Seksuelt misbrukt

Categories Tanker 💭

Jeg har en venn som en dag sluttet å være barn, som en dag sluttet å leke, le og være snill. Eller, hun var jo alltid snill, men en dag ble hun usynlig og sint. Jeg startet med å være sint på henne fordi hun trodde hun var så kul, fordi hun aldri ville være med å leke lenger, og fordi hun tøffet seg sånn. Jeg var sint fordi hun svarte lærerne, fordi hun aldri ville være med å leke og fordi hun gråt. Jeg var ikke sint fordi hun gråt, men fordi hun aldri fortalte hvorfor. Hun begynte å kle seg rart, og hun begynte å trekke seg unna. Når jeg snakket med henne om det så var det som om hun ble sint på meg fordi jeg ikke forsto. Jeg snakket med lærerne mine om det, men de forklarte meg at det var normalt å være litt utagerende når man var på vår alder og at jeg bare måtte holde meg litt unna så kom hun til å skjønne etterhvert. I mine øyne fortalte de at det var normalt å være sint, gråte og gjemme seg, og jeg aksepterte. Jeg hørte selvfølgelig på de voksne. Men, jeg skjønte ikke hvorfor jeg skulle la hun være, for hun var jo vennen min. 

Dagene gikk, og vennen min sluttet å være på skolen. De andre syntes hun var rar og de lo av henne. Jeg tror egentlig ikke de vet hvorfor de lo, men hun ble jo med en gang annerledes fordi hun trakk seg unna og ikke var tilstede. Jeg hørte ofte andre foreldre prate om henne, og de snakket ofte om hvor synd det var på henne, og at hun var så uheldig. 

Sommeren etter inviterte hun plutselig meg på besøk. Den kvelden gråt jeg mye, og jeg var vanvittig sint. Jeg forsto, og jeg forsto antakeligvis ting jeg da ikke burde forstå. Venninnen min var full, veldig full. Hun sa hun hadde vært full hver dag i en hel måned og hun fortalte meg om at hun var seksuelt misbrukt. Hun sa det aldri ordrett, men hun sa nok til at jeg forsto. 

Vennen min forsvant etter dette, hun slettet alt av sosiale medier og flyttet. Hvor hun er nå aner jeg ikke og jeg aner ikke om hun har det bra. 

Jeg har lenge tenkt på om jeg skal dele denne historien, men jeg så en film Kripos hadde poset på Facebook, og den fikk meg til å tenke. Det fikk meg til å tenke på hvor viktig dette er, hvor viktig det er at dette blir snakket om og at man må se. 

For vennen min ble ikke sett. Hun ble ikke hørt, og jeg er redd for at hun ikke ble trodd. Jeg vet ikke hvor lenge dette varte og hvor lenge hun holdt det hemmelig, men i bunn og grunn spiller det ingen rolle. Denne hemmeligheten skulle hun ikke trenge å bære på, og hadde noen ønsket å se så hadde det kanskje vært gjort noe med mye tidligere. 

Jeg har lovet meg selv og alltid stille spørsmål i fremtiden, om det er som venn, mor, tante eller bestemor. Jeg skal aldri la være, og jeg skal alltid tørre å se, lytte og ta tak. Jeg skal aldri tillate meg og syntes synd på noen, uten å ta tak. Jeg skal aldri snakke høyt om hvor uheldig noen barn er, og aldri ta tak. Jeg skal aldri tillate, og det syntes jeg heller ikke at du burde. Vi må faktisk begynne å prate om det, vi må faktisk tørre å stille spørsmål og vi må tørre å se. Vi må si ifra, og vi må heller si ifra en gang for mye, enn å ikke si ifra. 

Ikke alle hemmeligheter skal holdes. 


Bilde lånt med oppfordring fra Kripos
 

 

Følg meg gjerne på:

Facebook HER

Instagram HER

Snapchat: Martinehalvs

Marty.

2 kommentarer

2 thoughts on “Seksuelt misbrukt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *