Kjære du som støtter overgrep, sykdom og avhengighet

Categories Blogg

Kjære du som støtter overgrep, sykdom og avhengighet.

Jeg forstår du ikke gjør det med vilje, og jeg forstår du ikke tenker over det. Jeg forstår at du så gjerne ønsker å være tøff, sjekke opp jenta noen trinn under deg og gjøre noen en stor tjeneste – og til og med tjene på det. Jeg forstår alt dette. Det jeg ikke forstår er måten du er villig til å gjøre det på. Jeg forstår ikke hvordan du verken kan oppfordre eller tilby det. Jeg forstår også at det kan, og pleier å gå helt fint. Men hva er egentlig helt fint i dette tilfelle? 

Jeg har nemlig venner som er utsatt for seksuelle overgrep, som har blitt lagt inn på sykehus og som i dag sliter – på grunn av handlinger du har gjort og valg du har tatt. Nei, ikke forsvar deg selv med å fortelle meg at det er like mye deres feil. Ikke fortell meg at det er venninnen min sin feil at hun ble utsatt for overgrep, joda, det kunne nok vært averget, men det var kanskje din oppgave? Ikke fortell meg at det var kompisen min sin feil at han ble lagt inn på sykehus, joda, det kunne vært forhindret, men det kunne da du gjort? Ikke fortell meg at det er hun sin feil at hun sliter, joda, hun kunne vel latt være, men det burde vel du fortalt? 

For hvis du tror du gjør en tjeneste, så tar du feil. Jeg mener ikke det er verdt det å kjøpe alkohol til mindreårige, verken for å være en kul venn eller for å være en ansvarsfull forelder. For du er ikke lenger en kul venn når uhellet er ute eller en ansvarsfull forelder fordi det er bedre at barnet får det av deg, enn å kjøpe av noen andre. 

For kjære du som støtter overgrep, sykdom og avhengighet, om du er en venn, bror eller mor – ikke la boblene og rusen bli verken vennen, søsteren eller barnet ditt sin venn, hvertfall ikke før det er gammelt nok til å kjøpe selv. 

For hva betyr det når du sier at det pleier å gå helt fint i dette tilfellet? 

Hvor fint kan det egentlig gå?

– For dette handler ikke om å ha det gøy. 

Bilde
 

 

Følg meg gjerne for flere innlegg HER 

og på Instagram HER 

 

– Marty 

1 kommentar

1 thought on “Kjære du som støtter overgrep, sykdom og avhengighet

  1. En anbefaling fra en som leser bloggen din innimellom: du burde slutte å bruke “kjære du” hele tiden, begynner å miste sin effekt når du bruker det i cirka annethvert innlegg.
    Ellers bra skrevet👆

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *