Hei du, din drittsekk!

Categories Tanker 💭

Jeg prøver å komme meg på trening så ofte jeg kan (og gidder). Jeg er en av de som trener fordi det gir meg overskudd, fordi jeg digger følelsen av å være sterk og fordi jeg vet at jeg har godt av det.

Jeg vet at jeg blir en litt bedre venninne, en litt bedre kollega og en litt bedre (les: blidere) samboer.

Jeg er langt ifra ekspert på noe som helst område når det kommer til trening, men er det en ting jeg vet så er det at vi har godt av det. Unge, gamle, høye, lave, tjukke eller smale.

I dag delte jeg et bilde av at jeg var på treningssenteret og like etterpå dukket denne meldingen opp i innboksen min:

Jeg ble ganske paff og visste ikke helt hva jeg verken skulle si eller svare.

Men nå har jeg fått tenkt litt, og jeg har tenkt aller mest på de som gruer seg hver gang de skal på treningssenteret, på de som har gått mange runder med seg selv for å i det hele tatt ha kommet seg dit og på de som ikke tør å dra dit i det hele tatt.

For hva vet egentlig jenta som sendte meg denne meldinga, om meg?

Hva vet alle de som snakker nedlatende om andre på landets treningssentre om de andre som er der?

Hvem i alle dager er disse folka som tror at de får bestemme hvem som er bra nok til å være på trening og ikke, og hvem som er tynne nok til å gå i singlet?!

Hva om den sjenerte jenta i hjørnet bruker treningssenteret til å komme seg ut blant folk, fordi hun sliter skikkelig med sosial angst?

Hva om han fyren som alltid flekser i speilet endelig begynner å bli tilfreds med seg selv etter mange år med en selvtillit på bunn?

Hva om hun late dama som alltid er på trening i bare femten minutter før hun drar, holder på å trene seg opp fra en stygg ulykke?

Hva om det er første gang han gutten du ler av, er på et treningssenter?

Hva om de gamle damene som du syntes er kjempe irriterende og i veien, er der fordi de er skikkelig ensomme?

Ja, og hun tjukke dama på sykkelen du kanskje gjør narr av. Burde vi ikke heie på henne? Løfte henne frem? Klappe i hendene for at hun faktisk har kommet seg dit?

Det syntes hvert fall jeg.

La oss være litt rause, la oss heie, la oss rydde opp etter oss, la oss gi et smil, la oss bidra, la oss hjelpe og la oss senke terskelen for å komme seg på treningssenteret! La oss drite i å snakke dritt om andre, himle med øynene og se ned på noen som prøver så godt de bare kan.

Jenta kan umulig ha visst at det er første gang jeg trener med singlet på så lenge jeg kan huske fordi jeg har følt meg litt for bred, litt for stor, litt for rar til å gjøre det, og vet du hva? Det skal jeg faen meg gjøre i morgen også.

GOD TRENING til store, små, høye, lave, brede, trente, utrente, nybegynnere, kvinner, menn, unge og gamle.

Vi er så flinke som i det hele tatt kommer oss dit og jeg heier på oss alle 💪🏻 

19 kommentarer

19 thoughts on “Hei du, din drittsekk!

 1. At det er mulig å rett og slett være så slem! Hev deg over det, og glem dette mennesket <3

 2. Du har så rett! Jeg har aldri fått en slik melding, men det var det første jeg leste (om jeg skal være ærlig), og jeg tenkte bare. HVA F***?! Folk sliter med selvbilde, og enda mer nå som vi har nett, og folk kan se på de “tynne“jentene/guttene springe overalt, og skal få NORMALE (alle er normale, but still), til å føle seg som noen latinger og teitinger. Og når man først klarer å komme seg ut til menneskene, og øke selvtilliten sin litt og klare å dukke opp i et treningssenter, i trange klær. Det er kanskje ikke stor for folk som har vært syltynn i hele livet sitt, med fulltrent kropp, men det er stort for noen. Enten at de faktisk har trent mye, eller lite. Det skal ikke ha noe å si. Det finnes nok press i verden, til å få stygge kommentarer fra noen over hvordan de ser ut.

 3. Amen til deg, Martine. Jeg er nybegynner på treningssenter og har endelig klart å komme meg dit å begynt å føle meg komfortabel med å være der. Hadde jeg fått en slik melding hadde jeg falt rett ned i kjelleren igjen! Skjønner bare ikke hva som får folk til å snakke slik til andre medmennesker.. Du er rå og et skikkelig godt forbilde😃😃❤️

 4. Om man ikke har noe positivt å si så kan man like gjerne holde kjeft!.. Vi jenter og damer er ihvertfall de siste som burde snakke hverandre ned! Tenk å si noe så slemt til noen! 😣😱
  Stå på Martine! Du er en inspirasjon for så mange! Digger at du er positiv, direkte og ekte! 💗💗💗💗

 5. Lurer på om det står noe om nedlatende holdning mot andre i kontrakten med, og ordensreglement til treningssenteret? Kunne det vært en mulighet å rapportert slike personer til personalet på treningssenteret som kan føre til utestenging? Heier på deg Martine! Du motiverer daglig, tusen takk!

 6. Heldigvis har vi gode forbilder som deg Martine! ❤ jeg heier på deg 💪🏻🧗🏻‍♀️

 7. Heldigvis har vi gode forbilder som deg Martine! ❤ jeg heier på deg 💪🏻🧗🏻‍♀️

 8. Heldigvis har vi gode forbilder som deg Martine! ❤ jeg heier på deg 💪🏻🧗🏻‍♀️

 9. Jeg kjenner jeg blir så lei meg når jeg leser sånne ting 🙁
  Kan vi ikke heie på hverandre istedetfor ?
  Jeg kjørte forbi noen ungdommer på mandag og de ropte etter meg : fy faen så feit du er … og jeg rett hjem og spise 🙁

 10. En klok person sa engang: Hvis noen vil gi deg dritt og du IKKE tar imot…hvem står da igjen med dritten?
  Omskrevet til dagliglivet: Jeg er selv “litt” over gjennomsnittsvekta og en kroppsform fjernt fra A4, men en sånn melding til meg ville forårsaket et svar omtrent som dette: “Og så da? Ikke mitt problem” etterfulgt av en smily. Ikke noe mer enn det.
  IKKE gi trolla forventet svar, og ikka ta over problemet de prøver å lesse over på deg. Ignorer.
  Da har de ikke noe å spinne videre på…..
  …og som du sier, gå i singlet neste trening også, vis at du ignorerer, du har ingenting å skamme deg over!
  Nå har jeg riktignok noen år mer med trening i sånt, men det har funket for meg i over 30 år ☺

 11. Herregud hva er det med folk!! Jeg sliter så innmari med å forstå hvordan folk får seg til å skrive sånne ting til andre! Blir helt sjokkert over hva enkelte får seg til å skrive til andre på nettet! Alt for lett å gjemme seg bak skjermen og skrive dritt, fysj!
  Heia deg Martine, du er så fin og viktig! Håper du ikke lar slike troll komme helt under huden din, for det er de det er noe feil med – ikke deg! ❤️❤️

 12. Stå på Martine 😀😍💪. Sånne personer som sender sånne meldinger, blir jeg bare helt kvalm av. Du ser helt amazing ut🤩, jeg skal love deg at du er mye bedre form enn meg. Jeg sliter mye med sykdom og er sykmeldt over lange perioder når jeg først blir syk. Derfor må jeg vær gang jeg skal trene starte helt fra bånn av og jobbe formen oppover igjen. Å da blir jeg så lei meg fordi da er formen så dårlig at jeg får så mye puste problemer under trening at jeg må ta mange pauser. Det er slitsom og demotiverende å må starte helt fra våken igjen.

 13. Bare digger bloggen din. det er så hverdagslige tema.skulle gjerne blogget selv..men er vel litt for ..hva skal jeg si redd for å gjøre det. første gang jeg var på ett treningsenter så husker jeg at jeg tenkte at her passer jeg ikke inn,med alt for mange kilo etter å ha født 3 barn og ikke vært så flink å ta vare på meg selv… men alle disse slanke og normale personene.fikk mange blikk, men så tenkte jeg at min rett til å være her er like stor og at dette skal jeg gjennomføre uansett hva andre tenker. . jeg kan ikke bry meg om alt. stå på alle der ute,vi er like mye verdt uansett..

 14. Hei, gode deg.

  Les så og seie aldri blogger, men denne dukka tilfeldigvis opp.
  Dette er ein av grunnane til at eg ikkje trivs på treningssenter. Eg orker ikkje å utsette meg for slike kommentarar.

  Men eg heier på deg. STÅ PÅ. Vi treng fleire som deg.

  Klem frå meg

 15. Har aldri før kommentert på blogger på nettet, men: Du må prøve å finne vedkommende, han/hun som skrev dette til deg trenger helt åpenbart hjelp, stakkars! (Og ny optiker). Tren og kos deg med det! Jeg vil tro at 99,99 prosent av befolkningen, minst, er med deg!

 16. Dette er så lite ok, det! Enig med Tor Ole over her – vedkommende trenger hjelp. Du er et forbilde og helt nydelig. Stå på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *