Kjære, kjære hverdagshelter.

Categories Blogg

Kjære, kjære hverdagshelter. 

Kjære sykepleiere, kjære kokker, kjære taxisjåfører, kjære lærere, kjære psykologer, kjære vaskehjelper, kjære motivatorer, kjære mammaer. 

Kjære mammaen min, kjære mammaer. Dere er noen sanne hverdagshelter. Dere skal virkelig ha for at dere stiller opp, vasker tøy, kjører, hjelper til, lager mat og det som skal til. Kjære mammaer, dere er virkelig bra – sorry for at vi ikke hører på alt dere sier og sa. Kjære mammaer, dere er der i medgang og motgang. Takk for en hver nattasang. Dere er der når det blåser som mest, og når vi kommer gråtende hjem fra fest. Kjære mammaer, dere er fine som få. Takk for at dere får hjula til å gå. Kjære mammaer, tusen takk. Også for at dere hjelper til når lommeboka viser=blakk.

En dag skal kanskje jeg bli mor, en skal kanskje vi bli mødre, herregud, jeg gruer meg litt til å føde. En dag skal vi overta disse oppgavene som hører med, med matlaging og klesvask, og kanskje vi da forstår hvorfor de av og til kaller oss for slask. Når mamma har lagd middag, og vi sitter med blikket vårt planta ned i mobilen vår, og hun maser gang på gang om vi kan legge den fra oss – er det kanskje ikke så rart det etterhvert blir ett par grå hår? Når du lurer på hvorfor mamma er sur og lei, er det kanskje greit å huske på at hun var oppe før deg. 
Og uansett hvor dum både du og jeg syntes hun er, så er hun der, i alt slags vær. Og når vi kryper opp og trenger en klem, er det alltid greit å huske at mamma er vår venn. 

God morsdag til dere som er der, i motbakker og i medvind. God morsdag til mødre som har vært, vil bli og er. God morsdag til mødre som har en god og en dårlig dag, god morsdag til dere vi tar forgitt, når middagen står på bordet og klærne er ferdig bretta i skapet.

God morsdag, kjære, kjære hverdagshelter. 

 

– Marty 

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Kjære, kjære hverdagshelter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *