Få ungen din til å holde kjeft på flyet!

Det slår aldri feil. I det jeg setter meg på flyet for å sette nesen min til destinasjon sol, charter og Instagrambilder er det alltid et barn som begynner å gråte. Hvis ikke fler. Som regel gjør de også litt mer enn å gråte, for de fleste hyler, skriker og uttrykker et enormt misnøye. Som regel ser vi ukjente som sitter ved siden av hverandre medfølende på hverandre, akkurat som at det er den ytterste tortur når fremmede barn gråter på flyet. I går skjedde det igjen, selvfølgelig. 

Men til du som i går snudde deg, kjeftet huden full på moren som reiste alene med sine to barn – Forstyrret de vinglasset ditt, eller summingen fra motoren? Var du litt amper etter noen times i flyplassbaren eller var det umulig å høre litt fortvila barnegråt når flyet tok av?

Hun var helt uskyldig og gjorde sitt beste, samtidig som hun ammet den ene, forsøkte hun og underholde den andre. Men det handler egentlig ikke om moren, for det handler om at de små barneføttene ikke er lagd for å sitte stille så lenge.

Ipaden er nemlig ikke spennende etter tre timer på rumpa, og det er heller ikke mamma sitt spennende taxfree-godis. Jeg merker det så utrolig godt selv. Jeg må av og til unnskylde meg for å ta et toalettbesøk, kun for å strekke på den stive ryggen og de kriblende bena. Forskjellen er at jeg ikke syntes det er hysterisk festlig å løpe i midtgangen til de stirrende blikkene. 

Alle tipsene og triksene om hvordan du kan holde barna rolige på fly fungerer antakeligvis til en viss grad, men jeg syntes sannelig at noen kunne trengt noen tips og triks til hvordan de kunne la være å bli så forbanna av fortvilet barnegråt etter mange timer på fly. 

Flyet er ikke en fornøyelsespark, der det kan herjes fritt, men jeg tror flere av oss burde klare å gå i oss selv og akseptere at det faktisk også er barn som flyr, og at barn er barn. Selvfølgelig trenger ikke bestemor og rope syv rader bakover for å sjekke at alt går fint hele tiden, men at barn ser seg lei vil jeg tørre å påstå at vi av og til må klare og finne oss i. 

En dag sitter man jo muligens med egne barn som syntes det er grusomt eller hysterisk festlig å fly, for ikke å snakke om barnebarn! Hvordan henvender man seg da til de som kjefter, på samme måte som man selv en gang gjorde? 

Forresten, så har det seg faktisk sånn at disse foreldrene antakeligvis heller ikke syntes det er spesielt stas at det inntas vinglass, på vinglass på vinglass ved siden av barna sine, som sitter på den andre siden av midtgangen. 

Jeg hører at du gjerne skulle betalt for barnefrifly. Og det syntes jeg du skal tenke hardt og lenge på, samtidig som du tenker over hvilket i-landsproblem det er. 

God flytur ✈️

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

  1. Hallelujah og takk for dette innlegget! Så lenge mora faktisk prøver å aktivisere barnet, synes jeg det er smålig og meget ego å blande seg inn på den måten du beskriver.

  2. Nei, barn er ikke laget for å sitte stille så lenge…. Og ofte er flyturen ubehagelig for barn. Mange får vondt i ørene alt når flyet tar av… Nå kan den nok hende jeg blir buet ut… Men jeg lurer av og til på om vi burde ta barna med på lange flyturen når de er helt små… Må vi absolutt fly til fjerne himmelstrøk når vi har ferie? Kanskje de ville vere lurt feriere på andre måter, spesielt når barna er små? Og da tenker jeg ikke for de andre passasjerene sin del, men for barna.
   (klart har noen familie og besøke langt unna,tenker på de som velger helt fritt)
   Men er helt enig med deg , når det første er gråtende barn og fortvilte foreldre ombord. Nyt heller at de ikke er dine barn 😉 Hilsen mor som bevist ikke har tatt barna med på fly.

  3. Enig. Synes menneskene som høylytt skal nomentere sin misnøye med barn som skriker faktisk er mer irreterende.

  4. Det er faktisk sånn, at man som foreldere må kjenne sin besøkelsestid hva gjelder barnas oppførsel i det offentlige rom. Det er ikke bare om
   bord på charterfly dette kan anses som et problem. Faktisk på alle flyvninger. Er det faktisk nødvendig å dra alene på tur med to små barn? Hun måtte vel ha visst at dette ville bli et problem? Da burde man «jazze ned» sitt eget ego og la være å bestille tur. Et barn som er på stadiet «amming» har ingen glede sådan av en «sydentur» og det er i grunn helt unødvenig.
   Det er alt for enkelt å skylde på barna, for det er faktisk foreldrene sin feil. Burde man ikke som forelder forstå at sitt eget barn ikke klarer å sitte stille mer enn en eller to timer? Man kan ikke forvente det av barn. Og foreldre er nødt til å se andre enn seg selv og sine perfekte barn. For det er særdeles ufint å utsette «oss dødelige» som har betalt i dyre dommer for en rolig flytur, et sånt støy og ufordragelig oppførsel fra det man kan kalle en «snørrunge». Dessverre er det mange barn som gjør dette på trass, kun for oppmerksomhet.
   Tusen takk for fri barneoppdragelse.

  5. Jeg har flydd mye med gutten vår. Helt fra han var baby til nå. Han er stort sett rolig, men må som du sier bevege seg litt. Jeg har aldri fått sure kommentarer, men faktisk tilbakemelding på at han er et hyggelig reisefølge. Heldigvis er ikke alle flypassasjerer grinebitere, selv om jeg har hørt at det er mange av de. Heldig for oss, – og bank i bordet, vi har ikke truffet de.

  6. Pilot: så da skal ikke folk med små barn få reise på ferie? De må altså vente i flere år for å reise med fly, fordi noen folk er allergisk mot litt grining. Fins visst verre passasjerer. Som feks de som bare MÅ drikke seg drita på flyturen.

  7. Jeg syntes hele denne saken er ganske tullete. Hvis man ser ting i et litt større perspektiv så er det faktisk sånn at det å kunne benytte seg av fly er et privilegie i seg selv. For ikke å snakke om klimautslippene knyttet til det, som går hardest utover de menneskene som mest sannsynlig aldri kommer til å ha muligheten til å fly selv. Så at noen lar seg irritere over at barn gråter på flyet viser bare hvor ufattelig utakknemlige de er. Og de burde helt klart spørre seg om barnefrie fly er noe man burde ha muligheten til å betale seg inn på når det kan føre til flere avganger og mer CO2-utslipp.

  8. Jævli bra budskap. Han kunne jo heller tadd på sæ et par headset å satt på litt musikk. Greit nok at ikkje alle like musikk. Men å kjøfte på ei uskyldi mor som prøve hardt Då går man over streken. Æ veit ikkje kor mange æ har kjæfta på førd de kjæfte på ande utn grunn. Æ blir så jævli irritert av sånne folk. De førtjæn en smekk over auan heile gjængen

  9. I bunn og grunn er et fly en form for kollektivtransport. Alle er velkommen til å bruke fremkomstmiddelet og hvis man ergrer seg slik over barnegråt så kanskje man må revurdere om kollektiv transport er for deg. Det er mulig å booke privatfly dersom du er veldig plaget, det koster litt men er fullt mulig. Så enten slutt å klag på barnegråt og mødre som gjør sitt beste eller finn deg en annen måte å reise på.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg