Attitudeproblem

Categories Blogg

Diskusjonen rundt Karpe Diems ny låt Attitudeproblem er heit. Sinnsykt heit. Nesten like heit som jenta du får til sengs og kaller for hore dagen etter. Nesten like heit som sveisen til han i kassa på Kiwi som du kaller for bøg. Nesten like heit som sidekameratens ferske sekser, som du kaller for jøde. Så heit er diskusjonen. Jeg vet ikke, diskrimineringa i sangen kan vi gjerne diskutere – men kanskje vi også burde diskutere attitudeproblemet vårt? For det er vel et reelt problem? Det er et problem når vi kaller helgens onenightstand for hore, han som ikke har en A4 sveis for bøg og han i klassen som scorer best på prøven for jøde. 

Det er et problem når dette er de mest vanlige slengordene vi har. Om det er diskriminerende? Ja, det er klart det er. Det er ugreit at vi sammenlinker mennesker med bikkjer. Det er en skam. Det er en skam at vi benytter oss av disse ordene, som faktisk beskriver mennesker legning, religion og kjønn – og at ingen sier noen ting. For vi sier vel ikke ifra, når vi hører noen kalle en annen jøde på bussen, hvis noen omtaler en jente som hore eller for bøg? Hvorfor reagerer vi ikke? Og kan vi egentlig kritisere Karpe Diem, som bruker disse ordene, når våre søsken, barn, og naboer lar seg fenge av tekster som er langt mye verre, og vi omtaler hverandre med disse skjellsordene? Jeg har sett foreldre som har akseptert at barnet deres har kalt en annen for bøg, foreldre som akseptere at barnet deres kaller en klassevenninne for hore og foreldre som sitter og aksepterer jødevitser, og da kan vi vel kanskje stille oss selv spørsmålet hvor attitudeproblemet kommer fra? 

For vi har vel ett attitudeproblem? 

 

Følg meg gjerne på Facebook HER

og Instagram HER 


Bildekilde
 

– Marty 

4 kommentarer

4 thoughts on “Attitudeproblem

  1. Carpe Diem er så vidt jeg vet muslimer eller har muslimsk oppvekst/kode/kultur. Så det å kalle andre for jøder blir jo litt logisk.
    De har også en tendens til å kalle kvinner for horer og har stort sett store problemer med homofile.
    Så jeg er vel egentlig ikke overrasket over at de prøver å innføre denne talemåten. Er det ikke dette vi kaller islamisering?

  2. Til tanketromling:
    Nei, absolutt ikke! Når du sier at KD som muslimer undertrykker kvinner og har dårlige relasjoner til mennesker med jødisk opprinnelse, så er det vell heller du som har et attitudeproblem. Slike fordommer er det som skader samfunnet. KD åpner opp en debatt om toleranse, og repsekt gjennom ironien i sangene sine….
    Til Martine, du er flink!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *