Når du suger, så gå ned.

Categories Tanker 💭

«Er du 13, er du med. Når du suger, så gå ned»

Akkurat nå skulle jeg gledet meg til mai-måned, malt russebuss og hamstret alkohol i nabolandet, men jeg har tatt et valg om at jeg velger å la være. Du må ikke misforstå meg, for det er ikke russefeiringen som er grunnen. For min del, handler det om helt andre ting. 

Russen har allerede fått oppmerksomhet i år, og i år som i fjor handler det om sangene som blir spilt. Jeg har for så vidt alltid vært glad i pumpe musikk, høy musikk og fengende toner, men jeg har aldri vært spesielt begeistret for oppfordring av overgrep. For å danse og synge til musikk som handler om at trettenåringer utfører seksuelle handlinger, er totalt ugreit. 

For min del, virker det som om de røde buksene og mai-måned tillater alt. Alle sunne verdier blir lagt til side og all sunn fornuft forsvinner. Det å være ferdig på videregående handler ikke om å oppføre seg mest idiot og bruke hodet minst, og hvis det er det som er oppfatningen har noen virkelig sviktet i arbeidet sitt. For kan foreldrene til de som står bak linjer som «Si meg hvor mye må jeg betale for å få no’ fitte her», «Kokain og pupper er det diggeste som finnes» og «Spruter deg i trynet og vi skriker samma det», støtte de? Dette handler nemlig ikke om uskyldig moro og guttestreker. For hvor blir det av respekten? Hvor blir det av holdningene? Er man klar over hva man synger? Hva man formidler?

Vi har ikke råd til at landets 18-19 åringer skal pisse på likestillingen vår, formidle sjikanering som dette og at landets jenter tillater å bli herjet med på denne måten. Vi har heller ikke råd til at våre barn skal synge på ord som fitte, hore og skløtte. 

Foreldre tillater en sjikanering og diskriminering som er skremmende, og noe sier meg at de har mistet kontrollen. For holdingene kommer fra et sted, og syntes foreldrene det er kult med utsagn som “Jomfru i nød, spre dine lår”, “Kom a skløtte, jeg skal vise deg pikk” og “TØS, jeg vil se deg naken”? 

Jeg kan ikke fatte og begripe at holdninger som dette svirrer rundt oss, og ikke minst min generasjon. Var ikke vi akkurat for opptatte av å lese, pugge og prestere? Har ikke vi lært nok om voldtekt, rasisme og sjikanering? Røde bukser og alkohol tillater ingenting mer, enn det gjør ellers. 

Dette handler om gutter som ønsker å bli Norges kuleste russebuss og som på en eller annen måte ønsker å assosiere seg med budskap som dette. Jeg blir skuffet når jenter følger ordre for å henge med, i håp om å opparbeide seg en status. Hvis man virkelig ønsker å produsere, synge og danse til sanger som blant annet oppfordrer til at 13 åringer skal ned på kne og suge, syntes jeg vi skal slutte å bekjempe overgrep og voldtekt. For da har vi allerede tapt. Kunne ikke de som står bak disse sangene like godt skrevet det på Facebook? Kanskje med bilde av lillesøsteren sin? 
 

Følg meg gjerne: Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs

// Marty

 

 

 

56 kommentarer

56 thoughts on “Når du suger, så gå ned.

 1. Jeg syntes det er gøy at du skriver “gutter”. Hvorfor utelukker du alle de grove russesangene jentene har? Jeg kan si meg enig i masse av det du skriver, men hvorfor skriver du “Har ikke vi lært nok om voldtekt, rasisme osv..” Rasisme?

 2. Enig i at endel av russesangene som kommer ut er drøye. Og at diskriminering og hat ikke er greit. Men det er ikke noe som kommer til å bli endre på. 18-19 åringer synes tydeligvis enda dette er ett spennende tema, og jizez la oss gjøre det!
  Det som derimot irriterer meg litt, er at du grer oss alle under samme kam. 90% av alle jeg kjenner som er russ i år, hadde vært enig med meg når det kom til at trakasering, hentydning til voldtekt, eller sex med mindreårige ikke er morsomt. Det gjør meg nesten litt sur at du setter oss alle i en og samme bås.

 3. Veldig bra innlegg. Jeg er helt enig med det som du skriver. Dersom det stemmer at det oppfordres til at 13 år gamle jenter skal ned for å suge dersom dem vil være med. Da viser det hvor tomt det er i mellom ørene på dem som skriver og synger på låten. Hold nå dere for god til å ønske og drømme om at små jentene under den seksuelle lavalder skal tilfredsstille dere seksuelt.

 4. Amen!
  Synes det du skriver er så utrolig viktig å få frem, jenter og gutter på 13 år er fortsatt barn. Det at de synger sanger som handler om sex og slikt gjør meg ikke noe, men når det faktisk handler om barn, rasisme eller er nedlatende mot kvinner(eller menn), da er det bekymringsverdig. Dersom de synes det er greit å synge, synes de også det er greit å gjøre da? Ja til russetid, sex og fyll, men hold dere innafor moralens grenser. Barn ser faktisk opp til russen, vær gode rollemodeller sier nå jeg..
  Bra innlegg!

 5. Jeg synes det du skriver er så utrolig viktig å sette ord på.
  Hvorfor skal vi sette press på BARN, ja de som er 13 er faktisk barn, det er enda 3 år igjen til de lovlig kan ha sex. Og ja det blir faktisk satt et press på de, de tror det er normalt å ha sex allerede som 13 åring, de blir fratatt barndommen sin og det er på grensen til pedofilt. Jeg setter det kanskje på spissen, men det har jaggumeg disse sangtekstene også gjort.
  Barna ser opp til russen, det har de gjort i alle år, vær gode rollemodeller, lag bra sanger men hold dere for guds skyld innafor moralens grenser.
  Synes du har tatt et modig valg, synd det skal gå utover din russetid. Jeg ville heller ikke stått for en russetid som representerer akkurat dette.

 6. Cao, are you friend with Isabel Ferhatovic? I saw she linked to your blog on her blog 🙂
  That is so cool! 😀 Have a beautiful day 😀

 7. Mye gode poenger her!Har ikke endel russ, selv de som har betalt for disse sangene, begynt å ta avstand?
  Jeg håper en gang at media kommer til å ta de som lager disse russesangene, og ikke bare russen selv. Greit nok at det er en tradisjon for det, men jeg syns det er skummelt at pengetørste, voksne mennesker skriver slike tekster…

 8. Hvorfor skriver du ting som ikke er sant? Solguden og mannen som skrev denne sangen til Playboy 2017 skrev aldri at 13 åringer skulle gå ned på kne og suge. De skrev “er du tretten er du med. Når du suger så gå ned” det er et punktum mellom der og de setningene henger ikke sammen. Den første er at de trettenåringene kan være med, og den andre er om at når jenter skal suge de så skal de stå på kne.
  Og hvorfor drar du alle russ under en kam. De er like forskjellig som alle andre mennesker.
  Hvis du er russ i år så burde du egentlig vite at russen som har sanger hører på de ironisk. Ingen av de ønsker å oppfordre til voldtekt eller voldtekt på mindreårige.
  Les deg opp på alle faktaer før du skriver et innlegg please

 9. Forvirret russ 2: Jeg setter IKKE alle i en bås, overhode. Jeg har mange fine bekjente som overhode ikke stiller seg bak dette, men samtidig er russ. Det handler ikke om at dette er et spennende tema for 18-19 åringer, for hvis de syntes dette er spenning, så er det skremmende. Jeg har ALDRI møtt noen som høyt har sagt det på tomannshånd. Jeg mener at samfunnet ikke kan akseptere det. Takk for kommentar!

 10. forvirret russ: jeg legger rasisme i å sjikanere jenter slik det gjøres i mange av sangene. Rasisme handler ikke kun om hudfarge! I dette tilfelle er det gutter, og i de aller fleste tilfeller. Jeg vet det finnes en del grove jentesanger der de faktisk sjikanerer seg selv, og det er jo trist i seg selv.

 11. Forvirret ungdom: det handler om budskapet, og jeg syntes det er rart at du ikke ser det. Dette er ikke en funny greie og helt ærlig: Hva har en 13 åring på en russebuss å gjøre? Det er HVERT FALL ikke for å smale russekort. Jeg drar ikke alle under en kam, men det blir litt spesielt å peke ut enkelt personer. Fakta er at sanger som dette ikke burde være akseptert. Takk for kommentar og håper du forstår min mening 🙂

 12. Til Forvirret ungdom. Martine har inkludert det punktumet du snakker om. Jeg har hørt teksten og for meg var det IKKE innlysende at disse setningene ikke hørte sammen. Det er masse unger som synes russen er stas. Jeg ønsker ikke å høre 8 åringer synge det her! De vet ikke hva ironi er. Hvert år skjer det endel voldtekter under russefeiringen. Kanskje man bør tenke litt i forkant av feiringen hva slags holdninger man har til hverandre og til sex? Jeg er ikke gammel og prippen, men disse tekstene fremstiller jenter som bruk og kast! Jeg leste at en av de andre bussene hadde kommet med en kommentar til sangen det snakkes om. Det var så direkte oppfordring til pedofili som det går an! Jeg kunne kastet opp. Jeg vet at det er masse flott russ og det er heldigvis mange som sier noe om at sånt som denne sangen ikke er greit. Selv om teksten nå endres til at de synger 17 år, så synes jeg fortsatt gutta på Playboy bussen skulle brukt pengene sine på noe bedre enn denne låta. Jeg tror ikke denne sangen blir noe å fortelle barnebarna sine om…..

 13. Ref. til “Forvirret ungdom” nederst i kommentarfeltet her; At sangene er såkalt ironiske og “morsomme” er ingen god unnskyldning. En forklaring ja, ingen unnskyldning.
  Like fullt og helt er det trist å se at dette trekkes frem som en legitim grunn til å fraskrive seg alt ansvar. Du skriver her at “Ingen ønsker å oppfordre til voldtekt…”. Problemet her er i midlertid ikke hva dere måtte ønske og ikke ønske. Det er selvfølgelig ingen som ønsker det? Poenget er at man likevel har et ansvar for hva man sier og gjør.
  Hva angår å “gre alle under en kam” kan jeg ikke annet enn å trekke på smilebåndet.
  I dette tilfellet er det russen som blir roastet, men så er det også de som kan gjøre noe med det. Med andre ord er påvirkningskraften deres enorm. At noen tross dette velger å bruke tid og penger på å “pisse på likestillingen” og bagatellisere overgrep er bare trist. Overgrep og voldtekt skal ikke normaliseres og gjøres til noen triviell sak det er ok å bruke rytmer, lyd og tekst til å “leke” med.
  Dere er ikke like, men dere har en ting til felles; dere er unge og dere er russ.
  Om et hvert febrilsk forsøk på å nyansere bildet skal tas personlig vil ikke noe av dette føre frem. Poenget er at det er russen det gjelder og det er dere som sitter på makten, evnen og ressursene til å gjøre noe med det. Om noen av dere goodgirls/guys måtte føle dere truffet er det igjen beklagelig å informere om at sannheten fremdeles er den samme; dere er russ og dere har et ansvar.

 14. like ille at jenter blir sett ned på samme hvor gamle di er ,ikke bare 13 åringer det gjelde

 15. Tullete å ta avstand fra hele russetiden på grunn av sanger som åpenbart ikke er seriøse. Sangene blir populære fordi de er helt latterlig drøye.
  Hvis russesangene blir for drøye, hvor skal vi sette grensen? Rappere burde ikke synge om rusmidler og drap. Drap er vel verre enn voldtekt? Og da må vi kutte ut svartmetall også, og til slutt sitter vi bare og hører på salmer og kristen rock.
  Du har gode intensjoner med innlegget ditt, men det blir litt dumt.
  “Rasisme handler ikke kun om hudfarge!”
  What? Jo, det gjør det.

 16. Er enig i mye av det du skriver, virkelig. Denne sangen var usmakelig, slik en del har vært tidligere og det blir ofte ignorert fordi sangen er fengende og man ignorerer selve teksten. I denne situasjonen er jeg faktisk mest sjokkert over media og nett-trollene der ute. Sangen ble misforstått og guttene selv har beklaget, er det da greit at godt voksne mennesker skal sende dem drapstrusler, si de ikke har noen fremtid og anklage de for pedofili? Disse ungdommene var nylig barn selv og har mye å lære, å bli truet og mobbet hjelper vel ikke dem? At tusenvis av mennesker skal rakke ned på en guttegjeng hjelper på ingen måte likestilling eller kvinnesyn. Det er forskjell på det å lære og det å belære og herske. Jeg tror mange der ute har mye å lære om folkeskikk, spesielt i kommentarfelt. Slike kommentarer og gloser disse guttene får slengt etter seg må de leve med videre, synes du det er greit å bli truet på livet og bli fortalt at du ikke har noen oppdragelse eller en fremtid fordi de gjorde en feil? Det synes ikke jeg, uansett hvor usmakelig en russesang er.

 17. Helt greit at du lager et innlegg om denne sangen, og enig i mange av de generelle punktene. Men, som flere har påpekt, så klarer jeg ikke støtte innlegget av den grunn at du ser ned på russegutter. Du trekker ikke inn jentene i det hele tatt, og du drar faktisk alle under en kam her, selvom du ikke mener det. Grunnen til at russetiden blir mer og mer hatet er akkurat dette at slike som deg trekker alle under en kam når 1 buss kommer med en slik sang.
  Og det er utrolig kjipt ettersom det faktisk er personer som jobber i 3 år, hvor de admisterer en økonomi, jobber med markedsføring og bygger opp et vennskap.Det er snakk om TIMESVIS arbeid hver dag for noen personer i disse russebussene.
  Så neste gang du skriver et innlegg, ta også presiser hvilken buss du snakker om, og hva du tenker om DEN bussen sine handlinger.

 18. Utrolig bra, men også viltig innlegg! Er veldig enig med det du skriver. Blir kvalm av tanken på at vi i mai skal danse og feste til slike sangtekster.
  Bra du tar opp dette, slik du gjør med mye annet du gjør!! Stå på, du er rå

 19. Veldig enig i det du skriver i bloggen din, og kleint å lese alle kommentarene som avleder fokuset ditt og skriver om jenter som er like gale. I såfall er de like uansvarlige, og like mye “pornojunkies” for å si det sånn. Stå på !! Barneporno er det ingen som er tilhenger av !

 20. Er ikke russesanger som gjør personer til voldektsmenn, eller får deg til å miste fornuften eller respekt for likestilling. Selvom rappere synger om å kutte struper er det ikke slikt at vi går ut å gjør det samme. Om du har de grunnleggende prinsippene for fornuft og respekt gjør ikke allsang om 13 åringer, selvom det er unødvendig at en person vil utføre sjikanering mot en 13 åring. Dette bør heller ikke gå utover den generelle russefeiringen, blir jo totalt urettferdig ovenfor resten av kullet. Mye av russesanger er nødrim og ikke en oppfordring til ulike handlinger.

 21. Dette her blir faktisk for dumt uansett. Hvem bryr seg om hun bare snakker om guttene, men ikke jentene? Hun har faktisk presisert lengre opp i kommentarfeltet at grunnet til dette er fordi at i dette tilfelle så handler det om en gjeng gutter.
  Det at hun faktisk “grer alle under en kam” er bare riktig, spør du meg. På russetreff sprer sangene seg som ild i tørt gress, de blir delt overalt og mindreårige på fester spiller dem så det ljomer etter. Jeg har til og med vært med på fester hvor russekull sitter og åpenlyst digger til musikk som dette foran en hel haug med folk på 16/17 år. Er dette greit? Det spiller ingen rolle om du ikke står bak det, hvis du hjelper det med å sprees. Nok er nok.
  Forresten, “forvirret russ 2”: Hvis du synes 18-19 åringer burde synes at det å synge om 13 åringer som skal ned på kne for å suge dem er et “spennende tema”, så synes jeg virkelig at du burde snakke med en psykolog. Det er på ingen måte et spennende tema, og det vil det heller aldri bli. Det må være noe av det dummeste jeg har hørt i hele mitt liv.

 22. Denne typen tekst i sanger er så fullstendig bak mål, barnslig og forkastelig, at det skulle bare mangle om man ikke tok fullstendig avstand fra dette. Utrolig bra at du gjør det. Det handler overhodet ikke om å dra alle over en kam, eller å ikke skjønne humoren i tekstene, eller å ikke skjønne at de er så drøye at man ikke kan ta de alvorlig. Kjære dere som er så hårsåre, vi skjønner da at dette ikke gjelder alle russ og russebusser!! Med ALLE utfordringer man har nå rundt sex, press, voldtekter, sex i alt for ung alder, så er det veldig alvorlig at så mange unge synes det er overdrendt å reagere på en slik tekst. Ha bein i nesa – tørr å mene at noe ikke er greit! Det kalles ikke å være prippen – det kalles å ha karakter!!

 23. Hvordan kan du være så blind? gå på spotify også søker du på “Fairytopia 2015” eller “dory 2017” dette er sanger til jentebusser :* Noen feminister må serr få åpnet øynene sine..

 24. Jeg må bare si jeg er helt enig! Selv om du kanskje ikke burde bare kritisert gutter, så forstår jeg helt hvor du kommer fra og er i grunn veldig enig. Det står respekt av at du tør å ta et slikt valg og stå for dine meninger.

 25. Tror du bør høre på alle de andre russelåtene viss du synes at det er ille at artisten synger om skløtte og tøss osv… ALLE andre russelåter synger om det også!! Alle ruselåter synger om slik. Eg skjønner det med at artisten/låtskrivern nevner alder ikkje akkurat er hyggelig, men hva faan har dere noe med det å gjøre?? Da får heller de voksne prate med barna sine på den alderen om hvordan de oppfatter sangen. Og om det påvirker de fysisk eller psykisk.

 26. Mye bra du skriver her, men vær gjerne forsiktig med ordbruken din.. Rasisme har med rase å gjøre, siste jeg sjekket var ikke kjønn og rase det samme. For dem som opplever rasisime på en daglig basis er det fint å vite at folk faktisk vet hva det går ut på. Eller fine ting du har skrevet!

 27. Hylekoret er i gang igjen, og da mener jeg deg og resten av kommentarfeltet til VG.
  Selvfølgelig er det ikke greit å “oppfordre” til voldtekt og sjikane, men er det virkelig det de gjør? I mine øyne – nei. Dette er helt åpenbart en jævelig dårlig formulert tekst som kun er ment for kødd og “humor” blant ungdommen. Jeg sier ikke at jeg personlig synes det er veldig vittig, men koman. Når ble vi så jævla hårsår? Jeg tar det for det, det er – KØDD!
  I dagens samfunn skal absolutt alt blåses opp, og media står i spissen med dere bloggere i ryggen.
  Hvis de faktisk mente at det var innafor å bli sugd av en 13-åring så hadde de vel aldri sunget om det? Det er det samme som å gå på åpen gate med et skilt rundt halsen som sier “Hei, jeg er pedofil” (selvfølgelig satt på spissen, but u get my drill).
  Vi har hørt, sett og opplevd mye sykt i en mannsalder, men de fleste av oss har jo blitt fine folk, likevel?
  Gud, folk må roe seg ned…..
  Takk for meg!

 28. Jeg synes det du skriver er fryktelig bra!
  Jeg synes det er flaut og lese hvor naive vi er!
  Uansett hvor mye folk mener dette er kødd så er di i en alder hvor di,
  Forstår at det er kødd! Kan man si at en på 10 år også forstår at det er kødd?
  Synes russ og alle andre som mener dette er helt greit skal tenke seg litt mer om!
  Jeg har selv opplevd å bli tatt på i barne alder, og synes det er vond å se at sånne sanger kommer frem! Dette gjør det vanskeligere for barn og ungdom og se hva som er rett og galt!
  Selv om DU tar det som kødd gjør ikke alle andre det!
  Respekt til deg som velger å droppe russetiden!
  Det betyr du står opp for dine meninger og det er Faan meg bra!

 29. Haha folk e så naiv, sangan te TIX e jo også grei for alt e jo bare “kødd” å det e jo sikkert kjæmpestas for foreldre te barna går å syng på herre strofan… not!
  knallbra innlegg 😀

 30. Dette er en sak som ble tatt helt ut av kontekst. Solguden&mannen ville inkludere sine fans, og det førte til at de ble dømt som pedofile og kriminelle. Sangene de skriver er bra, og de som hører på de driter faktisk i hva teksten handler om. At dette skulle blåses opp på denne måten er bare skammelig.
  Benjamin og Lasse er to kjempe fine karer og jeg syntes dette er en elendig sak!

 31. Jeg er HELT uenig i det du skriver. Jeg er selv på russebuss, og kjenner guttene på Playboy2017. Det at du sier at bare GUTTENE er respektløse, rasistisk, og kvinnediskriminerende er feil. VI jenter har helt samme type tekster, bare rettet mot guttene. Russetiden er en LEK, det er absolutt ikke noe alvor eller realistisk bak tekstene. Jeg synst det blir for dumt å ta en russesang blodig seriøst, og sette hele Norge på hodet på grunn av en tullesang, som kun er laget for oppmerksomhet, uten noen som helst form for seriøsitet. At guttene på playboy, og solguden & mannen er de eneste som får py er heller ikke rettferdig i det hele tatt. Det har vært et hundretalls lignende russesanger før dette. Jeg synst du, og alle andre som så aktivt hater på russen må roe dere kraftig. I 3 år har vi jobbet med prosjektet russebuss, og jeg synst det er VELDIG urettferdig at utenforstående enkeltpersoner som deg skal gå inn for å ødelegge denne måneden for oss.

 32. Takk for din mening, og holdninger, som jeg tror, heldigvis mange deler med deg. Det er synd at tretten års skolegang skal avsluttes med en slik russe låt. Hva har de lært da? Trist at moro er å oppfordre barn til seksuelle handlinger, det er ulovlig og avskyelig! Tenk dere om, prøv å forstå hva dere sier med en slik låt, som heldigvis har vekket mange til å reagere!

 33. Jeg er helt enig i det du skriver. Hvorfor skal det være OK å oppfordre til voldtekt og sjikanering i russetiden? Selv om man har på seg en rød snekkerbukse betyr ikke det at man kan oppføre seg som en pikk, og det gjelder for så vidt både gutter og jenter.
  Og dere som sier det ikke er oppfordring til overgrep, voldtekt og kvinnediskriminering osv. Selvfølgelig er det det! Når det blir sunget om av så mange som folk blir det normalisert.
  Og denne sangen er helt tåpelig. De spør hvor mye de må betale for fitte å få fitte;
  Om man er så desperat etter kjøtt rundt pikken er man tydelig en taper. Videre synger de er jentene står på rekke for å få han??? De motsier seg selv. Hvis jentene står i kø for å få han hadde han vel ikke trengt å betale noen for fitte????? LOL

 34. NEI; det er ikke OK å skylde på at dette er tull. Jeg vil at folk skal forstå at det ikke går an å skyve det under teppe fordi det er tull. Det gir deg ikke rett til å si hva faen du vil så lenge det er kødd og så lenge du går med en snekkerbukse. Det sender feile signaler til mindre barn som ofte ser opp til russen. De fleste småbarn skjønner ikke ironi og tull, og kan oppfatte det de synger om som kult og normalt, noe det iKKE er.
  Hva skjer når disse guttene skal få seg jobb i fremtiden da? La oss si at en av dem utdanner seg som lærer. Når han er ferdig med utdanningen sin søker han jobb og arbeidsgiver gjør et google-søk og finner teksten. Hvem faen vil ha en arbeidstaker som synger om pedofili og kvinnediskriminering? Og tenk om han hadde fått jobben, og ELEVENE finner denne sangen. Hva hadde de trodd? Og for å ikke snake alle sure foreldrene de hadde fått i nakken.
  FYSJ, denne sangen gjør meg faktisk oppriktig kvalm, dere.

 35. Disse russesangene er da ikke noe en 13åring skal høre på. Greit at det er drøye sanger som kan være kjønnsdiskriminerende. Men ikke alle mennesker er enige, så hvorfor skal de som ikke liker disse sangene bruke sin tid på å folk som er helt vekke i hodet som de mener. Å hva har da voldtekt med denne saken å gjøre? Jeg har ikke fått med meg noen som har gjort noe fysisk med jenter/13åringer. Det jeg ville frem til er at mennesker er forskjellig og man mener forskjellig.

 36. Hei, veldig synd at mindre intelligente mennesker som deg skal ta alt seriøst og skrive et blogginnlegg som ikke gir noe mening for å hamstre litt deilig PR. Russesangene er ment som satire. Folk som tar dette alvorlige har et problem og burde heller søke om hjelp andre steder.

 37. Synes det er komisk at kvinnfolk som deg lar deg provosere av sånt. Dagens feminazi virksomhet. Poenget med sangen er drittsnakk og morsomheter som ikke alle forstår seg på, og hvem bryr seg egentlig om hva du mener. Folk er jo tette i pappen, om de ikke forstår tullet og tar dette seriøst. Man bør få kødde med hva som helst 😉 Liker man det ikke, så holder man kjeft å slutter å sutre.
  Men en ting, gratulerer du har gått i fella ;D

 38. Jeg savner tiden da Italobrothers og Stamp on the Ground var russelåter, jeg.. 🙁
  Til saken: Jeg hadde faktisk en diskusjon med en 10. klasse om akkurat dette temaet. Deres holdninger rundt sangen gjorde meg rett og slett kvalm, men som lærer har jeg ikke lov til å ytre mine meninger i en debatt i klassen. Disse 15-/16-åringene syntes det var helt greit at teksten var slik den var. De mente at dersom deres yngre søsken på 13 år ble invitert med på rulling med russen hadde det vært “dødskult”, og de hadde spurt om å få bli med. Er det slik vi vil at neste generasjon skal være?
  Det at mennesker syntes at denne sangen reflekterer “morsomheter” og “drittsnakk” er faktisk kvalmt, og det at Hansjensengustav presterer å kalle deg feminazi er enda verre. Joda, i Norge har vi ytringsfrihet, og vi kan kødde med hva som helst, men hvor skal grensa gå? Er det greit at vi i Norge lar barna våre vokse opp med slike sanger? For tro det eller ei, til du over her som sier at 13-åringer ikke hører på sånne sanger: Det gjør de faktisk. I 8., 9., og 10. trinn er faktisk russesanger de som blir mest spilt og mest snakket om. Det er særs få som faktisk bryr seg om hva som er nevnt i teksten, fordi det faktisk er helt greit. Sitat fra debatten vår på fredag: “Vi kaller jo ikke prostituerte for horer lenger, det bruker vi jo bare om jenter som er løse, og da er det jo greit!”
  Jeg mener.. Hva? Det er F L A U T å se hvordan verden har blitt. Hvordan vårt samfunn har blitt. Ja, guttene på bussen det gjelder har lagt seg langflate, og det har låtskrivere også gjort, men uansett, hva er poenget med å lage en sånn låt i det hele tatt? Hva vinner man på det? Melodien er fengende den, men det hadde den vært uten grov tekst også.
  Hilsen russ 2013, som hadde italobrothers som russelåt.

 39. Sangene oppfordrer ingen til å gjøre noe, som en kort kjole eller et skjørt ikke oppfordrer noen til å voldta den personen som går i det. Så når man synger en fengende sang så oppfordter man ingenting til å voldta dem. Det handler om kontroll!
  Det er som å si at når en sang oppfordrer til voldtekt, så må du fjerne sangen. Som når en kort kjole oppfordrer til voldtekt, så må en heller bruke en lengre kjole.
  Hvor er friheten til å gå og høre på det man vil uten om at folk hele tiden skal beskymre seg?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *