En oppdatering:

Categories Hverdagskaos 🏃🏼‍♀️

For en liten stund siden oppsøkte jeg gynekolog etter mange år med store plager under menstrasjon. Etter besøket hos gynekologen ble det bestemt at jeg skal utredes for endometriose. Jeg har siden jeg var veldig ung gått på p-piller og hovedgrunnen til at jeg begynte var for å bli kvitt mensensmertene jeg hadde. For snart tre år siden bestemte jeg meg for at jeg skulle sette inn p-stav, sånn at jeg slapp å tenke på p-piller og fordi det skulle ha samme effekten. 

For min del, så har det fungert godt med p-stav, men etter råd fra gynekologen skal jeg nå ta den ut. Hovedgrunnen er at jeg skal forsøke å få en jevnere menstrasjon og etter hvert begynne på p-piller som forhåpentligvis skal gjøre ting lettere. Men, før den tid skal jeg gå en stund uten noen form for prevensjon, og jeg er veldig spent på hvordan kroppen min kommer til å reagere. Jeg kan ikke huske hvordan det var før jeg begynte på prevensjon og jeg er spent på hvilke forskjeller jeg kommer til å merke. 

Og jeg er faktisk ganske spent på hvordan et liv (eller en stund) uten p-piller kommer til å være.

Det er ikke til å legge skjul på at jeg merker ekstremt godt både når jeg skal få mensen og eggløsning, for kroppen varsler i form av egentlig alt. Jeg blir mer følsom, jeg øker i vekt, jeg blir mer sulten, jeg mister lyst til egentlig alt, jeg blir slapp og fjern og det optimale hadde jo vært å sluppet unna alt det – Men det er vel nærmest umulig. 

Jeg er veldig spent på om jeg kommer til å få det noe bedre, eller om jeg kanskje kommer til å få det dårligere? 

Men! Det er en ting jeg har tenkt på. For etter besøket hos gynekologen, der hun ramset opp alle slags varianter av prevensjon – Så viser det seg egentlig at jeg ikke har peiling. Jeg har i alle år gått på det første og det beste, uten å egentlig ha kunnskap om noen flere alternativer eller hva det egentlig gjør med meg. Det viser seg jo at man kan velge mellom mye mer enn p-piller og at myten om at man ikke kan sette inn spiral før man har fått barn – Bare er tull! 

Heia kunnskap sier bare jeg. Jeg oppdaterer dere videre i prosessen her! Jeg er faktisk skikkelig spent. 

Sleng gjerne igjen en erfaring du har med å slutte på prevensjon i kommentarfeltet! 

// Marty 

4 kommentarer

4 thoughts on “En oppdatering:

  1. Vurderer sterkt å ta ut p-staven sjæl etter snart 3 år med den og 4 år med p-piller før det. Men blir skikkelig stressa når jeg tenker på hva som eventuelt kan skje i kroppen. Men når man begynner å savne mensen er det kanskje på tide?
    Gleder meg til å høre dine erfaringer! Kanskje jeg dropper prevensjonen også 😄 Satser på det!
    Hilsen ei som kommenterer for første gang (og som ikkje skjønner hvofor det ikke har blitt gjort før). Du er superskjønn!

  2. Jeg reagerte ganske dårlig på p-piller, så jeg har hatt kobberspiral i snart et og et halvt år. jeg er STRÅLENDE fornøyd og nyter å ha en prevensjon uten hormoner 🙂 Det eneste jeg kan merke er at blødningene mine kan være litt større og vare bittelitt lenger, men det er det virkelig verdt. Anbefaler det virkelig!

  3. Jeg har endometriose og jeg håper for din skyld at du ikke har det. Det er helt jævlig vondt og går utover alt. Jeg kan ikke jobbe når jeg har mensen. Har ikke blitt gravid selv om jeg ikke har brukt prevensjon på 5 år og har også prøvd uten hell. Hatt flere operasjoner og må fjerne livmoren. Lykke til….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *