Større lepper til alle russ!

Foto: Skjermdump

«Russ i år? Alle russ får leppeforstørrelse til 2500 kroner helt fram til 17. mai. Du må være fylt 18 år»

Det at reklame som dette dukker opp mens man skroller gjennom Instagram gjør meg ikke annet enn forbanna, trist og sjokkert. HVORDAN ER DET EGENTLIG MULIG? 

Ansikta Medica er en skjønnhetssalong i Tromsø som har bestemt seg for at det å spille på unge jenter sin usikkerhet er noe de ønsker å gjøre. De har nemlig bestemt seg for at det å gi ungdom muligheten til å forstørre leppene sine når de er russ er en god ide. 

Det at skjønnhetssalonger som dette ønsker å tjene penger på unge mennesker sin usikkerhet gjør meg ordentlig trist, men aller mest forbanna. Jeg blir forbanna fordi det sender signaler om at man ikke er god nok og at det man kan bli penere med et par sprøytestikk.

Barn og unge blir daglig eksponert for reklame og tips til hvordan de kan bli en bedre utgave av seg selv. Vi blir eksponert for tips til hvordan vi kan bli slankere, hvordan vi kan få smalere midje og hvorfor vi burde ha store rumper. Vi blir daglig påmint hva vi kan gjøre for å bli penere, tynnere og vakrere. 

… Og det er nesten mer unik i dag å være seg selv, enn å likne på alle andre. 

La meg, la barn og la ungdommer slippe hensynsløs reklame i innboksen sin og la oss slippe reklamer for hvordan vi kan forandre utseende vårt i feeden på Instagram.

Kan ikke vi ungdommer heller lære oss hvordan vi er et godt medmenneske?

Kan vi ikke heller lære oss hvordan vi betaler regninger?

Kan vi ikke heller lære oss hvordan vi hjelper andre?

Kan vi ikke heller lære oss hvorfor det er viktig å spise nok?

Kan vi ikke heller lære oss hvorfor frisk luft er viktig? 

… Enn hvordan vi kan betale oss for å bli penere? For det betyr faktisk ikke noen verdens ting. 

La russen kline, uten fylte lepper. La russen smile, uten å tenke på smilerynkene sine. La russen ligge, uten å tenke på om de ser bra nok ut nedentil. La russen skåle, uten å tenke på om øyevippene er fine. 

Det er så mye viktigere at du tar nei for et nei i russetiden. At du hjelper medelevene dine. At du låner bort jakka di hvis noen fryser. At du stiller opp på skolen og at du er ålreit – Enn at leppene dine skal være store, fylte og Instagramvennlige. Du trenger ikke å ha fylte lepper for å være russ, og det er jeg ordentlig glad for! 

Og til dere som tjener penger på dårlig og hensynsløs reklame som dette. Skam dere. 

 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs

// Marty 

    1. Jeg er så enig med deg. Jeg ble helt sjokkert når jeg så dette😔. Så glad for at noen sier ifra og viser at det ikke er greit. Veldig leit slik dagens samfunn er blitt. Jeg syns man skal få være den man er uten å bli påvirket. Gjør det du vil med kroppen din, men finn den ideen selv og ingen burde føle seg presset til noe slikt.😔😔😔

    2. Amen, Martine! Støtter deg! Det er sjokkerende og skremmende hvor stor plass skjønnhetsidealet har fått og hvordan det har tatt helt av! Keep up your good work! Du er helt rå <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg