TW: En barndom med seksuelle overgrep

Categories Podkast 🎧

TW.

“Når du allerede ved fødsel har tapt og vil ha en evig kamp livet ut, en kamp for å holde hodet over vannet. For å orke å stå i det.  For å orke å i det hele tatt å leve det livet man fikk tildelt.

Når alle dine muligheter ble tatt fra deg før du visste hva livet var og alt det du kunne bli ble borte uten at du kunne gjøre noe. Du fikk ikke mulighetene til å bli det beste du kunne bli.

Eller du fikk ikke leve et bekymringsfritt og trygt liv. En trygg barndom.

Hva gjør man da?

Jo, man flykter inni seg selv og fortrenger. For man kan ikke huske og fortsette å leve. Dette var starten på mitt liv. Et liv fylt med frykt og kaos.

Jeg var det barnet som ikke likte å få klemmer, eller nær kontakt, det barnet som hatet å ligge over til andre, det som gråt fordi jeg måtte sove borte uansett hvem det var til. Det barnet som var stille og tøff, det som hadde mye sinne. Det barnet som hatet oppmerksomhet. Den som tisset seg ut om natten av mareritt natt etter natt. Jeg viste alle de typiske tegnene på at noe grusomt hadde skjedd.”

Dagens gjest i podkasten min Sykt Ærlig Med Martine ble misbrukt av sin egen bestefar i over 10 år, og idag forteller hun sin historie.

Om du trenger noen å prate med noen, så kan du ringe den landsdekkende telefonen for incest- og seksuelt misbrukte på telefonnummer 800 57 000. De har åpent hele døgnet, og de som svarer på telefonen er sykepleiere, sosionomer og barnevernspedagoger som jobber med å hjelpe personer som har opplevd overgrep. Du trenger ikke å si hvem du er.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *