Det forkvaklede kvinnesynet

Categories Blogg

Idag er dagen derpå, dagen der vi møter unge jenter på t-banestasjonen utpå morgenkvisten i ført bunad, dagen der sliten ungdom ligger strødd på skolepulter og gårsdagens rot skal ryddes opp. Frem til idag, 18.mai har vi skrevet artikler og innlegg opp og ned om russens oppførsel, ungdomens ville tilstander og katastrofale hendelser. Vi har blitt foret med 14 åringer som gir bort sex for å få henge med russen, sugekonkurranser og oppfordringer vi himler med øynene av og drar oss i håret for. 

Jeg leste ett innlegg skrevet av Erik Stephansen som er nyhetsredaktør i Nettavisen, ett innlegg jeg bare var nødt til å svare på. Ett innlegg jeg som 18 åring fikk lyst til å svare på, og som jeg var enig i. Det er nemlig sjeldent at en 18 år gammel jente og en voksen mann er enig, men nå er vi det – og det er kanskje skremmende i seg selv.

Vi har nå i en måned bedt jenter stå opp for seg selv, ta på seg sykkelbukser og ikke drikke for mye alkohol. Vi har bedt unge jenter holde sammen, oppføre seg og ta vare på hverandre. Alle disse oppfordringene har kommet på grunnlag av gutter og menns forvridde forestillinger, alkoholinntak og oppfatning. Men etter en måned relativt tett på ungdommene, russen og dette svært omdiskuterte samfunnet så er det en ting jeg har lyst til å skrike ut, og det overrasker deg kanskje… Men jeg har lyst til å be alle de fordømte jentene om å skjerpe seg, og dette gjelder ikke alle – men det gjelder dessverre alt for mange. For jentene er mye med på å danne et lite feministisk og sterkt bilde av seg selv når de forsøker å bli med på et korrupt konsept ved å selge seg selv. Når de blir med på å synge og danse til sanger som forteller om hvor våte- og kåte de er og hvor store gutta er, når jentene gjør seg billig og setter seg i en situasjon der de ønsker å være det. Nei, dette forsvarer ikke voldtekt, misbruk og disse hendelsene vi himler med øynene og drar oss i håret for, men det forklarer kanskje, og det er forjævelig. Mitt store spørsmål er ikke hvorfor gutta oppfører seg manipulerende og store, heller ikke hvorfor jentene ønsker å være med på det. Spørsmålet mitt er hvor det kommer fra, hvem som gir konseptet makt og jentene en forestilling om at det er normalt å være billig, slenge rundt med sex, bli med på sugekonkurranser – for å oppnå status. I tillegg lurer jeg på: Hvor er mamma og pappa? 

Jeg kan ikke forstå at mamma og pappa kan tillate dette, og det er mye mulig de ikke gjør. Og du som forelder kan godt fortelle meg at dette ikke er vanlig, og at dette ikke gjelder datteren din; men bare så du vet det, så gjelder det vanvittig mange døtre, og noen av deres døtre må det være, og jeg vet at det er det. For det  ER på tide å ta grep, og det er på tide at mamma og pappa gjør det.
For kjære mammaer og pappaer, ta tak i det forkvaklede kvinnesynet fremfor sommerkroppen, innboksen og vinglasset, for  jeg vet at barna deres ikke klarer det alene. 

 

VI TRENGER FEMINISTISK VERDI. 

Følg meg gjerne på Facebook HER

og Instagram HER 

 

– Marty

 

3 kommentarer

3 thoughts on “Det forkvaklede kvinnesynet

  1. Bra skrevet 🙂 Altfor mange voksne lukker elegant øyne og ører for hva “gullungene” driver med… det er alltid de andres barn det gjelder.

  2. Du vet jeg digger deg, martyparty..
    Men jeg er uenig. Synes ikke det forklarer noen ting, annet enn at en er ung og umoden. At en ikke helt forstår. Det forklarer ikke alt det stygge som skjer. Uenig, uenig, uenig.
    🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *