Hvor viktig er egentlig kroppspositivisme?

Categories Podkast 🎧

Sonja har brukt ni av sine leveår på allslags dietter og slankepiller og ikke gjort annet enn å drømme om å være tynn. Hun har alltid vært en aktiv og glad jente, men hun har også alltid vært større enn de andre.

I dag poster hun bilder av kroppen sin, hun er en stolt kroppspositivist og sier at hun ikke kommer til å slutte og poste bilder av kroppen sin, før hun ser en tjukk jente i en hovedrolle i en film. For eksempel. 

Sonja får ofte høre at hun er et dårlig forbilde, at hun romantiserer overvekt og at hun indirekte sier at det er greit å være tjukk. Allikevel fortsetter hun å dele bilder av kroppen sin, og hun nekter å gi seg. Selv om folk er så drøye at de skriver at hun snart kommer til å dø av overvekt, at hun må spise mindre og trene mer. Og, når ble det egentlig vår oppgave og ta ansvar for fremmede menneskers helse? 

Hvor viktig er det egentlig med profiler som Sonja på sosiale medier? Hva er målet til Sonja? Hvem er hun? Og hva er hennes historie? 

I dag ringer jeg til Sonja for å slå av prat, for å bli bedre kjent og få høre om hennes mission, bak freshe bilder, den fargerike kontoen og bildene av kroppen hennes, som jeg ja… Aldri har sett i en hovedrolle i en film. 

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *