La dyrene få slippe!

Categories Tanker 💭

Cat
Licensed from: kamchatka / yayimages.com

I dag må jeg komme med et lite hjertesukk.

Nyttårsaften er rett rundt hjørnet, og til tross for at det for mange er årets høydepunkt så er det dyr landet over som blir livredde av nyttårsaften. I nabolaget mitt har flere allerede begynt å skyte opp raketter og i mine øyne er ikke det annet en respektløst. 

Vi med dyr kan heldigvis ta noen grep som gjør at vi kan passe litt ekstra på dyrene våre, også må vi bare be de som ikke har forståelse for dette og la være å skyte opp raketter når man ikke skal. 

– Vær hjemme med dyret ditt eller reis bort. Hvis du er sammen med dyret og oppfører deg som normalt så gjør det situasjonen mye tryggere. Spesielt katter stikker av på nyttårsaften fordi de blir så redde. Det er en god ide å sørge for at katten er inne under oppskytningen. 

– Lag et trygt gjemmested og trekk for gardinene! La dyret få slippe blinkingen fra rakettene og lag det så lunt og trygt som overhode mulig. Sett på radioen og gjør små tiltak som gjør at dyret merker minst mulig. 

– Gå en lang tur tidligere på dagen! Sørg for at dyrene har luftet seg godt, sånn at de er mest mulig slitne og ikke har masse energi. 

– Pass på de minste dyrene. De minste dyrene kan faktisk dø av sjokk under oppskytningen, og spesielt hvis de for eksempel er plassert i bur ute. Dette gjelder kanskje spesielt kaniner og liknende dyr. 

– Ikke trøst dyrene. Når vi gjør det så bekrefter vi ovenfor de at det er farlig, og det er det jo ikke. Det er også viktig at vi ikke kjefter på dyrene hvis de reagerer, for det er helt naturlig at de blir redde.

– Vi kan faktisk forberede dyrene våre på rakettene ved å gi de lydtrening gjennom for eksempel å sette på CD-er med lyder og normalisere lydene så godt som mulig.  

Så jeg har et lite ønske:

La vær å fyr opp raketter før dere skal. Det har ingenting å si at du har barn som må legge seg tidlig eller at barnet ditt skal feire nyttårsaften hos den andre parten, for det handler faktisk om å ta hensyn og tenke på andre enn seg selv. 

Og på selve dagen: Ikke vær beruset rundt dyrene dine, det er det siste de trenger. 
 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs
Stem gjerne på meg på til Vixen Influencer Awards HER

// Marty

1 kommentar

1 thought on “La dyrene få slippe!

  1. Gi din hund rolig og trygg trøst hvis den er redd (nei, du forsterker ikke frykten, din hund trenger deg).
    Fra facebooksiden good dog.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *