer veske og jeg føler meg så flott og fin når jeg går med denne. Om jeg trenger det er et annet spørsmål, men lykkelig det kan det gjøre meg gang på gang på gang.

  11. Hei! Må bare si jeg er enig med på alle punkter her! Men, det jeg lurer på er om du vet hvor pengene for vesken din går hen? Jeg selv synes det er kjempe skummelt å kjøpe kopier på ferie fordi jeg aner ikke hva jeg egentlig støtter. Dette er ikke ment som kritikk eller noe negativt, men jeg er bare nysgjerrig på om du har lest litt om økonomien blant kopi av vesker. <3

  12. Så enig med deg! Jeg har vokst opp på bygda hvor presset om å ha dyre vesker var så og si ikke eksisterende. Selvfølgelig var det litt press her og der om å ha merkeklær, men jeg tror dagens ungdom opplever mye mer av dette presset enn det jeg gjorde. Synes uansett det er tullete å bruke så mye penger på en veske bare fordi den er av et bestemt merke. Jeg har en veske jeg kjøpte på Gina Tricot eller KappAhl (husker ærlig talt ikke) som er minst like fin som en Louis Vitton eller en Michael Kors. Det er virkelig et fucked up samfunn vi lever i.

  13. Litt uenig i hvordan du formulerer deg i innlegget ditt. Du har rett, vi trenger ikke dyre merkevesker i utgangspunktet, men vi ‘trenger’ det fordi alle andre har det. Helt tilbake i den primitive gjernen ligger det et innstinkt om å være en del av flokken for å unngå å bli utestengt og dermed miste støtten, tryggete som denne gruppen tilbyr. Så jo det ligger faktisk i innstinktene våre å ønske å være lik flertallet i gruppen fordi man da har mindre sjans for å bli utstøtt. Det er en del av å være et flokkdyr for å si det på en annen måte.

  14. syns ikke et menneske synker i verdi fordi en veske ikke er av ekte merke. men ville heller vurdert å kjøpe en vanlig veske som ikke er av noe spesielt merke. føler mange som kjøper falske kopier egentlig også bryr seg om det materialistiske, men gjerne ikke har penger til å kjøpe en dyr veske.

  15. Veldig enig med det innlegget. Jeg ser 13 åringer gå rundt med Michael Kors veske og slenger den på gulvet/bakken som om det var ingenting. Er nå 19 og skaffet meg min første merkeveske. For å være ærlig så driter jeg i å passe inn. Jeg går med alternative klær og jeg farget håret unaturlig i flere år. Enig at falske kopier av merkevesker er galt. Jeg skjønner at ikke alle har like god råd, men hva pengene går til, støtter jeg ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *