En hyllest til kjærligheten

Categories Tanker 💭

Mamma og pappa har alltid vært mine store forbilder. De har gjort sitt beste for å lære meg om rett og galt, de har gjort sitt ytterste for at jeg alltid har skulle hatt det best mulig og det har gang på gang vist meg hva som er viktig i livet.

I dag har mamma og pappa vært kjærester i 30 år. Vi snakker 30 år med barn, kjøring til fotballtreninger og leksehjelp. 30 år med diskusjoner, vasking av husvegger og gressklipping. 30 år med felles økonomi, fulle skittentøyskurver og middagsplanlegging. 30 år med logistikk, med oppturer og nedturer. 30 år med ubetinget kjærlighet.

Jeg har alltid lurt på hva den store hemmeligheten er, og hver gang jeg har spurt så har de begge to ledd litt, sett på hverandre og gang på gang mint meg på at det kreves litt mer en det man ser på film. Samtidig så har de begge to vært tydelige på at respekt, tid, og tillit er tre viktige nøkkelord. For ikke å snakke om hverdagen og det å ta og gi.

For både mamma og pappa har alltid hatt stor respekt for hverandre. De har alltid vært likestilt og respekter hverandre sine ønsker, tanker og valg. Det skal sies at de ikke alltid har vært enige, men de har uansett respektert hverandre 100 %.

Mamma og pappa har alltid snakket om det å ha tid sammen. For dem har det aldri vært å måtte skaffe barnevakt og reise på langweekend til Paris. Det har kunne vært å gå en tur sammen. Å vaske bilen sammen eller kanskje å lage middag sammen. Å kunne finne tid i hverdagen. Det er jo tross alt hverdagen som er viktigst, for det er hverdager det er flest av.

Men viktigst av alt så har kanskje mamma og pappa alltid vært eksperter på å ta og gi. De har aldri konkurrert om hvem som har vært mest sliten, hvem som har gjort mest eller hvem som fortjener noe mest. De har ikke vært gjerrige ovenfor hverandre og de har alltid tatt og gitt. De har alltid spilt på lag. Selv om motstanderne kanskje har vært litt for tøffe og motvinden litt for sterk.

Når det har vært tungt å gå i motbakken, så har de tatt hverandre i hånda, de har tatt oss på ryggen og kommet seg opp. De har funnet øyeblikk til å le, samme hvor vanskelig ting har vært og de har vært og er et heidundranes team.

Gratulerer så mye med 30 år sammen mamma og pappa, takk for at dere gir meg troa på kjærligheten.

Jeg vet at dere stort sett kanskje har rukket å se hverandre ti minutter etter jobb, før det er kjøring til nytt møte og til håndballtrening. Men igjen… Det er jo flest hverdager, eller hva? 😉

4 kommentarer

4 thoughts on “En hyllest til kjærligheten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *