Når sjalusien seirer

Categories Blogg

Jeg kjenner mennesker som gir en klem hver gang de møter meg, og som ler av meg etterpå. Jeg tror vi alle kjenner mennesker som dette. Jeg kjenner mennesker som kommenterer hvor fint håret mitt er, og som snakker stygt om det etterpå, og jeg tror vi alle har opplevd det. Jeg kjenner mennesker som skryter av meg, og som snakker dritt om meg bak ryggen min, og det tror jeg vi alle kan kjenne oss igjen i. 

For sjalusien seier, og når den gjør det – så tror jeg vi taper. For jeg tror vi alle har vårt, og jeg tror vi alle ønsker å oppnå noe og beskytte noe. Jeg tror vi alle snakker nedlatende om noen andre, for jeg tror ikke jeg er noe bedre enn deg, eller at du er noe bedre enn meg.
For hvem er det vi egentlig ønsker at skal lykkes? Hvem er det vi ønsker at skal oppnå noe? Hvem er det vi ønsker at skal få til noe? I bunn og grunn, så er det vel ingen andre enn oss selv. Vi liker ikke når naboen har kjøpt seg en dyr fin bil, joda, vi sier den er fin – men vi kunne vel ønske at den var vår? Vi liker ikke når hun i klassen seirer i Idol, vi sier hun er flink – men vi kunne vel ønske at hun ikke gjorde det så bra? Vi liker ikke når han på laget scorer mål og presterer – joda, vi syntes det er bra, men innerst inne kunne vi vel ønske at det var oss selv? For vi er mennesker, og de aller ferreste av oss unner andre suksess. Jeg tror ikke på deg når du sier at du ikke bryr deg, for hvis du har knekt koden med å gi faen, så vil jeg gjerne at du lærer meg det. 

Jeg blir skuffet når jeg hører at du ikke unner meg å oppnå noe, når du har snakket nedlatende om meg til andre og når du alltid rakker ned på det jeg gjør – men jeg prøver å huske på hvorfor du gjør det. Hvorfor du kan tillate deg om ikke unne meg og klare noe, hvorfor du kan tillate deg og snakke nedlatende om mitt arbeid og hvorfor du kan tillate deg og rakke ned på meg. 

Jeg forstår vi ikke innrømmer at det er sjalusien som seirer, jeg gjør heller ikke det. Jeg liker heller ikke når noen andre får til noe jeg gjerne skulle klart.

Men jeg prøver å holde kjeft, og spørre meg selv om hvordan jeg skal få til det samme – i stedet for å rakke ned og klage. 

Men i bunn og grunn, så seirer vel sjalusien, både hos meg og deg. 

 

Følg meg gjerne på Facebook HER

og Instagram HER

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *