For første gang

Foto: Truls Qvale

Hei!

Jeg heter Martine Halvorsen og er 20 år gammel. Jeg er født og oppvokst på Nesodden med en yngre søster og en eldre bror, i en familie med mye kjærlighet, aksept og latter. Da jeg var 10 år, ble jeg fanget av en enorm fotballinteresse, og jeg bestemte meg for å bli best i fotball. Det ble jeg ikke. Å være best, å alltid bli likt og det å fremstå vellykket, har alltid vært viktig for meg. Kanskje litt for viktig. 

Jeg er opptatt av at alle skal like meg. Jeg er opptatt av at alt skal være perfekt hele tiden. Jeg er opptatt av at jeg alltid skal prestere. Jeg er opptatt av å alltid se bra ut. 

Det er slitsomt. Det er så utrolig slitsomt. 

Jeg har alltid elsket å skrive, formidle og dele, og går aldri av veien for å ta plass eller si meningene mine. Nå lever jeg av å blogge, skrive og inspirere, og det digger jeg. 

På bloggen prøver jeg å ta opp de tingene jeg synes vi ikke er så flinke til å snakke om. Målet mitt er å være så ærlig som mulig, og ikke minst vise frem livet ufiltrert og ekte. 

Jeg forsøker hver eneste dag å finne ut hvordan livet egentlig er, hvem jeg er og hva jeg skal bli. Jeg forsøker også å finne svar på spørsmål som hvor ofte man egentlig burde ha sex, hva det er lurt å takke ja til og hvordan jeg kan bli fornøyd med hvordan sånn jeg er. 

Sakte, men sikkert har jeg nemlig begynt å forstå at jeg ikke er perfekt, og at jeg ikke kommer til å bli det, uansett hvor hardt jeg prøver. Det er en ganske tøff erkjennelse for meg, faktisk. Og jeg tror mange andre har det på akkurat samme måte. Eller – Jeg vet det. 

Jeg har skrevet denne boka fordi jeg har lyst til å sette ord på alt jeg føler, hvordan jeg syntes det er å være ung og fordi jeg vil snakke om alt vi ikke snakker om. Det har vært vondt å åpne seg, det har vært tungt å hente frem vonde følelser, og det har vært litt flaut å skrive om de tingene jeg føler at jeg er helt alene om å føle. Jeg har hatt et ønske om å snakke om de innerste tankene vi ungdommer har, og om alt vi har på hjertet. Både de sårene tingene, de morsomme tingene, og de ganske så kleine tingene. Som for eksempel at jeg kan se på porno. 

Jeg jobber hver dag med å bli min egen bestevenn, med å akseptere kroppen min og akseptere at jeg ikke er som alle andre. Faktisk er det blitt lettere å ha skrevet denne boka, og jeg håper kanskje det blir litt lettere for deg etter å ha lest den. 

To ting jeg er blitt HELT sikker på etter å ha skrevet denne boka: 

Vi er ikke alene om å føle det vi gjør, og det er mange som har det på samme måte. 

Det lønner seg å snakke med andre, og få råd fra folk som vet hva de snakker om. Derfor har jeg også snakket med mine forbilder og ekspertise innen for de ulike temaene – For at du som leser også skal få nyte godt av mer enn bare mine tanker og meninger. 

At det er greit å være meg. 

Det å være ung er ikke bare, bare – Men jeg tror at det blir lettere om vi snakker om det, oss ungdommer i mellom. Og derfor har jeg skrevet denne boka. Fra meg til deg. For oss sykt normale. 

Du kan bestille boka mi HER

TAKK! 

Facebook HER – Instagram Martinehalv – Snapchat Martinehalvs

// Marty 

12 kommentarer

Siste innlegg