Alle som ikke danser er voldtektsmenn

Alle som ikke danser er voldtektsmenn

Hei kjære kompis, hei kjære klassekamerat, hei kjære lærer, hei kjære bror, hei kjære pappa og hei kjære du, du som ikke tok nei for et nei. 

Jeg sitter og leser om nye overgrep som er begått. Igjen, tenker jeg. Faen heller. Artikler om at overgripere har vist videoer i klasserommet, artikler om at politiet kun får dekket toppen av isfjellet, og at barn og unge blir presset til nakenbilder på nett. Jeg blir sint, så vanvittig sint. Psykisk voldtekt? Overgrep over internett. Voldtekt som har blitt filmet, lagt ut og ledd av. Ledd av i klasserommet. Men i helvette tenker jeg. Jeg ser det for meg, og det undrer meg om det er samme film gutta på trikken før i dag sto å lo av når de hoiet og lo samtidig som de kommentere hvor fortjent det var og hvor håpløs hun var. 

Kjære kompis, hører dette med å være jente idag? Fortjener vi å bli voldtatt? Er vi håpløse fordi vi ikke tar oss så bra ut på filmen som viser vårt største mareritt? Tror dere gutta at dere er så umotstålige, at dere kan forsyne dere når det passer dere? Kan ikke vi jenter dra på fest, eller i bursdag eller gå til bussen, uten å være redde for dette? Jeg syntes ikke det er kult at du spiller en sang med tittelen: “Alle som ikke danser er voldtektsmenn” på fest. 

Kjære klassekamerat, jeg leser at foreldrene våre oppfordres til å lære oss nettvett og at foreldre våre oppfordres til å lære oss å ikke legge ut lettkledde bilder på nett. Men jeg undrer. For det første, så syntes jeg vi lever i en verden der det florerer av lettkledde bilder overalt. Og for det andre, så undrer jeg – hvorfor skal egentlig ikke jeg få gå lettkledd? Er vi jenter et lett bytte for deg, fordi vi velger å gå i de sammen kjole som du liker at de digge damene på instagram går i? 

Kjære lærer, hvorfor tillater du at det spøkes med voldtekt i klasserommet? Hvorfor setter du ikke foten ned, når noen kaller en medelev for hore, og det tulles med eleven du vet hva som skjedde med i sommer? 

Kjære bror, hvorfor lar du kompisen dine kalle jenta han lå med i helgen for hore? Hvorfor deler dine kompiser sexvideoer med deg på facebook av sine så kalte “trofeer”? Hvorfor forsvarer du ikke søsteren dine sine venninner når de har sagt nei, ikke bare en gang, men to? 

Kjære pappa, hvorfor sier du til meg at jeg må passe meg? Hvorfor sier du ikke til gutta at de skal passe seg? Hvorfor ber du ikke de oppføre seg? Kjære pappa, hvorfor kan du ikke be de ta seg sammen, holde smekken lukka og ta nei for et nei? Hvorfor må jeg hentes, mens de kan ta buss? Kjære pappa, hvorfor kaller gutta meg for en hore? 

Jeg vil kunne være på snapchat uten å få spørsmål om å sende ett nakenbilde av meg, uten at du sender ett nakenbilde av deg og la denne ballen rulle i vei. Det er ikke greit og nei er et nei. 

Og kjære du, du som ikke tok nei for et nei. Har ikke du en søster, har ikke du en mor, har ikke du en tante, og har ikke du en bestemor?


Bildekilde
 

 

– Marty

 

 

 

  1. Hate to be that guy, men.. Hva er det med jenter som vil kle seg som horer, oppføre seg som horer, sminke seg som horer, men vil ikke bli kalt horer?

  2. Hvilket samfunn lever du i? Har aldri noensinne sett video av voldtatte jenter noe sted. Godt er det. Majoriteten av gutter ville risikert livet sitt for å stanse en voldtekt. Hvem er det du prøver å nå med denne posten? Og når det kommer til vitser om voldtekt så ler man av overgriperen. Ikke jenta. Voldtekt er ikke godtatt noe sted i Norsk kultur. Kanskje mer godtatt fra importert kultur? Vær litt mer spesifikk og slutt å se på alle gutter som potensielle overgripere. Mange ser ut til å tro vi lever i en “voldtektskultur”. I realiteten er voldtektsmenn hatet og jaktes i det siviliserte samfunn.

  3. For det første er hore et guffent begrep når man omtaler prostituerte. For det andre virker det ikke som om du forstår begrepet “hore” en “hore” er en person som selger sex, klærne har ingen ting å si når det gjelder begrepet! Å kalle en jente for hore som ikke selger sex, viser mangel på kunnskap! Jeg foreslår at neste gang du tenker på å skrive brautende, sjekker du fakta og begreper, så unngår du slike ubehageligheter..
   Hilsen en som prøver å hjelpe…..

  4. Syns det er helt jævlig at noen kan finne på å voldta et annet menneske. Dette ødelegger dem innvendig og setter spor for resten av livet. Kun fordi denne ekle jævelen ville ha 2 minutter med nytelse. Skjønner ikke hvordan de kan nyte å måtte holde fast en annen person og høre skrikene som roper om hjelp.

  5. Denne stilen handler om hat mot alle menn, spiller ingen rolle at alle menn som leser denne stilen ikke er voldtektsmenn, mest sannsynlig. I øyene på stil forfatteren så er vi alle skyldige, så lenge vi er menn. For denne hatefulle personen så finnes det ikke gode menn der ute. For henne så er det bare kvinner som hater voldtekt mens alle som ikke er kvinner automatisk støtter vold og seksuelle overgrep. Litt av et utgangspunkt som blir satt frem her, den beste måten å forbedre samfunnet og siviliasjonen er om alle gutter, brødre, fedrer og sønner slutter å være menn. Beste hadde vært om det bare fantes et kjønn her i verden, og det må selvfølgelig være kvinner fordi alle damer er snille og ikke voldelige. Martine, du er håpløs og hatefull. Hadde du bare visst hvor eller noensinne vært villig til å forstå hvor jævlig det er å bli forhåndsdømt når man er uskylidg. Det er omtrent 98% eller mer av mannfolk i Norge som hater voldekt, men likevel er all jævligheten her i verden like mye vår skyld som den bitte lille gruppen av onde menn som finnes.

  6. Denne stilen handler om hat mot alle menn, spiller ingen rolle at alle menn som leser denne stilen ikke er voldtektsmenn, mest sannsynlig. I øyene på stil forfatteren så er vi alle skyldige, så lenge vi er menn. For denne hatefulle personen så finnes det ikke gode menn der ute. For henne så er det bare kvinner som hater voldtekt mens alle som ikke er kvinner automatisk støtter vold og seksuelle overgrep. Litt av et utgangspunkt som blir satt frem her, den beste måten å forbedre samfunnet og siviliasjonen er om alle gutter, brødre, fedrer og sønner slutter å være menn. Beste hadde vært om det bare fantes et kjønn her i verden, og det må selvfølgelig være kvinner fordi alle damer er snille og ikke voldelige. Martine, du er håpløs og hatefull. Hadde du bare visst hvor eller noensinne vært villig til å forstå hvor jævlig det er å bli forhåndsdømt når man er uskylidg. Det er omtrent 98% eller mer av mannfolk i Norge som hater voldekt, men likevel er all jævligheten her i verden like mye vår skyld som den bitte lille gruppen av onde menn som finnes.

  7. Jeg tror ikke dette er rettet mot dere 98% til deg over her. Jeg syntes du skal lese det en gang til. For det er dypt, sårt og trist å lese. Og det er sant at vi menn ler mye og tuller mye med damene. Ikke om voldtekt så klart, men som lærer selv så vet jeg at det blir ropt hore ut og at dette forekommer. Jeg skjønner at dere har et behov for å forsvare dere her menn, men hallo. – mann 45

  8. Til mann 45 klokken 01:11. Det er aggressivitethen som forstyrrer meg her. Hvis vi virkelig ønsker å beseire voldtekt og faenskap så har vi behov for gode mennesker ved vår side. Og da gode menn først og fremst, det er vi som har styrken og makten til å stoppe ondskap fra å skje. Stilen til Martine polariserer oss enda mer, kanskje det er nødt til en kjønnskrig for deg og stil forfatter for å forstå det. Det er hva hun virker å rope for. Du som 45 år gammel mann skjønner ikke hva spillet handler om, det gode vil forsvinne om vi tillater uvitende jenter som denne skribenten til å få definere eller bestemme hva som definere et godt menneske. Samfunnet trenger gode modige mannfolk til å overleve, denne tåpelige blogg artikkelen setter alle menn i samme bås og for middelmådige stakkarslige middelmådige menn er det helt greit å generalisere alle menn. Men du forstår ikke hvordan det store bildet virkelig er. Ideene og tankene fremmet i denne stilen vil distansere alle snille menn. Voldtektsmennene Martine henviser til, kommer ikke til å lese teksten hennes. Av menn, så er det utelukkende siviliserte folk som vil finne og lese dette her. Alt vi kan trekke som forståelse etter å ha lest denne blogg stilen er hat, ikke noe som helst opplysning.

  9. Jeg skjønner ikke helt hvor så mange har det fra at hun mener alle menn er voldtektsmenn. Brevet er rettet til alle menn. Ikke fordi vi nødvendigvis driver med voldtekt, men fordi det nettopp er vi som må ordne opp i dette. Jeg har selv sett ungdommer holde på som det beskrives i teksten og det får meg til å tenke, hvor har de disse holdningene fra? Mye av ansvaret faller på ansvarspersonene i barnas liv. Manglende “opplæring” hjemmefra gjør at unge gutter lærer om seksualitet fra andre unge gutter og internett, det er sånn slike holdninger tar rot. Dersom det ikke håndteres skjønner de kanskje ikke at det er galt før det er for sent.

  10. Til klokken 10:06
   “Dersom det ikke håndteres skjønner de kanskje ikke at det er galt før det er for sent.”
   Slike utsagn er svært generaliserende, og helt uten grunnlag. Det er som om du ikke har noe peiling på hvordan gutter tenker og oppfører seg. Gutter vet like godt som jenter at vold er galt, kanskje bedre og vil jeg si ettersom vi har sloss mot hverandre og stadig kjent hvor vondt det er å bli slått. Du snakker om at det finnes “holdninger” blant unge mennesker som gjør dem slik essay skriver beskriver gutter og menn som, du selv har vært vitne til det. Jeg tror dere begge sitter komfortabelt bak tastatur og snakker om ting dere tror men ikke vet. Ja, foreldre burde være foreldre, foreldre kan være bedre foreldre, foreldre må være bedre foreldre. Men det er ikke noe håp for fremtidige voldteksmenn, de har en skade i seg som gjør at dem må begå seksuelle overgrep i voldelig forstand. Det at en del menn og gutter kan oppføre seg som tullinger, drittsekker og idioter gjør verken dem eller oss til seksuelle overgripere. Herregud, jeg er mann og jeg kan ikke fordra tanken på å bli voldtatt. Det er det samme for 99 % eller mer av oss på en eller annen form, ville alle vil reagere negativt om vold blir brukt mot oss. Så nei, har lite å gjøre med at gutter ikke skjønner at det er galt være farlig mot andre.
   Jeg ser ikke noe verdi med innholdet i dette essayet. Ingen voldelig jævel kommer til å lese det som står skrevet og bli en smule forandret i væremåte. Hvis dette liksom er en håndstrekning til uskyldige menn og gutter om å bidra til å stoppe vold og dårlig oppførsel er det i såfall gjort på urettferdig premisser.
   Skulle likt å se Martine eller noen skrive en artikkel om hvor mye damer elsker penger og status her i verden. Hvordan noen (eller mange) damer går rundt å dømmer alle menn de ser basert på lommeboken deres og posisjonen de har. Hadde sikkert vært interesant å lese om hvorfor mange damer er gold diggere. Det er enkelt å fokusere på hat om det er det man vil.

  11. Det er èn ting kvinner ser ut til å aldri forstå. Nå har det blitt moderne å si at menn skal skjerpe seg. Menn må skjerpe seg og slutte å voldta og seksuelt trakassere. Det kvinner ikke forstår, er at det hjelper aldri å be en mann skjerpe seg. Fordi, vi som ikke er voldtektsmenn hører ikke på dere, fordi vi har ikke noe å skjerpe. Og voldtektsmenn skjerper seg ikke bare fordi noen snakker til dem. De fortsetter uansett hva du sier til dem, de klarer ikke å stoppe. Så dere kan snakke og mase hele dagen lang, men dere forstår ikke engang problemet så ingenting forandrer seg. Hvis dere vil stanse voldtektsmenn så må dere først finne dem også må dere fysiskt stoppe dem. Ingenting annet fungerer.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg