Rediger deg penere

Categories Hverdagskaos 🏃🏼‍♀️

Jeg jobber stadig med mitt eget Prosjekt Sminkefri, og føler meg mer og mer komfortabel. Jeg vet faktisk ikke hvorfor, og på en måte syntes jeg at det er latterlig. Latterlig fordi jeg må jobbe for å være komfortabel med meg selv, noe jeg vet burde vært det mest naturlige i hele verden. Det eneste er at jeg midt oppe i Prosjekt Sminkefri har jeg kommet over en app. En app som kan gjøre meg penere, vakrere, tynnere og mer komplett. Og jeg har selvfølgelig forelsket meg. Intenst. 

Overskriften på appen var: “Create a world with beauty”. Når jeg trykket på last ned tenkte jeg kun på at dette var midt i blinken for meg. Samtidig som tanken slo meg med at man kan lage en vakrere verden, i en app. Jeg har tidligere ikke retusjert noen bilder jeg har lagt ut, annet enn filtere. Men etter at appen har blitt så lett tilgjengelig på telefonen min har jeg slengt de fleste av bildene mine innom der. Unnskyldningen og forklaringen til meg selv har vært at jeg bare kan endre på litt, og at ingen andre ser det. Samtidig har frykten for at noen faktisk skal se det vært stor, for min del hadde det vært tidenes nedtur. I dag tok jeg meg selv i å bare ville endre litt på et bilde jeg skulle legge ut på Instagram stories, men stoppet. Heldigvis.

Jeg stoppet når jeg merket at tårene begynte å trille. Ironisk eller hva? Ironisk fordi jeg gråt fordi jeg kunne redigere meg penere. For tårene begynte ikke å trille fordi jeg var lei meg, fordi jeg ikke var glad, men fordi det plutselig gikk opp for meg hvor håpløst det er å i det hele tatt tenke tanken. Tenke tanken på å ville endre på meg selv. Appen ble lastet ned for ett par uker siden, og jeg har aldri før vært så bevisst på min egne “feil”. Jeg har aldri før vært så bevisst på at kinnbenene mine kunne vært litt høyere, at tennene mine kunne vært litt hvitere, at brynene mine kunne vært litt høyere og at ansiktet mitt er litt for rundt. 
 

CREATE A WORLD WITH BEAUTY
 

Jeg slettet appen akkurat nå, og jeg la sannelig ut et 100 % sminkefrittbilde for første gang. Men, jeg tenkte jeg skulle vise dere hva jeg forelsket meg i. Det er ikke så altfor store forskjeller, annet at det er unaturlig og helt annerledes proposjoner. Det verste er egentlig at det skulle så “lite” til for at jeg skulle øke selvtilliten min et lite øyeblikk. 

Akkurat nå skammer jeg meg litt, og tenker at jeg kanskje skal forelske meg i meg selv i stedet. 

Flaut. 

// Marty

 

4 kommentarer

4 thoughts on “Rediger deg penere

  1. Bildet til høyre(altså det naturlige😊 )er 100 ganger finere. Godt du slettet appen. Du/ingen trenger den.

  2. Du ser helt nydelig ut på det naturlige bildet! Ingen grunn til retusjering! 😉 Og jo eldre man blir, jo tryggere blir man på seg selv og utseende sitt! Mye bedre å være en original enn en kopi!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *