Spillavhengig

Categories Podkast 🎧


Som åtteåring spilte han på oddsen for første gang. Som 10-11 åring brukte han alle sparepengene sine på spill. Han ble hekta da han var 13 år.

Da Ørjan Hopen var 19 år gammel hadde han fått trussel om knuste kneskåler på grunn av spillegjeld. Da spilte han på juniorlandslaget i fotball og var et stort talent. Han hadde kontrakt med Sogndal, ble hyllet for sin suverene venstrefot og han hadde scort 10 mål på 36 landskamper. På mange måter levde han et liv mange bare kan drømme om. Hvert fall utad.

Da han var 18 år satt han i en time på skolen og vant en million kroner, og det var da det bikka. Eller vendepunket, som han selv kaller det.

Ca. 30 000 mennesker sliter med pengespill i Norge idag og ca 60 % av befolkningen i alderen 16-74 år spiller pengespill hvert år. Og mørketallene er store. Spesielt i idretten.

I mange kompisgjenger er det en “greie” å spille pengespill, eller å “bette”. Kanskje setter man seg ned foran er fotballkamp på TV, legger inn en pott og håper på å vinne. Stort sett så gjør man jo ikke det, men man kan også vinne. Mye.

Og man kan også miste alt. Alt man eier og har. Og seg selv. Selvom man tenker at det ikke skjer med meg og at man har kontroll.

I dagens episode snakker jeg med Ørjan om det å være spillavhengig, hvordan han ble det og hvordan han har kommet dit han er idag.

Det kan være vanskelig å vite hvordan man kan hjelpe noen som sliter, og heldigvis så finnes det mange dyktige mennesker med kunnskap og verktøy vi kan bruke. 

Akan kompetansesenter har en side som heter jegspiller.no. Der kan du lese mer om tematikken, få tips til hvordan både du kan få hjelp og hjelpe, og muligheten til å finne ut litt mer om ditt forhold til spill. Akan kan også hjelpe deg, med å hjelpe en kollega som du er bekymret for. 

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

1 kommentar

1 thought on “Spillavhengig

  1. Én ting er å sette seg selv i stor gjeld, noe annet er når han “solgte” masse billetter til Manchester United kamper blant annet til barnefamilier….. mange unge gutter og jenter fikk drømmen sin knust når det kom fram at billettene ikke eksisterte, og det ikke ble noen kamp på dem 🙁 vet ikke om han nevner dette i podcasten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *