Når kjæresten skal på lønningspils

Categories Hverdagskaos 🏃🏼‍♀️

Tidligere i dag ringte en venninne. Hun var fortvila over at kjæresten hadde ringt og spurt om han kunne bli med gutta ut etter jobben. De skulle ta noen lønningspils og feire at de hadde hatt en god måned på jobben. Venninnen min var fra seg, og lurte på hvordan i alle dager lønningspilsen skulle gå. Hun fortalte om alle mulige scenarioer som kunne skje og var nærmest på gråten for at fredagstacoen var i ferd med å utgå. Hun kunne faktisk ikke fatte og begripe at han hadde et behov for å være alene med gutta. 

Men kjære vene, kvinne. 

Som kvinne og som venninne anså jeg det faktisk som min oppgave å be venninna mi skjerpe seg. For ærlig talt. SELVFØLGELIG skal kjæresten hennes ut på lønningspils, selvfølgelig skal han henge med gutta og selvfølgelig skal han få være litt i fred. Vi damer må slutte å være så kontrollerende, innpåslitne og tåpelige. For hva er egentlig det verste som kan skje? 

Joda, selvfølgelig kan han både være slem og utro, men da er han jo ingen verdens ting å spare på. Så da er det vel kanskje like greit? 

Jeg er så lei av å se fortvila damer på Facebook som diskuterer i lukkede grupper når mennene deres må komme hjem fra byen, at de er så engstelige når kjæresten er på guttetur og at de ikke klarer å slappe av mens kjæresten er på jobbreise. 

Det er faktisk noe som heter at du ikke skal sende din mann sulten ut av døren. For vi vet alle hvordan det er å gå på butikken når man er sulten. Da hiver man seg over alt man ikke burde, bare for å stagge den verste sulten. Sørg for at mannen din er mett, så slipper du å begi deg ut på både surmuling og grining i etterkant. Det kan faktisk hende at mannen trenger en pause fra sladring, dietter og fjas, og det kan vi faktisk ikke klandre dem for. 

For det første syntes jeg det er helt fantastisk når kjæresten er ute av døra. For det andre så får jeg fjernkontrollen for meg selv og for det tredje kan jeg spise hele boksen med is uten at noen bryr seg. Så damer, hold kjeft og spis is. Nyt freden og roen, de kommer faktisk krypende tilbake før man vet ordet av det. OG! Det er ikke sexy med hysteriske damer som lager innetid for mannen sin. 
 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty

 

92 kommentarer

92 thoughts on “Når kjæresten skal på lønningspils

 1. Absolutt riktig!
  Og det samme andre veien. Man kan ikke være oppå hverandre hele tiden, det kveler forholdet.
  Tillit er viktig og det må man faktisk gi for å få.
  Hilsen ei som er i 11 året i et velfungerende forhold. Vi er bestevenner og elsker å være sammen, men vi har også våre egne ting, hobbyer og kvelder på byen uten hverandre.

 2. Mener du oppriktig at det er kvinner sin feil at menn er utro? Du mener vi ikke tilfredstiller de nok så dermed kommer de til å løpe løpsk på
  byn? Og du kaller deg feminist?

 3. Håper virkelig du tuller når du hinter til at det er kvinnenes feil at mannen er utro (eller omvendt sånn sett)

 4. Du tar virkelig opp noe viktig her! Dette var et morsomt innlegg og er veldig enig! Skal følge med på innleggene dine, keep up the Good work!

 5. Går mennene ute og er sultne, da er det ikke er rart at det blir utroskap. Det er vel ren logikk og ikke så vanskelig.

 6. Hvis mennene går ut sultne, er det fordi de ikke har tatt seg tiden til å lage seg et godt måltid.

 7. Enig i alt du skriver, men blir ikke venninnene dine litt nedfor når du bokstavelig talt skriver et innlegg ut i fra noe de har pratet med deg privat om, selv om du ikke nevner navn vet jo de selv hvem de er.

 8. Og andre veien, er det greit eller? Hsdde vært en kult innlegg om det var kjønnsnøytralt, nå virker du bare som den venninnen som er bitter fordi hun har vært singel for lenge og sliter med å skaffe seg en fyr som blir.

 9. Enig i alt, helt til punktet om at “man må ikke sende mannen sin sulten ut døren”. Hvis du ikke orker å “mette” han, da orker du ikke det, da. Han har allikevel ingen grunn til å hive seg over andre.

 10. Enig!!
  Når det er sagt; Dette gjelder LIKE MYE for menn!
  Et solid flertall av mine nærmeste venner er menn, og er dermed innlemmet i ‘guttepraten’ deres som om jeg skulle vært en av dem. Denne typen eiertrang og paranoide forestillinger er MINST like utbredt blandt menn, og mitt inntrykk er at par ofte roter seg Inn I en sirkel hvor linen strammes gradvis og synkront inntil de ikke engang kan hilse på gamle venner uten et åfølgende forhør. Kjenner urovekkende mange som nekter partneren å omgås venner av motsatt kjønn, og faktisk virker forundret over at jeg hverken ville funnet meg I dette selv, I tillegg til å oppmuntre typen til å være med jente-venner. Jeg mener.. Vi er da faen I Norge anno 2017, og ikke et el annet psycho araberland!..

 11. Mener du virkelig at det er ok at han går ut å er utro om han ikke har fått seg noe hjemme den dagen? Er det det du mener med at han skal være mett? Ja da elsker han deg skikkelig altså, om han finner seg noe annet bare fordi han ikke har fått ligge med deg samme dagen 🙏🏻

 12. Nå har jeg kun lest dette innlegget og vet ikke noe om deg, men dette innlegget minner mer om et bittert innlegg skrevet av en singel jente, enn noe annet.. Min erfaring er ihvertfall at der det har vært problemer med partner og alkohol, så har det som regel vært en grunn til at tilliten er blitt brutt i utgangspunktet. Blir feil å dømme alle uten å vite bakgrunnen for handlingene og reaksjonene. Og å ha et genuint ønske om å fikse noe når det er brukket syntes jeg selv er mer å se opp til enn “bruk og kast” prinsippet. Ingen er perfekte og alle forhold har sine utfordringer og problemer. Viktigste er vel å jobbe sammen for å løse dem dersom man virkelig elsker hverandre. Kanskje går hun igjennom en tøff periode der tillitten blir satt på prøve? Livet er ikke sort-hvitt. Og det er viktig å prøve å ha forståelse for andre selvom man ikke alltid er enig selv. 🙂

 13. Tusen, tusen takk Martine
  Og til dere som reagerer på “man må ikke sende mannen sin sulten ut døren”… Slapp av… Hjemmelaget “mat” er alltid best og det er det vi har lyst på etter en tur ut med gutta på jobben 🙂

 14. Den biten om å la menn ikke gå sultne er noe av det dummeste jeg har lest. Så menn er bare dyr som ikke har selvkontroll, og hvis de ikke «mettes» hjemme er det dama sin feil om vedkommende er utro? Idiotisk. Og ikke mye feministisk altså. Har du sett Gone Girl forresten? Fordi denne oppførselen lukter «Cool Girl» all the way. Spesielt den siste setninga di om at innetider ikke er sexy.

 15. “Ikke la mannen gå ut av døren sulten”…. er du seriøs?? Jeg er helt enig i at mannen skal kunne dra ut og ta en pils i ny og ne, og gjerne oftere enn den ene gangen man får lønning i måneden. Gudene vet at alene-tid trenger vi også.
  Men å måtte tenke at man må tilfredstille mannen sin før han drar ut, for hvis ikke kan han “hive seg over det han ikke burde” er jo helt latterlig. Er man i et trygt, stabilt forhold skal man ikke være bekymret for hva som skjer, uansett hvor ‘sulten’ han måtte være.
  En ekte mann vil aldri være utro, eller i det hele tatt gjøre ting som han ikke kunne ha gjort om du hadde vært der. Respekt kalles det, noe som skal være gjensidig også. Og som du sier selv, om han måtte finne på noe som sårer deg, var han jo ikke verdt det i utgangspunktet.
  Mvh en lykkelig gift kvinne.

 16. Kommentaren om «å sende mannen sulten ut døren» er ment humoristisk. Og ikke bokstavelig slik jeg tolker den.. men det som også kan forstås i denne formuleringen er at man sammen «lager og spiser gode måltider» slik at begge er tilfredse med mengden «mat» i forholdet. Ikke nødvendigvis samme kvelden som mannen skal på guttekveld eller lønningspils, men at man passer på at man tar vare på hverandre i hverdagen.. 😉

 17. Innlegget er – slik jeg ser det – selvfølgelig satt på spissen. Og folk som klistrer seg fast, er lite sexy, enten det er menn eller kvinner. Og man kan like det så lite man vil, men en viss sannhet er det i at en som får alt for lite hjemme, vil ha større sjanse for å la seg friste ute. Uten at man den grunn skal “mette” ham bare for å mette, men er sexlivet dvaskt, så er det begges ansvar å få det til å funke, ikke bare mannens … Og er man sjalu og livredd for å miste en fyr pga en lønningspils, så bør man jobbe med seg selv istedenfor å bebreide mannen. ( Med mindre han har “en historikk” som viser at han ikke er til å stole på, men da bør man egentlig kvitte seg med ham uansett.) Frihet under ansvar, det gjelder i forhold, som så mange andre steder i livet 🙂 Og venninnen her bør nok ha i bakhodet at det er større sjanse for å miste han hun elsker, hvis hun stadig lager scener, er sjalu, mistenksom og klengete, enn om han tar en tur på byen og drikker noen pils med gutta…

 18. Herregud, og du kaller deg feminist? Er det vårt oppdrag å sørge for at guttene drar ut mett??? Enig med kommentaren ovenfor, han har ikke brukt god nok tid på å bli mett…. syns det er en kjønnsdiskriminerende måte du skriver på. Tåpeligste jeg har lest på lang tid

 19. Mange av dere i kommentarfeltet her eeer så trangsynte!! selvfølgelig mener hun ikke at det er damene sin skyld at gutta er utro, men hun har forklart det gjennom en metafor.
  og at det ikke er kjønnsnøytralt, REALLY?!! det var denne vinklingen som ble tatt opp, og som hun ville forsvare. jeg er faktisk helt enig med Martine, vi jenter sutrer såå jævlig over at han «ikke vil være med oss» eller at han «aldri har tid». Han OG DU, hadde faktisk et liv før dere gikk inn i et forhold, så la han gjøre det han vil, så gjør du det du vil.
  Hilsen 26 år gammel gressenke (sambo er på jobbreise), som har vært i det samme forholdet i 8 år – fordi vi lar hverandre gjøre andre ting enn å bare sitte klint inntil hverandre og kline.

 20. Ufff…. dette blir alt for naivt… jeg HÅPER at du skjønner selv hvor dumt dette låter når du har blitt noen år klokere + er i et seriøst VOKSENT forhold. Det er så stor forskjell på slikt når man er i 20-årene og når man er i 30-årene og f.eks har barn. Jeg er helt med på at alenetid er gull, men jeg tenker nå at en guttetur på hytta en gang i kvartalet er mye bedre for alle parter enn at voksne menn med familier hjemme skal ut og drikke 5-6-7-8 øl og komme hjem 3 på natta. Det skjer aldri noe BRA etter kl 02:00 (ved mindre man er singel).

 21. Jeg forstår ikke helt hva du mener her. Er det ironisk? I såfall kom det dårlig gjennom. Tullete og lite gjennomtenkt innlegg. Om det var ment å provosere, klarer du det sånn halvveis, men skjønner ikke helt hva du ville oppnå med det heller.

 22. Om mannen har seg utepils eller en fisketur i lag med kompisene. Så kan dama ja en vinkveld med veninner eller en sopptur. Det er noe som heter frihet i et forhold. Og gjensidig respekt for hverandre…😁

 23. Hahaha dette var morsomt gitt! Håper du innser att det er like mange kontrollerende menn der ute som kvinner. Dette var bare fjas😂

 24. Her var det mange butthurte mennesker uten humor altså, er jo gått sport i å bli krenket!
  Syns det var et bra og viktig innlegg, mange damer (og menn) må seriøst slappe av med den sinnsyke eiertrangen og kontrollerende oppførselen sin. Det er ikke bra!

 25. Til fleste i kommentar feltet!
  Å ta opp ett tema, betyr ikke ett annart tema ikke eksisterer.
  Hilsen en kar som har rotet seg vekk på nett og fant ett artig innlegg. Bra jobba 👍🏻

 26. Du prøver så altfor hardt å gå viralt med innleggene dine. Altfor hardt.
  Ekstra kjipt når du bare oversetter andres innlegg.

 27. Kjempebra og aktuelt innlegg. At man metter mannene sin før man reiser ut vil vel gjerne si at mannen har det godt sammen med sin kjære og at han derfor ikke har behov for å se på andre jenter:) det er ikke nødvendigvis sex som skal til for at man skal ha det godt, tror det er mange her i kommentarfeltet som ikke forstår det. Dersom man har en kjæreste som derimot blir sint og sur fordi man spørr om lov til å få reise ut med gutta, det er gjerne da man ikke har det så ideelt i et forhold som noen kanskje måtte ønske og man kan begynne å tenke på “hva hvis” og alkoholen gjør sitt. Så jenter, dere må ta slike innlegg med en klype salt:) kjempeflott innlegg synes jeg, viktig at det kommer frem i lyset.

 28. Dette var et merkelig formulert innlegg, synes kanskje den humoren du forsøker deg på ikke helt slår an. Virker bare som at kvinnesynet ditt henger igjen ett par tiår.

 29. Synes enkelte leser “litt for mye” mellom linjene, der det ikke er nødvendig😉 Dette var et kjempebra humoristisk innlegg med mye sannhet i seg. Undres noen ganger på om enkelte ikke eier sans for humor😉 Bra skrevet, keep going😉👍

 30. Når menn viser tendenser til å kontrollere kjærestens liv kalles de psykopater, når kvinner gjør det samme kalles de kvinner. Skjønn det den som kan 😜

 31. Åherregud hvor mange som ikke klarer og ta en spøk, har en følelse av at alle dere som klager på det med og ikke la mannen dra ut sulten, er verdens kiipeste kvinnfolk og være sammen med.
  Ser for meg at når dere er i et forhold får ikke typen deres puste uten tilatelse fra dere.
  Blir rett og slett for dumt, skaff dere en sans for humor, eller gi opp og les blogger og alt annet på internett:)

 32. Haha, jeg lo da jeg leste kommentarene nedenfor. Jeg synes innlegget ditt var artig, og helt tydelig skrevet med Glimt i øyet. Det var tydeligvis ei frøken eller to som følte seg litt truffet, og det gjorde at jeg måtte le… Man må ikketa alt i verste mening hele tiden, alt kan vris og vendes på og det er så unødvendig. Prøv heller å ta ting med ei klype humor, da blir innlegget plutselig ganske annerledes. Og slutt og blande feminisme inn i alt mulig, man er ikke mindre feminist bare fordi man klarer å se ting fra mer enn en side om gangen 😉

 33. Typen er på vei på oktoberfest med gutta, jeg har dresset meg opp og skal møte ei venninne på byen. Gleder meg til å le av hvor fyllesyk han er i morra og høre om kvelden hans. samtidig har det vært fantastisk å henge alene i dag og bare gjort mine ting 🙂 man må da kunne stole på hverandre?!

 34. særriøst!?!! Hvorfor er folk så j***** særriøse!WTF!innenfor det yrket jeg jobba før, brukte vi galgenhumor om døden.Det var fantastikt, for det lettet på trykket og gjorde jobben lettere. Å ikke kom å si at det var feil. For humor er d viktigste vi har i hverdagen😃

 35. Akuratt den kommentaren om å ikke sende mannen sulten på byen syntes jeg var litt Anna anka “svenske hollywoodfruen” og den livsregelen funket jo ganske dårlig for henne;) Ellers er jeg enig, men det må gå begge veier og det må være balanse. Man trenger ikke dra med gutta på byen HVER helg og at alle turer er gutterturer. Det blir ganske slitsomt i lengden. Hvis du ikke legger merke til at han ikke er der lenger, så er det kanskje på tiden å gå videre 😉 hehehe

 36. Å herrefred… Tror ikke dere skjønner hva hun mener med “å ikke sende mannen sulten ut døra”.
  Slik jeg tolker det, handler det ikke om å tilfredstillende mannen sin samme dagen han drar ut, eller at det er kvinnens feil at mannen er utro.
  Det handler om at hvis du ikke gir din partner frihet, tillit og kjærlighet, men bare maser, bitcher og beskylder han, så skyver du han bare lengre unna.
  Har vært på “mannens side” av denne saken flere ganger. Er enda mer fristende å komme seg ut av huset, når personen du deler det med ikke stoler på deg.

 37. “Sulten ut døra” gidder jeg ikke kommentere, men jeg vil opplyse om at i flere gutte/mannekretser så blir kvinner som oppfører seg slik her beskrevet rett og slett latterliggjort og baksnakket i nokså stor grad! Jeg bare nevner det.

 38. Når du sier at dette er ment ironisk og med et Glimt i øyet osv, må jeg si jeg blir litt forvirra. Sånn du fremstiller dette så er du halvveis seriøs, og halvveis uke? Man kan ikke skrive det som starter som en helt innafor mening, også bikke over til bare ren kvinnefiendtlighet og mene det er åpenbart hva som er tull og ikke? Du er veldig utydelig i kommunikasjonen her, og har nok rett og slett bomma litt med “humoren”.

 39. Jeg forstod innlegget. Hun mener selvfølgelig ikke at det er kvinnens feil om han er utro. Hun skriver at han ikke er noe å samle på hvis han er utro og da er det like greit. Kan forstå at noen misforstår innlegget, men jeg tror enkelte overfortolker ulike elementer til å bli noe det ikke er. Det at han går “sulten ut døra” er like mye hans ansvar i så fall.
  Folk er for seriøse her.

 40. Hei Martine
  her er det mange forsmådde kvinner som er redde for utroskap fordi mannen er ute på pils en fredags kveld. Det må gjøre vondt å være så sjalu at de ikke kan slippe ut kisen 1-2 ganger i måneden på selvtid. Min kone er mye oftere ute enn meg, og vi har knapt hatt sex på menge år. Selvsagt må hun få lov å gå ut, ellers hadde jeg vært araber med for mange koner.

 41. Kommentarfeltet her viser godt hvorfor mange menn ikke orker å forholde seg til enkelte kvinner. Har man det godt i et forhold vil 99% av menn ikke være utro uansett hvilken situasjon de havner i. Og noen ganger må man gjøre ting man ikke har så veldig lyst til, enten det er å ta oppvasken, skifte bleier, ha en dyp samtale med partner, eller tilfredstille partneren seksuelt. Sorry, men sånn er det. Det er ikke sånn at menn alltid har lyst, men vi stiller opp også i senga. Hyl og skrik fra feminister har vi iallefall ikke behov for. Det er ikke uten grunn at de fleste “hard core” feminister er enslige eller lesbiske.

 42. Heilt enig i det du skriver her å det her burde gå begge veier både for oss mannfolk og for dere kvinner. Eg syns at begge parter burde ha sopass tillit til sin mann eller dame at man kan gå ut hver for seg inni blant ,men ikke for ofte for man skulle kunne ha tid til kjæresten og..

 43. Hehe, løv it. Spesielt det med fredagstaco. Finnes det noe enklere måte å drepe all gnist i et forhold enn med endeløse tacofredager foran tv-en hvor gullrekka står på….. Må isåfall være å tilbringe masse lørdager på IKEA!

 44. Åkei! Først ber du damer om å slappe av når typen skal ut med gutta, men så ser det ut til at det du egentlig sier her er at damer skal gi typen sin en blowjob før de stikker på byen med gutta, for å minske sjansen for at de er utro? Ærlig talt, det er du som må skjerpe deg, kvinne. Jeg stoler på kjæresten min, og har ikke noe problem med at han er ute med kollegaer eller gutta. Men jeg gir han da for pokker ikke en blowjob før han drar – for å redde forholdet fra utroskap!

 45. Godt skrevet, og det største problemet er nok ikke risikoen for å være utro… hvis en blir så full at man glemmer at det er noen hjemme er man antagelig også så full at ingen vil ha deg…. Problemet her, hvis det er noen i det hele tatt, er formen dagen derpå. En lønningspils en fredag fører ofte med seg en fotball på sofaen dagen etter… 🙂

 46. Veldig merkelig måte å kommunisere på. Først i innlegget er du seriøs og deretter så tuller du det bort? Hm du bruker å være et friskere pust i rosa verdenen hva det gjelder tema og gode skriftlige innlegg. Men dette gikk ikke helt inn, rett og slett fordi måten du vinkler på gjorde at jeg tolker at du snakker kvinner ned og humoren du prøver på på slutten her, er helt utdatert. Sug og svelg det er helg? Bedre lykke neste gang

 47. LOL! Dette er kanskje noe av det dummeste jeg har lest idag, ser du kommenterer det er med glimt øyet. Men serriøst? Ikke bare er du nedlatende mot dine medsøstre med å si at ingen syns en hysterisk kvinne er sexy. Så du latterligjør at man kan ha en redsel i seg, noen har mer enn andre og du umyndigjør kvinnen med at de må oppføre seg slik og slik ellers er man ikke sexy. Altså…. Det er så nedtrykkende og gammeldags. SÅ generaliserer du alle kvinner og menn. Generaliserer oss menn og forteller hva vi vil ha og ikke. Vettu hvis man er nær, åpen og har et likestilt forhold så passer ikke historien din helt inn. Og har du fulgt med i historien i det siste? Sett hvor undertrykt og pressa kvinner har og er på hvordan de skal oppføre seg, se ut, være som make. Og “ikke slipp manen sulten ut?” haha jeg beklager men her må jeg le. Kanskje heller lure på hva det er som gjør at din venninne er usikker på lønningspils istede for å latterligjøre henne. DET ville vært riktig og hjulpi situasjon. Ikke sette foten ned og “hør her nå ska jeg fortelle åssen man ska oppføre seg”. Beklageligvis er det slik at det fortsatt er sånn at man må være mann for at kommentaren skal bli tatt mer serriøst. Ser kvinner har kommentert her og blir møtt med “teksten er skrevet med glimt i øyet”.
  Ikke vær motarbeidende mot hverandre det er så dumt. Tar et slag for kvinnene her og et slag for mennene, fordi serriøst ikke generaliser oss som at vi er en flokk som må bli ” matet” før vi går ut ellers greier vi ikke styrd oss. Ærlig talt. Gutter og jenter som vokser opp idag fortjener bedre holdninger å følge.
  MANN27

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *