Tre måneder uten prevensjon

Categories Hverdagskaos 🏃🏼‍♀️

Nå er det tre måneder siden jeg sluttet på prevensjon, eller p-stav som jeg brukte. Jeg har lovet å fortelle litt mer om hvorfor, hvordan har det vært og hvordan det føles. Enkelte ganger hadde det ikke gjort noe å bare hatt en blogg for damer, der vi kunne snakke om sånne ting i fred – Men hey, kanskje det bare er bra at hvilken som helst mann kan velge å få innblikk i dette. Ikke vet jeg. 

Grunnen til at jeg valgte å slutte, eller la oss kalle det at jeg tok en pause, det er jo det jeg faktisk har hatt, er at jeg har måtte finne noe annet som fungerer for meg og min kropp. Jeg har gått på diverse prevensjonsmidler siden jeg var veldig ung og grunnen til det var at jeg tidlig slet mye med smerter under menstrasjon. Jeg har derfor prøvd både det ene og det andre, og til tross for at p-staven har vært en god venn de siste tre årene har det ikke vært helt som ønsket for min del. 

Nå har jeg hatt en pause fra alt som heter p-piller, hormoner og diverse i hele tre måneder og grunnen er først og fremst fordi jeg ville det selv, for å faktisk kjenne hvordan kroppen min fungerer uten. Jeg har jo ikke husket hvordan det faktisk er å få mensen hver måned, hvordan kroppen min reagerer og innerst inne har jeg vel ønsket at ting har skulle blitt bedre med årene. Det har det dessverre ikke blitt, snarere tvert i mot. Den andre grunnen er at jeg utredes for diverse som følge av smertene jeg har. 

via GIPHY

Så, hvordan reagerte jeg når jeg plutselig ikke gikk på noen ting lenger?

Først og fremst reagerte kroppen min med å bli veldig tom. Den første uken kunne jeg begynne å gråte av ingenting, jeg følte meg rar, sint og følelsesløs samtidig som jeg følte på alt og ingenting. Faktisk var det vel sånn i to uker, men så begynte jeg plutselig å føle meg lettere, renere og det var som at kroppen ble fylt med mer selvtillit. Om grunnen til det var at det plutselig ble 30 varmegrader og knall sol hver eneste dag kan godt hende, men jeg følte meg hvert fall bra. Sånn skikkelig bra. Jeg fikk livets kviseutbrudd, men det roet seg heldigvis etter noen dager og av en rar grunn føltes det ut som at hår og negler ble sterkere. Jeg syntes også selv at jeg sov bedre. Dessverre er det ikke noe jeg merker noe til nå lenger, men det var veldig deilig i starten. 

Jeg har nå rukket å ha mensen “ordentlig” tre ganger etter at jeg tok ut p-staven og det er som alltid. Jeg har derfor funnet en løsning sammen med gynekologen min på hvilket prevensjonsmiddel jeg skal gå på og det begynner jeg med i oktober. Faktisk gleder jeg meg litt, om det er fordi jeg kommer til å ha litt mindre vondt eller om det er fordi jeg kan slippe å tenke på kondom er jeg ikke helt sikker på enda. Haha!

Forhåpentligvis kommer det til å gjøre at jeg får det litt bedre den den uken jeg har mensen, for jeg er VELDIG opptatt av at mensen ikke på noen som helst måte skal stoppe meg fra å gjøre absolutt alt jeg vil. 

Personlig er jeg veldig glad for at jeg har hatt en pause, for det har vært godt å kjenne at alt er som det skal og ja, bare ha en pause. Jeg føler på en måte at jeg har blitt litt bedre kjent med meg selv og kroppen min, og det er et stort pluss! Hvordan kjent sliter jeg litt med å sette ord på, men jeg føler at jeg vet litt bedre hvordan kroppen min faktisk fungerer! Det har også vært fint å ha en normal syklus og kjenne både fordelene og ulempene ved det. Men, la meg ikke glemme å si at jeg er takknemlig for at det i det hele tatt finnes hjelpemidler, dyktige folk og ikke minst så er jeg takknemlig for at det i det hele tatt finnes prevensjon. 

NB: Jeg velger å ikke dele hva som er løsningen for meg fordi det er en løsning for meg og ikke nødvendigvis det som er rett for deg. Har du noen spørsmål eller problemer må du oppsøke noen som har skikkelig peiling, ikke en blond blogger 😉 Det er også viktig for meg å nevne at dette er noe jeg personlig har erfart, det betyr ikke at det behøver å være det samme for deg. Vi er alle forskjellige med forskjellige reaksjoner og forskjellige behov! Jeg anbefaler også alle å bruke prevensjon av et eller annet slag hvis ikke man har et ønske om å bli gravid. 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

6 kommentarer

6 thoughts on “Tre måneder uten prevensjon

  1. Jeg har helt siden jeg var liten slitt med blodpropp-angst, av en eller annen merkelig grunn. Det ble selvfølgelig forsterka da jeg begynte på P-piller, og etter mange år med panikkanfall fordi jeg innbilte meg at jeg plutselig fikk blodpropp (kunne være noe så lite som vondt i pekefingeren) bestemte jeg meg for å slutte med pilla, så nå har jeg vært uten i 3 år :-O Angsten er nesten ikke tilstede, og det er jo fordi P-pillene ikke trigger det mer. Det enkleste for meg hadde jo vært at jeg kunne bruke P-pilla, men samtidig trodd at jeg ikke brukte den xP Har tenkt på P-stav og andre ting også, men jeg får noia av tanken. Huffameg, hver sin kropp og hvert sitt hode! Uansett føles det bra og naturlig uten, selv om kondom er dritt 😀

  2. Hei! Min gynekolog har fortalt meg at det å ta pause ikke et bra for kroppen pga. at det er da sjangsen for blodpropp øker. Man skal heller ikke skifte prevensjon for ofte. Skjønner at du har måttet gjøre det pga smerter og utredning, men å anbefale det for alle er kanskje ikke så lurt. Du kunne kanskje nevnt det, da det jo er blodpropp som er verstingen når det gjelder hormonell prevensjon.

  3. Jeg har gått uten i over to år og angrer ikke et sekund. Har hatt flere cyster på eggstokkene og andre ubehageligheter som rett og slett ikke er verdt det. Jeg vil heller kjenne kroppen min og man lærer seg små triks for mensen liksom, men skjønner de som sliter så mye at de må få hjelp med det. Kroppene våre er så ulike så finnes liksom ikke kun ett svar 😛 Bra at du snakker om det! Å finne riktig prevensjon er faktisk ganske viktig

  4. Jeg prøvde det samme i 2 måneder nå før/i sommerferien og hadde akkurat samme erfaring som deg. Først følte jeg meg litt tom og hadde moodswings, noe som ikke var uvant for meg fordi det var derfor jeg sluttet in the first place, etter 1-2 uker følte jeg meg som meg selv igjen for første gang siden jeg var 14(!!!) år? Kroppen og sinnet var mye bedre, og følte også at hår og negler ble bedre. Sluttet å bite negler siden de ikke var slutte, og håret mitt vokste myye raskere! Nå har jeg også funnet en ny løsning som fungerer bedre for meg og slipper kondom igjen, så det var deilig, men wow, noen form for prevensjonsmidler kan endre et menneske MYE?!

  5. You go gørl! Viktig å ta vare på seg selv, fordi det er det ingen andre som gjør. Jeg fungerte dårlig med pstav jeg også, så nå har jeg endelig selv byttet prevensjon til spiral – noe som jeg håper skal fungere bra for meg 😁 Lykke til! Du er rå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *