#IAmAWinner

/Ambassadør for Right To Play

I disse dager er den store Olympiske festen i full gang  i Rio. Der er det samlet utøvere, trenere, tilskuere og idretten hylles og feires rundt om i hele verden. Verden stiller mannsterke og er rustet til håndballkamper, hekkehopp og sprangkonkurranser.
Jeg ønsker så gjerne å snakke litt om vinnerne, og jeg ønsker ikke snakke om hvem som muligens vinner flest gull i svømming eller turn.
Jeg ønsker å snakke om de vinnerne som kanskje ikke ses, høres og har muligheten til å bli det.  Jeg ønsker å snakke om flyktningene som stiller eget lag i de Olympiske leker, om barna som løper barbent, nakne og spiller fotball og om disse som gjør dette mulig. De som gjør det mulig at flyktningene kan glede, leke og oppleve til tross for muligheter som ikke i utgangspunktet eksisterer, om de som setter i gang leken blant barna som lever under tvangsekteskap og misbruk. De som er virkelige helter. De som bruker gleden ved lek og idrett til å skape.

For blant treningsregimer, kostholdsplaner og tonnevis av treningstimer så finnes en helt annen gruppe. En helt unik gruppe bestående av gullmedaljevinnere.  Vinnere som har opplevd motgang, nederlag og hindring, og som med en sann olympisk ånd takler, håndterer og kjemper – på tross av all umulighet og nederlag.  

Oussama er 19 år og er syrisk flyktning  i Libanon. Oussama ønsker å gjøre en forskjell og har valgt å bli Right To Play trener fordi han ønsker å bygge broer mellom syriske og Libyske barn – Gjennom lek og idrett.

For uansett hvor mye idretten blir diskutert, treningsmengde og kvalitet, så må vi ikke glemme det grunnleggende, gleden og styrken idretten gir. For det er kanskje ikke alltid idretten som er og burde være det sentrale, men leken. For når barn scorer mål, så jubler de på samme måte, verden over. Når ungdommen slår tunell, så feirer de på samme måte, verden over. Når foreldrene ser barna leke, så gledes hjertene på samme måte, verden over. Forskjellen ligger i mulighetene. Men mulighetene finnes, og de finnes fordi leken eksisterer.

For de Olympiske lekene symboliserer så mye mer enn seier, vilje og trening, og det håper jeg vi husker. Det symboliserer også muligheter, og det er muligheter vi trenger, for vinnerne finnes og verden er faktisk full av dem.

#IAmAWinner 

 

– Marty

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg