Gi nå litt faen i illusjonen

Categories Blogg

Gi nå litt faen i illusjonen

 ___________________________

Jeg kan titte innom jentedoer her og der, på skolen, kjøpesentere og høre jenter som sitter på kne for å få opp det siste de har spist. Jeg kan se gutter tilbringe timesvis på gymmen, med proteinshaker det er totalt forbud mot. Jeg kan se småjenter i sminkebutikkene og fulle smågutter sene fredagskvelder. Jeg lever i et samfunn der dette er normalt. Jeg føler ikke at lever i et samfunn der man lever livet, søker lykken og slår ut håret – som dere voksne kaller det. Jeg føler at jeg lever i et samfunn der det å dele en spritflaske med gutta en fredagskveld er å leve livet, der det å søke lykken er å ha toppkarakterer på skolen, se best ut på gymmen, og fronte sitt vellykkede liv og skal vi virkelig slå ut håret – ja, da spiser vi to sjokolader – ikke bare én. 

Er det sånn vi vil ha det? Er vi i ferd med å skape et samfunn på grunnlag av presset som vi konstant lever i? Danner vi oss et bilde, en illusjon, av perfeksjon, av det uoppnålige? Jeg mener det, når det er dette vi vier tiden vår til. Når vi vier tiden vår og livene våre til å hige etter idealene som vi ikke en gang vet om er ekte. Idealene vi ser i mediene, filmene og hvor enn vi ser de. Hvor får vi det fra? Hvor henter vi det fra? 
Når skal det bli kult å stå opp for seg selv, skille seg ut og gjøre noe de andre ikke tørr å gjøre? Jeg føler at hver gang noen går en annen vei en strømmen, så er de teite, joda, litt kult kan vi syntes at det er, men så dilter vi videre med halen mellom bena våre som vi forsøker å få mest mulig mellomrom mellom fordi det er det som er in. Er vi i ferd med å danne et samfunn der vi er så opptatt av å dilte med hodet under armen og følge strømmen at vi glemmer å leve, leke, le og holde på de viktige tingene i livet? 

Er vi i ferd med å skape et samfunn der det er normalt å ha en psykisk lidelse, der det er in å ha en pyskisk lidelse? Er vi så uvitende at når vi har det å skylde på er det akseptert? Er det da greit for oss andre at hun er litt utenfor? 
Eller gjør dette at de som virkelig sliter trekker seg unna? De som ikke forteller, de som spises opp på innsiden, og kan diagnotiseres opp og ned. Søker vi oppmerksomhet? Og gjør vi dette fordi vi ikke vet hvordan vi skal gjøre dette, uten å stikke hodet ut fra den seige, trange armhulen vår? Jeg er ikke noe bedre selv, og hvis du har noen svar til meg så vil jeg gjerne høre. Men kom ikke å fortell meg at du ikke er en som bryr deg om noen ting – for jeg tror deg ikke. 

For hadde samfunnet akseptert om jeg hadde slutta på skolen, for å dra til Hollywood for å bli filmstjerne? 

Og hadde jeg farga håret rosa hadde du kanskje sagt det både var tøft og kult, men hva hadde du egentlig syntes?

Ønsker deg en god, glad, leken og givende helg 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Marty 

2 kommentarer

2 thoughts on “Gi nå litt faen i illusjonen

  1. Folk kommer alltid til å dømme andre, synes noe om andre og til og med snakke om det. Mennesker er noen slavrehøner og det er ikke noe vi kan gjøre noe med. Du vet vel om noen du synes er litt merkelige du også? Noen du kikker litt rart på?
    Det er forresten ingen som stopper deg i å dra til Hollywood for å bli filmstjerne. Men jeg tror du må senke forventningene til deg selv. For det er heller ingen som forventer at du skal ha 6’ere i alle fag, se perfekt ut eller leve det perfekte livet, som du sier. Det er ingen andre enn deg selv som sier det. Du virker litt bitter for at du selv tenker at du ikke strekker til. Men det gjør du. For du er god nok som du er, samme hvor klisjè det høres ut. Spørsmålet er ikke hva samfunnet hadde sagt om du dro til Hollywood for å bli filmstjerne, spørsmålet er om du trenger å bli filmstjerne. Og spiller det noen rolle hva andre synes om du vil gå rundt med rosa hår? It’s all in your mind, Martine. Du kan ikke styre andres tanker, samme hvor mye du skulle ønske det. Det beste er å bare være deg selv på godt og vondt, med dine sterkheter og svakheter, så får folk velge om de liker det eller ikke.
    God helg, da 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *