Jeg har tenkt mye på det

Categories TIPS!

Reklame | Akan Kompetansesenter

Jeg har nettopp hørt en podkastepisode jeg har lyst til å anbefale. En sånn episode som gir inntrykk, som er lærerik og som gjør meg så engasjert at jeg nærmest bobler over. En sånn episode som gjorde gåturen min tjue minutter lenger.

Jeg vet ikke om du husker at jeg fortalte dere at jeg for en liten stund siden var på byen og overhørte en samtale mellom en jentegjeng?

Hvert fall, den ene jenta sa at hun kanskje burde begynne å bevege seg hjemover, ettersom at hun skulle på jobb dagen etter. Før hun omtrent hadde rukket å si det, skjøt flere av jentene rundt henne inn ting som at “jeg har kommet fyllesyk på jobb flere ganger jeg, og det har gått helt fint” og “det er jo ingen som merker om du er litt sliten, jeg er sikker på at jeg har hatt promille på jobb, liksom”.

På vei ut fra toalettet spurte jeg jenta som hadde sagt at hun hadde kommet fyllesyk på jobb flere ganger om hva hun jobbet med, og hun svarte at hun er sykepleier.

Jeg har tenkt mye på det i ettertid. Jeg har tenkt mye på hvor mange jeg møter hver eneste dag som faktisk er påvirket. Hvor mange møter jeg i trafikken hver dag? Hvor mange treffer jeg på butikken hver dag? Hvor mange på treningssenteret er det? Er læreren til søsteren min det? Er bussjåføren som kjører henne hjem fra skolen det? Er helsesykepleieren hun kanskje treffer det?

For visste dere at 79 av de 160 som fikk tilbakekallelse av autorisasjonen for helsepersonell i 2018, så var rusmiddelbruk årsaken eller en av årsakene? 45 leger og 59 sykepleiere!

Det er 79 for mange. Hvert fall.

Og det er skikkelig skremmende. Merete, som er sykepleier, forteller sin historie om da hun misbrukte medikamenter og hvordan livet hennes forandret seg.

Jeg vil ikke røpe for mye, men gå inn og hør den siste episoden i podkasten #TaPraten. Du kan klikke HER for å finne den, eller søke etter den der man finner podkast.

Og du? Hør den a. Sett i øreproppene og gå en tur, lytt til den på vei hjem fra jobb eller når du lager middag. Det er viktig, både som medmenneske, leder, kollega og venn.

– Om du selv eller en på jobben behøver veiledning, så står Akan Kompetansesenter med armene åpne for å bidra HER, du kan selvfølgelig være anonym – 

Vi snakkes senere ❤️

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *