Hallo fra sofakorken i Beach House’n 💛 Eller skal jeg si den femte leiligheten vi bor i på et år? Ja, uten å regne med de fire hotellrommene som vi har måtte kalle hjem! 

En ting er hvert fall sikkert, og det er at det å ha et hjem hjemme bare har blitt viktigere og viktigere for oss. En base. Et sted vi vet er der, fylt med trygghet og det som er vårt, når det stort sett er ganske kaotisk ellers. 

Det skjedde mye i 2021, og jeg har knapt pratet om at vi har kjøpt oss ny leilighet. For å være helt ærlig så har jeg nesten glemt å tenke på det selv også, innimellom alt annet. Men ja, vi har kjøpt ny leilighet, nytt nybygg og nytt hjem. Det skal sies at det var i april, men det har plutselig gått opp for meg at det faktisk skjedde og det må vi jo selvfølgelig prate litt mer om! 

Hvor? I Asker! Vi har jo forelsket oss i Asker, og uansett hvilken vei hockeyen tar oss, så er og vil Asker være hjemme, hvert fall sånn ting er nå. Alt skjedde veldig fort, og jeg skal innrømme at vi lekte med tanken om å kjøpe hus. Vi så noen freshe nybygg som skal være klare i 2024, og tenkte at det kanskje ville passe oss perfekt. Etter å ha tenkt litt til så fant vi ut av at det ikke var det vi ville allikevel. Eller rettere sagt: Jeg satt på do da C kom hjem fra trening, og foreslo at vi ikke skulle kjøpe det vi nå har kjøpt i stedet, ettersom det egentlig har vært drømmen hele tiden. Og jeg sa ja, uten å tenke meg om en gang. 

Fem minutter senere var megleren kontakt og etter et kjapt møte, mye regning og et ja fra banken, så ble den vår. C rakk såvidt å signere papirene før han satt snuta mot VM i april, så det aller meste av tilvalg og møter gjorde jeg alene mens han var bortreist. Men hey, det har jeg blitt vandt til! I tillegg har jeg jo livets mamma som stiller opp, og det fine er at han ikke har like mye stemmerett over FaceTime. 😂

Leiligheten ligger ved vannet, noe som er en drøm i seg selv. Det prosjektet vi har kjøpt nå, var jo faktisk det vi siklet på da vi kjøpte leiligheten vi bor i nå! Den nye leiligheten er ganske mye større, og vi får trapp. HVOR voksent er ikke det?! Vår egen trapp. Gurimalla! Planen er forresten at den skal se ut som noe i denne duren. Jeg fant bildet på Pintrest og det kommer visst fra Trapperingen. Trappa heter Alma om noen skulle lure eller digge den like mye som meg!

Leiligheten er altså to etasjer. I første etasje får vi en terrasse (samme sted som inngangspartiet), et gjesterom, et bad, bod og stue og kjøkken i ett. Opp trappa, vil det være et til soverom, et til bad, to kryploft (det ene går bort til tekniske duppeditter), et stort oppholdsrom og en stor balkong! Det blir cirkabirka sånn som dette:

Klyp. Meg. I armen. 

Hjemmet vårt nå er lyst, men de aller fleste detaljer er tunge og mørke. Det er mye kontraster og stilen er ganske maskulin. Vi elsker jo det, men er enige om at den nye leiligheten skal få en annen stil. Ettersom den ligger ved vannet så vil vi ha den lyse, nordiske stilen og ta med oss mye mer av naturen inn i leiligheten. 

Badet nede er inspirert av dette:

… De sorte detaljene tenker ingen av oss å gi slipp på, hehe! Verken på badene eller på kjøkkenet. 

På badet oppe skal vi ha badekar, og hele badet skal være i en enkel, men en rålekker marmorflis. Den samme som vi har på det ene badet nå også, om noen av dere husker det. Det kommer derfor til å bli superlyst, rent, delikat og veldig fint! Det blir også takvinduer på badet oppe! 

På kjøkkenet har vi gjort en hel del, og tegningen er som følgende:

Jeg har designet kjøkkenøya selv, og synes nå at jeg var spikspennagæren da jeg gikk for eik, men jeg håper og tror at det blir like fint som jeg ser for meg… Fargen på kjøkkenet er ganske langt i fra representabel for hvordan fargen på kjøkkenet blir. Kombinasjonen blir som dette:

Jeg elsker kjøkkenøyer, og ville at den skulle være helt unik. Jeg har derfor dratt benkeplaten ned på begge sider, byttet skapene på yttersiden med hyllene som du ser og gått for eik der i stedet for samme farge som på kjøkkenet. Planen er å ha eik som en rød tråd i hele leiligheten – Hvert fall i første etasje! 

Det er så spennende, og er det en ting jeg har lært, så er det at det aldri blir som man har forestilt seg og at det stort sett blir mye finere i virkeligheten enn på et papiret. Jeg har fortsatt en hel haug å vise frem, men det får vi ta seinere. Planen er at leiligheten skal stå klar mot slutten av året og jeg gleder meg så til å se det ferdig. Sånn at det kribler i hele kroppen når jeg tenker på det… SÅ GØY DET SKAL BLI! 

Jeg sikler litt på en spilevegg på baksiden (inn mot gangen) på veggen der hvor bildet henger på kjøkkenet, men er veldig usikker. Jeg har også en forkjærlighet til vegg-til-vegg-tepper, men er så skeptisk med tanke på renhold, bakterier og søl… Hmm! Har du noe tips til enten det ene eller det andre så tas det hvert fall i mot med et stoooort takk.

Nå er det bare å spare, spare, spare, drømme og la seg inspirere frem til overtakelse 🤍 Ja, og skulle du ha noen andre tips eller tiks, så er det bare å rope ut. 

Jeg gleder meg til å dele resten med dere! Stor klem fra meg, 

7 kommentarer

7 thoughts on “Vår nye leilighet

  1. Digger stilen din🤩 Her så er det et stort anger på at vi tok veg til veg teppe da det legger seg mye bakterier i tepper man ikke ser, og det er en støvsamler delux! Men hey, hver sin smak😊

  2. Den där bänkplattan är
    Så fin! Har den isch ihop med mitt linblomsgröna kök med Grå ö. Den är
    Förlåtande med smulor osv!! 🙂

  3. Leiligheten ser ut til å bli så fin! Eneste jeg har hørt sånn ift teppegulv som du spør om, er at det ikke er bra for inneklima. Ellers er det jo veldig fint og lunt da😊

  4. Samme trapp som oss! Kan anbefale trapperingen. Litt dyrere men alt var som avtalt. Trappa vår er er smykke midt i huset! Og eik på kjøkkenet er råkult (valgte det selv for 2 år siden og angrer ikke)! Bor foresten på Nesodden hvis du vil innom å se.

  5. eg syntes dette så UTRLOIG fint ut, gleder meg til å se hvordan det ser ut i virkeligheten!❤️🥰 likte veldig godt de trappene og kjøkkenet😇💙 for meg så badet litt trangt ut, men alle har hver sin smak og i syvende og sist så digget eg hele huset💐🌅🧸🏵💤📚🌞 9.5/10 fra meg❤️ Grattis!📚💤🚰🛌🤍☀️🌞

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *