Her sitter jeg og ser på hockeykamp etter å ha fått «du skal vel se på kampen i dag, eller?» slengt i fleisen i det hockeyspilleren min var på vei ut døren i dag morges.

.«Jada, så klart.» Jeg skal se på kamp i dag, på lørdag, på mandag, på onsdag, på fredag, på søndag, og jada. Jeg skal følge med jeg. Klart jeg skal! Jeg har jo ingenting annet å gjøre annenhver dag, liksom. 

I dag begynner nemlig sluttspillet skjønner du, og for du som ikke har peiling på hva det er (jeg klandrer deg ikke), så er det Norgesmesterskapet i ishockey. Og det er både blodig alvor og kamper annenhver dag. Jeg gjentar: Annenhver dag.

For noen betyr sluttspillet årets vakreste eventyr, men for andre betyr det at det streikes når det kommer til det meste. Både støvsuging, matlaging, klesvask, klining og andre ting som egentlig  til. Ja, også skal skjegget spares. Sluttspillskjegg, kalles det. Det hadde tatt seg ut om jeg skulle innført sluttspill på jobben min si. Slutta å barbere meg, slutta å lage mat, latt sure sokker ligge på gulvet fordi jeg ikke kunne bruke unødvendig energi, slutta å vaske og fått min kjære til å sitte og se på meg jobbe i timesvis annenhver dag. Jeg har mine tvil om at det ikke lar seg gjennomføre, til tross for at jeg finner det noe urettferdig – Og slitsomt. Men, til tross for at sluttspillet er hektisk, slitsomt, mye (veldig mye) og kaotisk, så er det dødsmoro. Så selv om du kanskje mente at jeg sutra litt nå, så har jeg for det første litt lov til det og for det andre så gjorde jeg ikke det.

Sluttspillet er liksom litt hellig i hockeyverden og jeg kjøper den. Det er jo gøy, tross alt. Det er stort sett verdt all venting, alle sene kvelder, alle timene i hallen og all matlaging, ja, selv om det av og til innebærer sure sokker, sure miner og sure tap.

Når sesongen er over flyr de nemlig i veggen, tilbyr seg å hjelpe til og er veldig klare for å kline igjen. Men ja, da skal jo jeg ta mitt sluttspill, la skjegget gro, la klærne flyte og ikke lage min egen middag. Som jeg gleder meg. Men, først sluttspill si!

Måtte den beste vinne, eller noe.

Skål for noen uker med mye hockey, ensomme kvelder, mye spenning og for at det er lang pause mellom periodene sånn at jeg kan titte innom favorittserien i pausene. Men ja, jeg må jo nesten følge med – Jeg må jo det🏒

// Marty

4 kommentarer

4 thoughts on “Som jeg gleder meg!

  1. Elsker ishockey <3 Jeg gleder meg til Lørenskog er med å kjempe i sluttspillet igjen, forhåpentligvis er vi der om et par år, hehe 🙂 Disse gutta er heldige som har forståelsesfulle og støttende partnere hjemme, ingen tvil om at denne perioden kan være tøff for privatlivet.

  2. Hvis det er noe trøst så er vi fler. Men for meg er det en samboer som skal se på alle Frisk kampene. ALLE, gjerne først i hallen så høydepunktene hjemme. Heeeeerlig 🤪

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *