De nakne barna

Categories Blogg

Kjære forelder. Du som ikke dusjer med barnet ditt, i frykt for hva andre vil si. Du som skuler stygt på mannen i barnehagen, og du som nekter mannen din å dusje med barnet ditt. 

Barnet ditt er ikke et seksuelt objekt – og hvis noen syntes det, er vel personen syk? Barnet ditt trenger andre menn rundt seg, og kanskje barnet ditt trenger å lære seg hvordan er ekte kropp ser ut? 

Vi ser nemlig nakne kropper på TV, retusjerte reklamer og skaper oss kroppsidealer av dette. Hvis ikke vi skal lære oss hvordan kroppen er og fungerer, hvordan skal jeg da akseptere min egen kropp og hva som skjer med den? 

Vi snakker om kropp som noe seksuelt og legger et tabu på vår egen kropp. Vi dusjer ikke i gymmen, vi lar ikke barna skifte nakne på stranda og jeg leser om menn som ikke får skifte bleier på barn i barnehagene. Når ble kropp et slikt tabu, noe vi legger skjul på og noe vi ser på som seksuelt? Hvis vi barn og unge skal danne oss et bilde av kropp, på grunnlag av retusjerte reklamer – er det da rart kroppspresset blir så stort? Skal ikke en far få vaske håret til seksåringen sin? Og skal vi boikotte alle menn som jobber i barnehager eller skoler? 

Når jeg var liten satt vi i buskene og så på damene som lå toppløse på stranda, vi skiftet nakne fra den våte bikinien vår og det beste jeg visste var å ligge naken med et håndkle rundt meg på stranden – hvis ikke det var å sitte i badekaret med pappa eller storebror? Det er slutt på dette nå, og er det fordi hver rumpe, pupp eller underliv blir sett på som seksuelt, eller er det redselen for det? Jeg syntes det er trist hvis to åringer ikke kan løpe med rumpa bar i hagen, at fedre kan vaske håret til døtrene sine eller at vi som barn ikke kan se foreldrene våre nakne. Hvordan kan kroppspresset endre seg hvis det eneste imputtet med kropp vi får er fra falske, retusjerte kropper? Jeg syntes det er trist når IKEA plasserer stellerommet inne på dametoalettet – for det er vel ikke kun mødre som skal få skifte på barna sine? Hva når mor er borte, og far må sjekke at barnet vasker seg ordentelig? 

Det er ikke perverst eller seksuelt med en barnerumpe, og det er ikke perverst med en far som sørger for at barnet sitt er rent. Det er faktisk helt naturlig – og jeg tror det er viktig for å få bort tabuet rundt kropp.


bildekilde
 

Hva syntes du?

 

Følg meg gjerne på Facebook HER

og Instagram HER

– Marty

 

4 kommentarer

4 thoughts on “De nakne barna

  1. Det har blitt så mye tabu rundt de små, jeg er skremt.. Bra innlegg! Selv så dusja jeg med sønnen min da han var liten, bada også vi…. var da helt naturlig! Min daværende mann gjorde det samme! I dag veit jeg ikke om jeg hadde turt! Barn vil bli sååå redd for nakenhet, andres kropp og ikke minst sin egen. Fryktelig trist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *