Er det tull, elle(r)?

Categories Tanker 💭

I stad sto jeg i kassa på butikken for å kjøpe inn middag til i kveld. Det var midt i ettermiddagsrushet så jeg ble stående å kikke på magasinene rett ved kassa. Jeg bladde i et par av de og stoppet opp ved ELLE sin nyeste utgave. Eller, jeg stoppet opp ved forsiden:

Det tok litt tid før jeg satt meg ned for å skrive om det. Jeg tenkte nemlig først at jeg skulle la være. Jeg tenkte at det ikke var vits å lage noe nummer ut av det, at jeg ikke ville leke kjeftekjerring og at jeg sikkert var den eneste som gadd å bry meg om tullete ting som at et av landets største magasiner bruker på sex, to av landets hotteste modeller og “vær glad i deg sjæl”-taktikk på en og samme forside. Det er jo tross alt trendy å være for mangfold, ikke sant?!

Du må ikke misforstå meg, for det er helt greit å se ut som modellene på bildet. Altså, for å være helt ærlig så prøver jeg på det hele tiden jeg. Som for eksempel i stad, etter å ha vært på butikken:

Jeg fikk det nemlig for meg at jeg skulle smøre meg inn med selvbruning, og jeg har jo lest at man må unngå skjolder (skjolder er stygt, ikke sant). Jeg trakk derfor for gardinene og subbet naken rundt hjemme. Ja, samtidig som jeg gjorde husarbeid. MED HANSKER. For å ikke få skille på hendene, eller for å lage flekker noe sted.

Det er på ingen måte ELLE sin skyld at jeg av og til glemmer at jeg er bra nok som jeg er og at det aldri har blitt vellykket når jeg prøver selvbruning, men ELLE er ikke akkurat med på å minne meg på det heller.

Jeg syntes det er fett at magasiner begynner å forstå at det er viktig med mangfold, sånn som for eksempel KK:

Men dette vitner om at ELLE kanskje burde holde seg til trendy sko, jakker og dietter. Ja, til tross for at ELLE kanskje ønsker å skrive om alt som er trendy. Men det å slenge litt kropp og “body issues” sammen med denne forsiden er i beste fall ganske komisk.

Jada, vi kan godt bli servert en historie om at modellene på forsiden har sitt de også (noe jeg tviler på at de har), men som den gjennomsnittlige dama på gata blir dette ironisk. Ja, og ganske dumt.

God helg a, og husk at du faktisk er bra nok som du er – Og ikke smør deg inn i selvbruning, gå naken og bruk hansker for å ikke ødelegge noe. Det finnes faktisk viktigere ting å bruke tiden sin på 🖤

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *