Kjære influensere:

Categories Tanker 💭

💭 Det er fare for at noen kan bli fornærmet av det jeg skal skrive nå, det kan hende at noen føler seg truffet og det kan hende at noen er totalt uenig. Men, jeg har noe jeg vil si og det er noe jeg har ville si lenge. Ikke bare som en såkalt ​influenser, men som en jente på 20 år. Som en storesøster, som en lillesøster og som en venn. Som en som selv daglig blir påvirket. 

I det siste har jeg tenkt mye på hvem som tar på seg rollen som forbilder og hvem som tar på seg rollen som en influenser. Faktisk har jeg nettopp brukt over en time på å skrolle meg gjennom forskjellige kontoer på Instagram, og ordet influenser er ikke brukt få ganger. Faktisk blir det brukt over en lav sko. 

Men hva legges egentlig i ordet influenser? Vet vi i det hele tatt hva influenser betyr? Det betyr påvirker. Og vet du som influenser hvilken oppgave du egentlig har tatt på deg? Og hva du egentlig påvirker folk til å gjøre? 

… Til å strekke seg etter et skjønnhetsidealet som ikke eksisterer? Til å strekke seg etter et kroppsbilde som ikke eksisterer? Til å være perfekte? Til å eie materialistiske goder som aldri har gjort noen lykkeligere? Til å få mennesker til å føle seg bedre? 

Som influensere har vi et enormt ansvar og det er et ansvar vi må ta på fulleste alvor. For det er ikke bare et ord vi skriver i biografien vår på Instagram. Det er en oppgave, og den oppgaven må og skal tas seriøst. Vi er nemlig med på å bestemme hvordan klær mennesker skal bruke, vi er nemlig med på å bestemme om mennesker skal være tilfreds med sin egen klesstørrelse og vi er med på å bestemme om mennesker skal ha en god eller en dårlig dag. Vi er med på å bestemme, og det er ikke noe vi kan kødde med. Ja, det er helt vanvittig – Men det er et faktum. 

I kveld har jeg fått melding fra en jente på 12 år som fortalte at hun har gått ned 9 kilo på tre uker med å ikke spise mat. Hun lurte på om jeg hadde noen tips til hvordan hun kunne slutte å være så sulten. Når jeg spurte hvorfor hun ikke spiser svarte hun at hun bare ønsker å bli tynn. Sånn som *********. 

Og det gjør meg skikkelig trist. Men kanskje mest av alt forbanna. 

Som influenser har vi to valg. Vi kan enten bidra med å grave folk enda dypere inn i falske illusjoner eller vi kan bidra til å fri dem fra det. 

Vi kaller oss influensere, men det har også noen av de verste menneskene i historien vært. Og hvordan influensere velger vi egentlig å være? 

Hvordan ønsker vi egentlig at mennesker skal føle seg etter å ha vært inne på våre kanaler? Jeg sier ikke at det nødvendigvis er noen sin skyld at denne jenta på 12 år har sluttet å spise, men jeg sier at vi har et ansvar for hvilke signaler vi sender, hvordan vi formidler og hvordan vi ønsker at folk skal føle seg etter å ha tilbragt til på våre kanaler. 

Vi har et ansvar, og det ansvaret må vi ta. Og kanskje det er på tide at vi slutter å påvirke, og at vi begynner å inspirere i stedet. Så vær så snill, se opp fra skjermen din, ut av den nyopererte rumpa di og ta ansvar – Stemmen din trengs! De som gjør at du kan leve av det du gjør trenger deg. 

Nå. 

Facebook HER – Instagram Martinehalv – Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

5 kommentarer

5 thoughts on “Kjære influensere:

  1. så bra skrevet å viktig emne du skriver om 🙂 du er så flink å å inspirerende 🙂 du gjør en knall jobb:)
    ha en fin lørdag gleder mæ te å lesa boka 🙂 har ikke kømmi så langt at æ har bestilt den enda 🙂 finnes d mulighet å få ei bok med autografen i boka ?

  2. Du skal absolutt ha all ære for tanken, men desverre strykkarakter for forsøket.
    Du sier ingenting med masse ord. I stedet for å åpent kritisere velger du og sensurere enkeltpersoner.
    Det kommer aldri til å bli en endring dersom enkeltpersoner ikke konfronteres med sine overfladiske og destruktive holdninger.
    Men all ære for initiativet. Fortsett og bli mere konfronterende og direkte, så kan det kanskje bli noe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *