KØDDER DU MED MEG?

Categories Tanker 💭

Her om dagen delte jeg et bilde på Snapchat av at jeg farget etterveksten min hjemme. Jeg pleier det, så det er ikke akkurat noe nytt. Forskjellen fra da, til nå, er at det ikke tok lang tid før jeg hadde delt et bilde på Snapchat av at jeg gjorde det, før jeg fikk en melding fra følger som syntes at det var fryktelig unødvendig av meg å vise følgerne mine at jeg endret på utseende mitt. Hun hadde også lagt merke til at jeg hadde tipset om en god selvbruning og kunne ikke fatte og begripe at jeg kunne gjøre det:

Jeg fikk også kjeft da jeg annonserte for en barberhøvel her om dagen. Fra en annen da, vel og merke.

Jeg svarte ikke hun som syntes det var dumt at jeg sa at jeg farget håret mitt. Mest fordi jeg var opptatt av å farge håret, men også fordi jeg måtte tenke litt før jeg svarte.

Jeg har nemlig lyst til på svare både voksent og seriøst, men jeg må ærlig innrømme at jeg sliter litt med å ta det seriøst. Bitte litt, hehe. Men! Jeg skal prøve. Selv om jeg heller foretrekker å bruke tiden min på ganske mye annet – Enn å forklare hvorfor jeg for eksempel liker å barbere meg under armene eller farge etterveksten.

For…

Jeg tror vi må passe oss litt for at ikke absolutt alt blir farlig eller feil. At ikke alt behøver å rettes pekefinger mot. For jeg farger håret mitt, jeg sprayer meg med selvbruning, jeg bruker vippeserum for at vippene mine skal vokse og jeg barberer leggene mine når jeg har lyst til det. Hvorfor? Tja, fordi det gjør at jeg føler meg freshere og fordi jeg liker å føle meg fin!

Om du har lyst til å la håret vokse, etterveksten blomstre og være bleik – Så er det helt i orden for meg, men jeg trives aller best med barberte legger, null ettervekst og litt brunfarge i fleisen. Og… Kan ikke det få være greit da?

Jeg vet nemlig om så vanvittig mye annet vi kan kjefte og smelle for, så mye annet vi kan engasjere oss i og så mye annet vi kan bruke energien vår på – Enn at jeg liker å farge etterveksten min.

For du, og jeg og vi er mer enn bra nok, akkurat sånn som vi er. Men for min del så betyr ikke det at jeg bare trenger å subbe rundt i joggebuksa med tre dager gamle matrester på, fettete hår og flisete negler. Joda, det hender at jeg gjør det:

Men jeg har også lyst til å dra på meg finstasen, føle meg fin og gjøre det som gjør at jeg føler meg som den beste utgaven av meg selv!

Jeg heier på at det skal være rom for alt, og alle. For min del handler det om at vi skal gjøre det som er rett for oss og at vi skal både ha det, og føle oss best mulig.

Jeg skal innrømme at jeg syntes dette er litt vanskelig, for det er en hårfin balanse mellom å tipse om eller vise frem sprøytespisser og tullball, og det er å spraye seg brun og fin eller for eksempel å farge øyenbrynene.

Så selv om jeg drar meg litt i den nyfarga etterveksten i frustrasjon, samtidig som jeg har lyst til å rope “KØDDER DU MED MEG?!”, så prøver jeg å telle til ti og bruke huet. For det er vanskelig, og det kommer fra en som ofte roper elsk deg sjæl og alt det der, men jeg syntes samtidig at det skal være rom for å elske seg sjæl med sminke i fleisen, akrylnegler på fingrene og hva man nå gjør for å føle seg fin.

… Og om man ikke vil det.

For min del er jo liksom det litt greia. DU gjør det DU vil og det som føles bra for DEG! Ikke gjør som alle andre, gjør det som skal til for at du har det best mulig. Og det å være glad i seg sjæl er ikke et synonym med å ikke ta vare på seg sjæl.

Pynt deg, ikke pynt deg, farg, ikke farg, fiks, ikke fiks og vær deg sjæl. Og… Ikke kjeft på de som gjør det motsatte eller noe annet enn deg. Jeg har lært at det ikke er så fruktbart og at hva jeg gjør eller mener ikke er fasiten på hva som er rett eller galt.

Jeg drømmer om en verden der det skal være bra nok å være seg sjæl og at vi skal slutte å oppfordre til noe annet, men: Jeg syntes vi skal få lov til å gjøre oss litt ekstra fine for det – Om det føles rett for oss.

5 kommentarer

5 thoughts on “KØDDER DU MED MEG?

  1. Bra skrevet.
    Hvorfor legge seg oppi ting som andre gjør?
    Livet er for kort til å henge seg opp i bagateller.

  2. Så enig med deg. Blir så feil at noen absolutt må rope «ulv ulv!» Om absolutt alt mulig. Vil alltid finnes noen som ikke blir fornøyd.

  3. Det er stor forskjell på å endre utseende og å pleie utseende. Vi pleier og vedlikeholder kropp, fasong og utseende ved bruk av overfladiske hjelpemidler. Stort sett tror jeg nok de fleste vil si seg enige med det. Vi jenter har som biologisk drivkraft å holde oss pene og attraktive for å tiltrekke partnere, men også for egen lykke og motivasjon. Men når man går så langt at man endrer og justerer på det naturlige utseendet sitt permanent, at det gjerne går for langt. Da kan man ofte ikke angre og gå tilbake til det naturlige og ekte utgangspunkt. Med silikon og lignende vil man gjerne påføre kroppen en belastning, og psyken en påkjenning. Et juletre med julepynt gir mer glede og lykke enn et juletre uten pynt. Samme gjelder menneskekroppen. Men blir juletreet om til plastikk, så gir det lenger ikke den samme gode og nostalgiske følelsen uansett kor perfekt det er. Det ligger noe med det å være naturlig pen, men med en pyntet utstråling 🥰

    Du er nydelig! Stå på 🙏🏼👊🏼

  4. Virkelig godt skrevet! Tror vi alle har litt å lære når det kommer til å heie på de rundt oss og unne folk å gjøre sin greie uten å lete etter noe å «ta de på». Stå på <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *