Hallo – VÅKN OPP!

For 8 dager siden forsvant Rakavan Jeevaharan etter en fadderfest i Trondheim. Silje Lyngstad Noreng stilte spørsmål på Facebook om akkurat dette, og jeg ønsker gjerne å stille det samme! HVORFOR er ikke dette viktigere enn munnsåret til Johaug? 

For hallo folkens. Nå på søndag fylte han 21 år. Altså, en 21 år gammel mann er savna, og vi diskuterer hvilke farger som skal bli trendy til våren? Det er forkastelig. 

Jeevaharan beskrives av venner og familie som en lojal, pliktoppfyllende og sosial person som er engasjert i studentmiljøet på BI. De sier også at han gledet seg sikkelig til å være fadder for de nye studentene – Og nå leter de desperat etter å finne han. 

I et intervju med Stavanger Aftenblad fortalte Jeevaharans to søstre at han hadde tilbrakt sommeren i hjembyen Stavanger. De sa også at han liker Trondheim veldig godt, og at han bor der sammen med den eldste søsteren sin. Verken politi, venner eller familie aner hvor han befinner seg, og flere er bekymret for at det kan ha skjedd noe kriminelt. 

Familien og politiet har flere ganger bedt folk spre informasjonen, men vi er altfor opptatte av motevisninger og munnsår. 

Så kom igjen, spre ordet og finn fyren. 

Edit: Politiet har i dag (29.august 2017) bekreftet at Rakavan Jeevaharan er funnet død. Jeg håper både Rakavan og familien hans får fred. Takk til alle som har engasjert seg. 

// Marty 

 

  1. Endelig (!!!) noen andre som tenker det samme som meg. Det eneste som rullet på tv2 nyhetskanalen i går var Johaug dommen og reaksjoner på den, helt utrolig! Kan ikke huske å ha sett et eneste innslag om denne savnede studenten den siste uken. Blir helt matt…

  2. Helt enig i alt du skriver!!! Burde være mye viktigere når en person forsvinner enn dette med Johaug!! Flott at det også er andre som bryr seg mer om forsvinningssaker!!

  3. helt enig i det du skriver om at dette bør få mer oppmerksomhet, men det du skriver om å “diskutere trendy farger til våren” er jeg uenig i, dette ting folk må få gjøre uten at andre tar det opp som forkastelig. man kan ikke legge all lykke på hylla fordeom en person er savnet, livet må gå sin gang. men at det skal få større oppmerksomhet enn et menneske som er savner, er jeg fullstendig imot.

  4. Dette er helt forferdelig,og endelig noen som tar dette opp! Dette er så utrolig viktig. Men hvorfor får det ikke større plass i media? Hadde det vært ei jente, tror jeg det ville fått mye mer oppmerksomhet, det har vi jo sett før.

  5. Nå skal det sies at ting som blir delt på sosiale medier kommer ut til fler enn de som ser på nyhetene på tv.. ingen ser på tv lenger. så det å si det ikke har vært noe fokus rundt Rakavan blir feil.

  6. Ingen ser på TV lenger? Hadde vi ikke sett på TV hadde halvparten av verden ikke visst hvem Kardashians var! Demme saken er kjempeviktig og bør bli tatt opp mer! ❤ Semder mine tanker til familie og venner i denne forfordelige tiden de går igjennom.

  7. forferdelig trist. jeg trudde fyren hadde blitt funnet igjen siden jg ikke så noe mere om saken. johaug popper opp bare hu knipser en buse feil. tragisk.. så jævla viktig er ikke den johaug saken.

  8. 70% av feeden min på Facebook består av avisartikler og delinger fra mennesker som ønsker å finne denne unge mannen. Så få fingeren din ut av ræva, og forstå at selv om han er savnet, så er det ikke spesielt mye mer vi kan gjøre enn å dele, og holde øynene åpne. Utover det må hverdagen vår gå som vanlig. Fint at du og deler, men for faen ikke bruk det som en måte til å angripe andre mennesker, eller å rykke opp enda en plass på topplista.

  9. Å herre … hva vil du at mediene skal skrive? At han fortsatt ikke er funnet? At intet nytt har dukket opp? Media skriver kun om det som skjer akkuratt nå. Skulle noe dukke opp eller endre seg i saken vil nok media, igjen, være raske med å formidle mer info. Slå opp i register over folk som har forsvunnet de siste 20 årene så skal du se at det er langt mer enn en person som har forsvunnet.

  10. At VG og kanskje Dagbladet har hatt denne saken som en liten notis på forsiden til nå, er helt sykt! Hadde dette vært en Oslo-borger hadde det vært en egen samleside for saken hos begge de nettavisene, og for ikke å snakke om hvis dette var ei ung jente! Men det er ikke så viktig når noen forsvinner i Trondheim da, vet du… LATTERLIG! Stakkars familie 🙁

  11. For 7 timer siden skrev aftenbladet: https://www.aftenbladet.no/innenriks/i/32Mg0/Rakavan-har-vart-savnet-i-en-uke
   For to dager siden på nrk.no: https://www.nrk.no/trondelag/rakavan-har-vaert-sporlost-forsvunnet-i-en-uke-_-kompisen-tror-det-har-skjedd-noe-kriminelt-1.13651667
   Tre dager siden i Aftenposten : https://www.aftenposten.no/norge/i/pwpLw/Savnet-i-snart-en-uke–i-dag-skulle-Rakavan-Jeevaharan-feiret-21-ars-dagen-sin
   Fire dager siden nrk: https://www.nrk.no/trondelag/ny-leteaksjon-etter-savnet-student-1.13649226
   Fem dager siden: http://www.tv2.no/a/9304341/
   Og så videre.
   Prøver på ingen måte å være ekkel når jeg henviser til disse artiklene men prøver bare å vise at det blir skrevet om ham. Som noen sa lengre oppe så skriver avisene som regel kun når noe nytt har skjedd for det nytter lite å skrive at “etter 7 dager og 5 timer så er han fortsatt forsvunnet.”
   Så kan man da spørre seg hvorfor hverken Dagbladet eller VG har nevnt noe som helst…
   Det er fantastisk at du sprer ordet slik at flest mulig får mulighet til å hjelpe!
   Håper virkelig for både han og for familien hans at politiet finner noen spor og kan finne han snart for dette må virkelig være uholdbart for alle hans nære.

  12. Finally , en oppegående menneske modig nok til ta dette opp. Jeg har virkelig lurt på hvorfor i allverden denne saken ikke får mer mediadekning. Idag hørte jeg på radioen om alt fra johaug til bånd tvang men ingenting om en savnet gutt . Jeg må jo innrømme at en liten delav meg begynte å lure på om han ikke er “viktig nok” fordi han ikke er etnisk norsk ??? Men så roet jeg meg ned når jeg reflekterte over hvor mange mennesker med ulike etniske bakgrunn , også etnisk norske har stilt opp for å finne denne stakkars gutten . Jeg kjenner ikke familien eller gutten men smerten og usikkerheten de lever i nå må være helt j…. . Jeg følger med hver dag på det lille som kommer via media og er håpefull på at han dukker opp uskadd. Jeg håper at media kan etterhvert få ett litt bedre prioritering av nyheter …. er veldig lei for at dette er dagens Norge.

  13. Hei Martine! Flott at du prøver å få fokus på å finne Rakavan!
   Jeg syns folk er flinke til å dele, og adressa har vært flink til å kjøre saker slik at folk er beviste. Men nå har han vært borte lenge, politiet har ingen konkrete spor lenger, og det er lett alle naturlig plasser å lete. Fyren er sunket i jorden, og å gå manngard i en storby er vanskelig. Det er ikke så mye å gjør lenger enn å håpe på tips eller at fyren dukker opp av seg selv.
   Alle omstendigheten tyder på at han kanskje ikke lenger er i livet, enten av naturlige årsaker, eller ytre påvirkning. Dette er noe jeg såklart håper ikke har skjedd, men det kan virke sansynlig. Isåfall vil naturen på sikt som oftes gjøre at levningene blir funnet.
   Det skjer utrolig mye dritt i verden, og vi mennesker søker hyggeligere ting for å ta fokuset vekk fra alt det onde. Det er naturlig for oss, uansett hvor ille det kan virke.
   Noen finner distraksjon i kjendiser, andre farger og mote, spill, jobbb eller kanskje idrett. Selv om feks syria til daglig har så grove overgrep mot befolkningen at det er vanskelig å skjønne. Ofte er det vanskelig å bidra til slike komplekse problem.
   Jeg vil tro du kjenner deg igjen i å søke tilflukt fra all dritten som er tilgjengelig til tider?

  14. Jeg er så enig! Det må være helt forferdelig å være familien og vennene hans. Ikke bare fordi han er forsvunnet, men fordi det får så lite oppmerksomhet i media 🙁

  15. Så sykt idiotisk innlegg. Jeg pusser opp leiligheten og for meg er farger for tida veldig aktuelt og interessant. Dette gjør ingenting til eller fra for studenten, og det hadde mest sannsynlig ikke noe annet jeg hadde foretatt meg gjort heller. Skjerp deg a

  16. Hadde dette vært en med norsk navn, ville det fått mer oppmerksomhet. Jeg er 100 % ren norsk, men har f.eks. utenlandsk kjæreste. Og på mange områder ser jeg at det er forskjell på oss to, selvom han har fornuft nok til å ikke bry seg om slike mennesker. Var en sak her hjemme der to norske gutter gjorde noe som endte på værst tenkelige måte ovenfor vedkommende, og vi fikk direkte beskjed av politiet at saken og sannheten ble presset ned pga. de var 100 % norske av blod, og med mektige foreldre. Det er fælt å si det, men dette hender. Norge har blitt utrolig gode på å ikke forskjellsbehandle pga. etnisitet og hudfarge, men ikke gode nok. Syns aviser og radiokanaler kan ta større del i å dele savnede. Det værste med dette er at han bryr seg gjerne mer om landet vårt og medmennesker rundt seg enn det Ola Nordmann gjør.

  17. Hva skulle media ha skrevet?
   Det har vært 0 fremgang i denne saken, å det er ikke noe annet å gjøre en å lete i nærområdet.
   Denne saken har spredt seg fra Kirkenes til Lindesnes, om media kjører riksdekkende artikler om denne saken etter dag 8, hvilken forskjell ville det ha utgjort? De som er i lokal området til denne forsvunne mannen er selvfølgelig godt informert om saken å gjør det de kan for å finne han.
   Du kan heller spørre deg selv hvorfor ikke flere leter etter han i nærmiljøet, hvor det faktisk kan utgjøres en forskjell?
   Om media skulle ha fokusert på alt det negativet hele tiden ville det ikke eksistert en spalteplass liten nok til å få skviset inn denne saken, da alle verdens journalister ville ha hatt for mye å gjøre med å skrive om andre grusomme saker som skjer daglig, både lokalt, nasjonalt og globalt.
   Jeg skjønner frustrasjonen du føler, men verden går sin gang, vi er over 5 millioner i Norge, og over 7.5 milliarder mennesker globalt, dessverre kan man ikke gjøre all fornøyd.
   Husk også på hvor mange saker som ikke engang ser dagens lys.

  18. Som student i Trondheim har denne saken vært i feeden min på Facebook absolutt hele tiden siden han forsvant. Lokalavisa har fortsatt en sak på forsida på nett med det siste av tilgjengelig informasjon. Både politi og frivillige har allerede lett gjennom alle områder det er noen grunn til å tro at man skulle finne ham for lenge siden. Siden 3-4 dager etter at han forsvant har det ikke vært noen nye spor å oppdrive, og det er dermed lite å lage noen sak om for riksdekkende medier. “Mannen er fortsatt savnet, og vi vet ikke noe nytt siden sist” er faktisk ikke en særlig særlig interressant for noen å høre, de som lurer nok klarer å finne ut av det sjæl. Det er altså ikke sånn at dette ikke får oppmerksomhet fordi Johaug eller noe annet stjeler rampelyset, det er bare ikke noe nytt å meddele, derfor kommer det heller ingen nye saker nå 10 dager etter sist noen visste noe nytt. Det er faktisk ikke så rart.

  19. Jeg har også lurt på hvorfor denne ikke har blitt delt mer! Da jeg har spurt flere sier dem at ofte blir folk som er borte, som har depresjoner, selvmordstanker, eventyrlystne, familieproblemer osv. Ikke delt i media av politiet fordi de har tanker og mistanke om hvorfor og motiv. Ja familien sier noe annet, men i disse tilfellene vil de alltid si noe annet fordi de vil ha svar og at alle skal lete uavhengig av årsak. Det er også derfor man ikke skal dele savnet saker uten beskjed av politi pga årsaker som selvmord eller å bo på hemmelig adresse osv.
   Nå sier jeg ikke! Og påstår ikke! At dette er tilfelle i denne saken! Jeg har lurt på det samme selv, hvorfor? Og at denne bør deles mer, men som sagt kanskje en grunn til at den er holdt litt tilbake uten at vi i publikum får vite? Men samtidig har Åsted Norge delt, så skulle tro det var null motiv? Diskuterer med meg selv her merker jeg! DEL! Bra skrevet!

  20. Er så glad for at du tar opp dette ❤ Er selv fadder i fadderullan Trondheim, og har tenkt veldig mye på dette. Dette er noe som ikke bare rammer oss faddere på BI Trondheim, men også noe hele Norge bør få med seg. Det er en så trist sak, og skjønner ikke hvorfor dette kommer met frem i media

  21. Hva er det du vil egentlig? At media skal snakke om han 24/7? Det må være rom for andre saker også. Selv om det er ufattelig trist ja.

  22. Vet man om mobil/bankkort/reisekort er anvendt etter han forsvant? Virker jo som at politiet tror han fortsatt er i live og “frivillig” (?) forsvunnet siden saken ikke får mer oppmerksomhet? Ville trodd at det skulle värt större oppstyr rundt saken om det var mistenkt noe kriminellt?

  23. Ey. Det ligger noe mer bak. Når politi sier de ikke trur det ligger noe kriminalt bak, så er det en grunn for det.
   Dette er mest sannsynelig snakk om et selvmord. Og for alt vi vet kan saken være oppklart, men slikt går man ikke offentlig ut med.
   Ha respekt for det. Politiet hadde selfølgelig trappet opp ressursene dersom det lå noe mer mistenksomt bak.
   Hilsen ambulansearbeider.

  24. Grunnen til at det er ikke skrives mer om er at når folk forsvinner så er det ofte fordi de ikke vil bli funnet. Politiet sitter nok helt sikkert på informasjon som gjør at ikke søk trappes opp og hele Norge må involveres. Ro deg ned.

  25. Sååå enig ❤️ Følge med på saken her flere gang daglig, å det e sjeldent nå nytt og må skroll i evighet for å i det heletatt finn saken 🙁 Som mor selv, må det hær vær familiens verste mareritt. Det e hjerteskjærende. Å man tenke jo sitt, som at dem sir “elgeseter bru var sist plass han var, men hvorfor finn dem da tlf signal mot sluppen” æ kan umulig vær enesren som bekymringsfult tenke at tlf kan vær gått med strømmen og skylt i land der å verre til mtp at han så mystisk e vært bort i 8 DAGA! Hvorfor e ikke alle satsa rundt omkring, dykkende i elva, gjør ALLE oppmerksom på det hær i media o. L. Dem burde vært PÅ især de første døgna, da tima telle om det sku vært nå kritisk og han treng hjelp. Heller bruk for my resursa enn for lite i sånne saka. Penga e liker og mist enn et liv. Æ føle dem bare loffe rundt å venta på at saken bare ska kom i dems hender enn motsatt. Æ har vært så vred å mer høylytt om det har vært mæ i slik situasjon. Det e forfærdelig trist.! Å NEI ingenting annet av sport å småkrisa treng egentlig å få nå plass i media når nå som det hær skjer 🙁 Håpe alle invisterte klar få han hjem til familie og svar kom til rette 💙

  26. I Europa forsvinner over en million barn pr år, og dette er uten mørketallene. Her i Norge sutrer vi over en fyr i 8 dager, mens annenhvert minutt forsvinner ett barn. Blir kvalm

  27. Hvorfor bruke tid og spalteplass på en neger som sikkert bare har fått for seg å gjøre negerting, som å stikke av. Johaug er i det minste norsk.. selvfølgelig er leppekremen mer verdt enn Ogaboga fra Langtvekkistan som har rota seg vekk

  28. Dette føler jeg er skivebom. I min omgangskrets snakkes det mye om denne saken, men ikke noe om Johaug. Føler heller ikke at den største avisa i regionen har svikta, men ser også at denne informasjonen ikke er like relevant for Osloområdet.
   Det er tragisk at gutten er savna, og selv akter jeg å gjøre det jeg kan for å hjelpe.

  29. Takk gud for at du skriver og deler dette!!! ENDELIG en som får opp øynene. Dette skal deles på face 🙌🏼

  30. Hva om han har stukket til sitt hjemland? Hva om han har tilsluttet seg en arme i Syria? Hva om det har skjedd ham noe? Masse spørsmål her, men media kan vel ikke skrive hvis de ikke har mer og skrive om for øyeblikket?

  31. De skriver ikke så mye mer om situasjonen for det har kommet opp informasjon om at det mulig kan ha vært et selvmord. Og da blåser de ikke opp saken mer. De skriver aldri om selvmord/selvmordsforsøk i media. Der har du svaret.

  32. Kjære vene.. vi bryr oss om dette, like mye som andre som forsvinner og kommer ut for noe..,det er hver dag triste skjebner.. SOM vi bryr oss om.. Mvh Øyvor

  33. Du kan ta ut i.p adressen til STINA som kommemterte over her og anmelde henne for rasisime /rasistisk hets. 😊 du finner den der som du lesee komentarene dine når du logger inn på egen blogg. Og lå sånnt bare gli forbi og bli stående er ALDRI greit. Anmeld 😊

  34. Du lar en rasistisk komentar bare stå??? Wtf?? Ksn du slette den? Eller i det minste slå ned på sånne kommentarer på din egen blogg?

  35. Enig. Så jo hvor mye spalteplass hun der 16 år gamle jenta fra Oslo fikk da hun ble meldt savnet (Sigrid Schetne?). Det var ikke særlig mange tips i begynnelsen av den saken heller, men de største redaksjonelle mediene dekket den saken grundig, med liksom tidspunkter, områder med grafiske og visuelle fremstillinger osv. Trekker frem den saken som en parallell da det enkelte likhetstrekk i disse to forsvinningssakene..

  36. Snakket om dette senest idag med noen venninner! Helt utrolig at det står så lite om saken i landsdekkende media, mens artikler om han fyren som forlot hytta si for 2 måneder siden (Stig tror jeg det var) som man tydelig skjønner at IKKE ønsker å bli funnet, dukker opp ihvertfall en gang i uka hos VG.
   Det er da man begynner å lure på hva det er de store mediehusene mener er viktig å videreformidle. Det er jo selvfølgelig irrelevant om personen er etnisk norsk eller ikke. Alle mennesker er like, uansett hudfarge/religion, alle er like mye verdt. Og når noen forsvinner burde det pøses ut med info/ eller ihvertfall få en spalteplass i de store avisene/mediene.
   Bare se tilbake på sigrid saken, den hadde jo fast plass i alle aviser i flere uker/måneder før man visste noe mer om hva som hadde skjedd.

  37. Det blir ikke så interessant for media å skrive om når han ikke er norsk. Dessverre er det fasiten.

  38. Hadde det vært ei etnisk norsk jente på 21 år som hadde blitt borte hadde halve Norge vært ute og lett.

  39. Utrolig at folk kan skrive noe negativt på dette innlegget. Ha litt respekt!! Håper han blir funnet<3

  40. Denne saken har hatt god mediedekning og oppfølging på nyhetene og i media generelt. Det har vært flere nyhetssaker om denne forsvinningen både på NRK, TV2 og i alle landsdekkende aviser, hvor mye mer er det dere forventer egentlig?
   Det er ingen nye spor og dermed ingenting nytt å rapportere, hva vil dere media skal gjøre? Gjenta gårsdagens reportasjer om og om igjen? Fyren er forsvunnet, politi og letemannskap gjør det de kan. Så spar meg for kommentarer som “Hvis dette hadde vært en etnisk norsk jente hadde alle lett…bla bla bla”. Slikt er bare så totalt lavmål! Folk gjør så godt dem kan!

  41. Er det ikke helt sykt at sånne saker ikke blir snakka mer om!? Moren min forsvant sporløst i 2001 og siden har ingen sett hun. Det ble ikke noe media rundt det og politiet kom ca 6 mnd etter hun var forsvunnet for å høre ang detaljer om henne. Det de sier er at så lenge hun er voksen og de ikke har bevis på at noe kriminelt har skjedd så får de ikke gjort noe. Så Norge fungerer på en veldig merkelig måte da folk forsvinner.

  42. Jeg mener at det er da ikke sikkert at det er han de hører skrittene til eller at det er han som bærer telefonen når signalene blir fanget opp. Jeg så en rød “plastdukke” som kunne vært en mann opp på en balkong på Grefsen da jeg kjørte forbi med toget tirsdagen etter at han forsvant. Finnes mange gale mennesker som kan finne på mye faenskap og ondskap mot andre.. (se bare på rakett-Madsen saken i Danmark)

  43. Vi hadde brann ombord på en plattform i nordsjøen noe som er en ganske alvorlig sak. Dette var på nyhetene kl. 6 om morgenen – senere på dagen var det en tysk pilot som kjørte et passasjerfly i fjellveggen. Da var ihvertfall brannen hos oss glemt. Dette var 24 mars 2015. Så jeg støtter opp om “teorien” om øyeblikks-nyheter….media har vel også en tendens til å henge seg opp i saker som kan generere tidvis stort engasjement og det er ikke nødvendivis humant.

  44. Enig med deg. Synes det er rart at de store norske avisene ikke fokuserer mer på denne saken, den private leteaksjonen eller lignende.

  45. Det er merkelig lite om han der, mens savnede Stig Ingar Evje får oppslag så det holder.
   Nå har jo jeg tenkt ( beklager altså..ikke for å være pessimist, men…) at den unge mannen har havnet i vannet og druknet siden han var ved en bru da søsteren ringte. Men får vi vite noe om dykkere og søk? Jeg har ikke sett noe.

  46. Bare i dag har jeg sett 2 oppfølgingsartikler om denne saken både på VG og Stavanger Aftenblad. Finnes sikkert flere steder også uten at jeg har sjekket, men det er jo mye kjekkere å sitte her og skrike rasisme er det ikke? Dere som sier “hvis dette hadde vært en nordmann så hadde alle lett”. Hvorfor er ikke dere ute og leter istedet for å sitte her?

  47. Hørte på morgenklubben i går (radio) at de også etterlyste mer skriveri om den forsvunnede gutten, og mente den hadde bleknet helt i forhold til Johaug – så det er rett som Martine skriver, det har ikke vært nok informasjon.. Antageligvis fordi han er gutt, fordi han er over 18 år og fordi han ikke er etnisk norsk.

  48. Her tror jeg man skal være litt forsiktige med å uttrykke seg for hardt. Dette er nok noe polititet tydeligvis vet mye mer om enn hva vi tror, da det ikke skrives noe om det i media. Husk at enkelte ting har ikke media lov til å skrive om, så jeg tror det ligger mye bak at det ikke skrives om i media pga venner og familie. Så man kan jo kanskje tenke seg til selv hva som faktisk har skjedd.

  49. Nå som media skriver litt mer, og han er sporet til en høy bro, begynte jeg å få assossiasjoner til en eldgammel sak på mine kanter. En ung mann som ble bortevekk etter en kveld på byen ( Nei, han var ikke overstadig beruset, som det kalles). De lette og lette… . Han hadde begått selvmord, druknet seg. Hvorfor? Han var homofil og våget ikke stå frem. Superreligiøs familie.
   Så ser jeg på bilder av denne pene unge mannen som nå er savnet,..og ja, jeg lurer litt…. Jeg tror ikke på mirakler nå.

  50. Han var ganske mye i media og de var flinke til å dekke saken hans. Kanskje du heller burde fulgt mere med fremfor å ha clickbait ovenfor en som dessverre ble funnet omkommet ? Man skor seg ikke på den måten her ovenfor andres død. Respektløst.

  51. Cathrine: vet du, jeg fikk stort takk fra familie og venner for at jeg hjalp til med dette. Syntes faktisk det burde vært lov til å hjelpe til og mene noe om viktige ting uten at det er clicbait. Faktisk satt media større fokus på saken etter dette innlegget. Og, et halvt år etterpå? 🙂

  52. Kom over denne. Mediene fant fort ut at det var snakk om selvmord, og da er det det eneste riktige å ikke omtale det for mye. Det er forkastelig å skrive uendelig med artikler om en gutt som har tatt sitt eget liv.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg