Ja takk til tilfeldig sex

I helgen ble jeg og en gjeng sittende å prate. Vi begynte å prate om hvilke farger som er trendy i skibakken i år, til å ende opp med å snakke om One Night Stands. Vi var en god gjeng bestående av både jenter og gutter, og det skal sies at meningene om temaet var relativt delte. Men til tross for en del uenighet, så var alle enige om en ting – Tilfeldig sex blir sjeldent bra. 

Uansett. Det er egentlig ikke poenget. Jeg kunne antakeligvis skrevet ned haugevis av festlige one-night-stands-historier fra samtlige av de som satt rundt bordet, men det var ikke det jeg ville frem til. Ikke idag… 

Vi kom over på temaet etter at en av jentene rundt bordet fortalte at hun dagen før hadde fått følgende spørsmål av en tilfeldig journalist i skibakken: “Nå i disse påsketider drikkes det mye alkohol, det festes hardt og mange velger å ligge rundt. Syntes du det er greit at jenter ligger rundt?” 

Venninnen min var så kul at hun hadde spurt journalisten hva i alle dager han mente ettersom han kun var interessert i om det var greit om jenter lå rundt. Og det var egentlig sånn samtalen kom igang. For hvorfor er det fortsatt sånn at mange oppriktig mener at det er mer greit å ha tilfeldig sex som mann, enn som dame? Hvorfor er det fortsatt sånn at menn blir hyllet om de får seg et ligg, eller fire og at damer blir stemplet som løse? HVORFOR? Hvorfor er det sånn at når den ene fyren rundt bordet tipser en annen om å adde en dame på Snapchat, at han sier: Er hun en sånn “hoe” eller? Og at fyren som tipset sier: Hun er glad i boys hvert fall. Fordi hun snakker med forskjellige fyrer og fordi han har en kompis som har ligget med henne. 

Jeg spurte forresten om han kalte kompisen sin en “hoe” fordi han hadde ligget med henne, siden han gjorde det andre veien….

Det gjorde han ikke. 
 

Fun fact: Forskning fra 2014 påstår faktisk at tilfeldig sex er bra for deg. Og at det ikke er noen grunn til at jenter skal unngå det mer enn gutter…… Ikke vet jeg 🤷🏻‍♀️

Personlig er jeg av den oppfatningen at alle skal få gjøre som de vil. Vil man ha tilfeldig sex – Ha tilfeldig sex. Vil man ikke ha tilfeldig sex – Drit i det. Jeg ser ingen grunn til at jeg skal legge meg opp i hva andre liker eller velger. Det som derimot engasjerer meg er hvordan vi damer kategoriseres utifra hvor mange vi har ligget med, hvordan vi kler oss, om vi ikke er redde for å by på oss selv eller om vi ikke er så nøye på hvem vi kliner med. 

For nei, man er ikke en hore fordi man har ligget med mange. 

Man er ikke en hore fordi man viser seg frem.

Man er ikke en hore fordi man har pupper, og ikke penis. 

Det får søren meg være greit å ha tilfeldig sex om det er det man ønsker. Om det er på et kleint nachspiel etter Afterski eller om det er med en match på Tinder – Om man er dame eller mann. 

Det å ha sex første kvelden gjør ikke en dame til hore på lik linje som det ikke automatisk gjør en dame til kone fordi man venter til den trettende kvelden. 

Hva syntes du? 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

  1. Om man har en nøkkel som kan åpne all verdens låser så har du en virkelig verdifull nøkkel 🙂 om du har en lås som kan bli åpnet av all verdens nøkler så har du en virkelig crappy nøkkel 🙂 jaja fra spøk til alvor. Tror det har mest med selve situasjonen å gjøre. Jeg føler det hvertfall mer privat og intimt å få noe inn i kroppen enn om jeg måtte stikke noe inn i en annens kropp. I tillegg så er jo jenter generelt mer kresen på hvem de ligger med, mens gutter har ikke så høye krav. Sånn sett er det urettferdig for begge kjønn. Jenter får horerykte om de ligger med mange, mens menn blir «helter». Men mindre attraktive jenter kan veldig lett få seg noe fra mer attraktive menn, mens mindre attraktive menn skjelden har sjans på pene damer. Vet ikke om du har lest Pornopung? Den tar opp den problematikken 🙂

  2. Se på det på denne måten: En nøkkel som kan åpne mange låser er en bra nøkkel. En lås som kan åpnes av mange nøkler er en dårlig lås. Ganske enkelt. God påske.

  3. Nok engang synes jeg du skriver et flott blogginnlegg. Synes du er flink til å bruke ordene til å få frem budskapet ditt.
   Budskapet du sender ut denne gangen er særdeles viktig og riktig!

  4. Hvorfor trykker jeg meg alltid inn for å lese denne feministbloggen som tar opp temaer resten av verden for lengst har lagt ifra seg?

  5. Er like mange horete mannfolk som ligge rundt
   Det kunne du sagt heller
   Ser det på som horete når man ligge rundt samma om det er dame eller mann
   Gutta og burde bli sett på som løs

  6. Hei er veldig mange kresne gutter som IKKE ligger med hvem som helst,,og i tillegg sminker damer seg finere enn di er.Fjern all sminke på alle og damer hadde slitt med å fått seg noe 😀

  7. Helt enig i at man ikke er hore om man er jente og ligger rundt. Men jeg personlig synes vi jenter burde være mer classy enn det mange gutter er kjent for å være.
   Jeg synes heller ikke noe om gutter som har liggi med 40++ antall jenter.
   Men siden jeg er av kvinne kjønnet så synes jeg vi er BEDRE enn å ligge med 30 gutter før vi er fylt 20 år. Jeg personlig synes det er ekkelt. Spesielt jenter som ligger med så mange gutter at det er vanskelig å telle. Jeg synes gutter som gjør det samme er like løse jeg altså. Men..
   Jeg faktisk er av den meningen som jeg nevnte at vi har MER verdighet og MER integritet.. hvorfor? Fordi vi i gamledager var mye mer “ordentlige” enn guttene.
   Jeg ser ikke problemet med one night stand en sjelden gang. Men når tallet når 20 og oppover.. da blir jeg lite imponert.

  8. Alle har forskjellig forhold til egen seksualitet, mens noen føler den kan bli “brukt opp” opplever ikke andre dette og bare vil nyte den mest mulig der mulighetene byr seg. Begge deler (og andre varianter) bør være helt greit så lenge de involverte er med på leken.
   Hvis bare vi kunne slutte å dømme hverandre hadde vi alle hatt det mye bedre både med oss selv og hverandre!

  9. Du peker på et viktig tema. Og jeg er enig med deg at moralsk sett bør det ikke være forskjell på kjønn.
   Men biologisk, og ut i fra det kulturelt sett er det forskjell.
   Konsekvensene er ni måneder, pluss tvungent ansvar for avkommet for kvinner. For mannen er det noen minutters samleie, så kan han stikke.
   Ulike kulturer og samfunn har historisk sett hatt mange løsninger på å holde kvinner i skjakk for å kontrolere konsekvensene av enslige kvinner med ett eller flere barn.
   Diskriminering? ja!
   Er det rett? Nei!
   Så gutter og jenter! Kos dere, men ta ansvar!

  10. Anbefaler deg å lese evolusjonspsykologi. Det unnskylder ikke tidvis kjipe holdninger eller handlinger, men det bidrar til en forståelse av generelle tendenser (ikke hva noen enkeltindivider tenker eller gjør) og gir litt perspektiv. Hva vi gjør og hvilke holdninger vi har oppstår ikke i et vakuum – vi er et produkt av vår nåtid, fortid og ikke minst biologi.
   Som “Kis” nevnte tidligere i sin kommentar,var (og er!) konsekvensene ulike for kvinner og menn. Det er ikke så fryktelig lenge siden at fødsler var livsfarlige (noe det fremdeles er i visse land) og damen måtte være forsiktig i sitt valg av partner dersom hun ønsket trygghet for seg selv og barnet (derfor var friske, sterke og ressurssterke menn å foretrekke) og sørge for at barnet vokser opp. For menn var det annerledes: mannen vil ligge med så mange som mulig for å sørge for å få et avkom. Han kan ikke være sikker på at et barn er hans, så flere sexpartnere = mindre risiko for å oppdra en annens barn (noe som evolusjonsmessig er en krise for mannen da hans gener ikke videreføres – i dagens vestlige samfunn ser man heldigvis som regel mer nyansert på det). Målet i artenes historie har alltid være forplantning for å sikre artens overlevelse, og mannen og kvinnens rolle er selvfølgelig annerledes sett fra et biologisk perspektiv. Vi er etterkommere av de som lykkes i dette. Iboende holdninger har også blitt avlet frem gjennom utallige generasjoner og endres ikke i en populasjon (aka statistisk sett,i gjennomsnitt osv) i løpet av 20-30 år. Moralen vår kan endres i løpet av et par generasjoner, men hva vi gjør og hva vi sier gjenspeiler ikke alltid hverandre.
   Igjen, det er ingen unnskyldning, men det er en av flere forklaringer fra evolusjonspsykologien som er langt mer konkret enn “menn er kjipe og forskjellsbehandler”.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg