Verdiene er viktigst

Categories Hverdagskaos 🏃🏼‍♀️


 

Grunde sjekket inn igjen på Paradise Hotel igjen i går, og reaksjonene har vært kraftige. Noen har vært overlykkelige, mens andre har syntes at det er håpløst. Jeg har skrevet litt om Grunde tidligere, og jeg har fått kommentarer der folk lurer på hvordan jeg med mine verdier vil relatere med til et program som Paradise Hotel.

For min del handler det ikke om å relatere seg til Paradise Hotel, men at Grunde er bestekompisen min. Selvfølgelig heier og støtter jeg Grunde – Det vil jeg gjør uansett hva han er med på og hva han gjør. I dette tilfelle er det jeg som har meldt på han, og når Grunde takket ja, har jeg vært positiv hele veien. Jeg er ikke i en posisjon som skal begrense han eller fortelle hva han burde eller ikke. Jeg er sikker på at han kommer til å levere en god figur og at han vil holde på sine verdier hele veien. Grunde er eksentrisk, unik og morsom, og jeg vet at det nødvendigvis ikke faller i smak hos alle. Men sånn er det, uansett hvem du er og hvordan folk oppfatter deg.
Altfor få av oss ser på program som dette med kritiske øyne, og i bunn og grunn er programmet kun lagd for at vi som ser på skal le og finne det underholdene. Jeg står for mine verdier, og det vet jeg at Grunde også gjør. Hva han sier og gjør kan ikke jeg gjøre noe med, men hadde ikke jeg vært en dårlig venninne hvis jeg ikke støttet han gjennom dette? Han lager show, ler og snakker (sinnsykt mye), om alt mulig! Jeg kan relatere meg til Grunde, og noe mer trenger jeg ikke.

Mange av oss glemmer at det faktisk er mennesker vi ser på, ler av og erter på skjermen, også jeg. Men, det gir oss ingen større grunn til å mobbe de. Selvom disse deltakerne helt frivillig har valgt å bli med er ikke vi andre i en posisjon til å drite de ut. Noe av det verste jeg vet er når folk kritiserer utseende til andre mennesker, og jeg ser at vanvittig mange gjør det på Paradise deltakerne.
Hvordan de ser ut, hvor høye, lave, breie eller smale de er, har ingenting å si for oss, og jeg syntes at det er så sinnsykt lavmål og kommentere det. Alle mennesker får rynker på magen når de sitter i badetøy, alle mennesker er trøtte i trynet om morgningen og alle mennesker danser da rart på fest! Dette har ingenting med intelligens å gjøre, og vi andre kan mene akkurat hva vi vil om kunnskapen og intelligensen til deltakerne, men husk at dette er laget av en produksjon og at hele konseptet er sånn. 

Jeg støtter Grunde fullt ut, uansett. Jeg har ingen behov for å forsvare han, for det klarer han fint selv! Jeg vet hvilke verdier Grunde står for, og det er disse jeg assosierer meg med når jeg velger å støtte han. 

#GoGrundis

// Marty

4 kommentarer

4 thoughts on “Verdiene er viktigst

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *