Det er ensomt å være fattig

Categories Podkast 🎧

Foto: Alexander F. C Johansen

I dag skal du få treffe Kaisa i Sykt Ærlig Med Martine. Jeg traff Kaisa i Kristiansand i november, og møtet vårt gjorde et stort inntrykk på meg. 

Barnefattigdommen øker i takt med køene til fattighusene. Én av fire nordmenn har ikke penger til en uforutsett utgift i 2021. Kaisa og flokken hennes er en av familiene bak de mørke tallene. De linjene slo mot meg da jeg satt og spiste lunsj tidligere i år. Det var beskrivelsen av en dokumentar som var blitt publisert på Aftenposten, laget av Kaisa selv. Jeg hadde egentlig tenkt til å bare se litt mens jeg slurpet i meg resten av tomatsuppa, men jeg ble sittende og se hele. Den var brutal. Brutalt ærlig. 

Det endte med at jeg sendte en melding til Kaisa, for å takke for ærligheten. Og i dagens episode av podkasten min Sykt Ærlig Med Martine er Kaisa gjest. Og hun er sykt ærlig. Om fattigdom, det å måtte be om hjelp, det å ikke ha penger til mat til barna, hvor ensomt det er å være fattig og om hva som skal til.

For som Kaisa selv sier: Vi må snakke om hvorfor vi i «verdens rikeste land» tillater at fattigdommen bare øker fra år til år.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

1 kommentar

1 thought on “Det er ensomt å være fattig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *